Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Τρικυμία στο φλιτζανάκι


Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αλλά απασχόλησε ελάχιστα τη δημόσια συζήτηση. Αναφέρομαι στην κρίση που υπάρχει στο...

συνδικαλιστικό κίνημα. Πρωτοφανές; Κάθε άλλο. Ιστορία που επαναλαμβάνεται. Σαν φάρσα; Σαν τραγωδία; Θυμίζει φάρσα με την οποία διασκεδάζουν οι ισχυροί, αλλά πρόκειται για τραγωδία, αφού πλήττει τους αδύναμους. Αφορμή τούτη τη φορά ήταν το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και τα εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα στις παρατάξεις. Το συνέδριο της ΟΙΥΕ δεν πραγματοποιήθηκε. Η μεγαλύτερη ομοσπονδία της χώρας δεν θα εκπροσωπηθεί στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει κατηγορήσει το ΠΑΜΕ για προπηλακισμούς και επιθέσεις σε συνέδρους, μια «συντονισμένη επιχείρηση προκειμένου να συγκαλυφθούν καταγεγραμμένες νοθείες και παρατυπίες σε ελεγχόμενα από το ΠΑΜΕ σωματεία, γεγονός που πιστοποιείται τόσο με δικαστικές αποφάσεις όσο και από πρακτικά και λοιπά νομιμοποιητικά που φέρουν υπογραφές και ενστάσεις δικαστικών αντιπροσώπων». Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν καταγγείλει επιχείρηση νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας «για να μπουν εκπρόσωποι των εργοδοτών μέσα στα συνδικάτα», ενώ ανέδειξαν και την παρουσία «μπράβων», με ευθύνη του «πράσινου» συνδικαλιστή και προέδρου της ΟΙΥΕ, Δημ. Καραγεωργόπουλου.

Εχει σημασία ποια πλευρά έχει δίκιο; Εχει. Αφορά αυτή η διαμάχη τον κόσμο της εργασίας; Πρέπει να τον αφορά, γιατί οι καταγγελίες είναι σοβαρές. Ωστόσο, μοιάζει με τρικυμία στο φλιτζανάκι του καφέ. Ελάχιστοι ασχολήθηκαν. Οι περισσότεροι δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε, αλλά και όσοι το πληροφορήθηκαν από σπόντα είτε κούνησαν το κεφάλι τους με θλίψη είτε αδιαφόρησαν επιδεικτικά. Και είναι λογικό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Τάσου Παππά, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: