Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Έπεσαν οι μάσκες


Μαζί με την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς φαίνεται ότι τελείωσαν και τα μασκαρέματα εκείνων που ντύθηκαν κήρυκες της ελευθερίας και της πολυφωνίας στα μέσα ενημέρωσης.

Κάποιοι δήθεν φανατικοί οπαδοί των...

αρχών της δημοσιoγραφίας, που δεν χάνουν ευκαιρία να στηλιτεύουν τη δημόσια τηλεόραση και τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που επιμένουν να μην ταυτίζονται με τις απόψεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν πλέον με ανοιχτές απειλές όποιον δεν... ευθυγραμμίζεται.

Αυτά, ενώ στο παρελθόν, όταν μεγαλοεκδότες και ιδιοκτήτες ΠΑΕ είχαν μικρές ή μεγαλύτερες εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη, προσπαθούσαν να τις αντιμετωπίσουν απλώς με τη βοήθεια των δικηγόρων τους. Ο συγκεκριμένος όμως μεγαλοεφοπλιστής και πολυμιντιάρχης κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ακόμα και για παλιές υποθέσεις, για τις οποίες έχει πρόσφατα αθωωθεί, κατηγορεί τη «χούντα», όπως τη χαρακτηρίζει, που κυβερνάει.

Ο Β. Μαρινάκης έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει με όλα τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει και τους δημοσιογράφους που τον υπηρετούν τη Ν.Δ. και τον αρχηγό της. Το ίδιο κάνουν, εξάλλου, και άλλοι μεγάλοι όμιλοι. Μπορεί αυτό να μην είναι ακριβώς ο ορισμός της πολυφωνίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά πάντως είναι δικό τους θέμα και θέμα όσων πολιτών τούς προτιμούν.

Από το σημείο όμως αυτό μέχρι το να κατηγορεί συστηματικά ο κ. Μαρινάκης υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τάχα στήνουν μαζί με εισαγγελείς σκευωρίες σε βάρος του, είναι πρωτοφανές. Κανένας άλλος κάτοχος μέσων ενημέρωσης και πρόεδρος ΠΑΕ, όσο κι αν απεχθάνεται την οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση, δεν έφτασε να απειλεί και να καθιστά υπεύθυνο για τις όποιες δικογραφίες τον αφορούν, το Μαξίμου.

Αραγε τι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν διωχθεί ποινικά ο κ. Μαρινάκης για κάποια από τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται; Γιατί δεν απαντά σε αυτό το ερώτημα ο «στοχοποιημένος»; Γιατί η κυβέρνηση με τους «σκευωρούς» δικαστές -τους οποίους ακόμα δεν έχει βγει να υπερασπιστεί η Ενωσή τους- θέλουν να ενοχοποιήσουν τον κ. Μαρινάκη και όχι για παράδειγμα τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ;

Αν υπάρχουν ανακρίβειες ή ψεύδη ή διαστρεβλώσεις στο ρεπορτάζ μιας εφημερίδας τα εντοπίζουμε, τα αναδεικνύουμε και σίγουρα δεν φανατίζουμε επικίνδυνα τον κόσμο μιας μεγάλης ΠΑΕ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: