Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα


«Ούτε ο πιο στενός του συνεργάτης δεν ξέρει πότε θα γίνουν οι εκλογές»...

Τα σενάρια που μπορεί να έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ανέπτυξε ο Τάκης Χατζής στη Σία Κοσιώνη και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Αν και ...



ο αρχικός σχεδιασμός του Μαξίμου ήταν οι εθνικές εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο, όπως διεφάνη από διαρροές κυβερνητικών στελεχών συζητήθηκε και το ενδεχόμενο του Μαΐου.

Πλέον, και με τις πολιτικές εξελίξεις να πιέζουν τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό που επισημαίνεται είναι πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου δεν αποκλείεται να αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε κάλπες ακόμα και τον Ιούνιο.

«Κατ’ αρχάς ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα κάνει τις εκλογές τον Οκτώβριο. Το έχει πει εδώ και δύο χρόνια. Ήταν η στρατηγική του. Μετά φαίνεται πως αυτή η στρατηγική δεν έβγαινε και άρχισε να διαρρέει η πληροφορία ότι μπορεί να γίνουν ή το Μάρτιο ή τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Πάντως, αυτή την ώρα κανένας, ούτε ο πιο στενός του συνεργάτης δεν ξέρει πότε θα γίνουν οι εκλογές γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έχει πει σε κανένα τι σκέφτεται να κάνει. Αυτό είναι μία πραγματικότητα. Μόνο επικοινωνιακά διαχειρίζονται το θέμα υπό την έννοια ότι ρωτάς και σου λέει: ‘Τον Οκτώβρη, τον Οκτώβρη γιατί είναι στρατηγική μας, γιατί πρέπει να εμπεδωθούν τα θετικά μέτρα που παίρνουμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι εμείς θέλουμε ένα σταθερό πολιτικό σύστημα’. Αυτή είναι η στρατηγική, αυτή είναι η ρητορική που χρησιμοποιούν γι’ αυτό. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, γιατί το πολιτικό διάστημα που θα διανύσουμε από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και με δεδομένο ότι τότε θα έχουμε μία κάλπη, δεν θα έχουμε δημοσκοπήσεις θα έχουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα και αν δεν ευνοεί αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα που σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας θα επαναπροσδιορίσει τη σκέψη του αν δεν το έχει κάνει μέχρι τότε για να πάει για εκλογές τον Ιούνιο μήνα». 

Σε σχέση με δημοσκοπική άνοδο του Κινήματος Αλλαγής ο Τάκης Χατζής τόνισε πως η υπουργοποίηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ «θύμωσε» αρκετά στελέχη του κόμματος και δημιούργησε μία επιπλέον συσπείρωση που αποτυπώνεται και δημοσκοπικά. 

«Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες που πήρε τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργοποίηση κάποιων στελεχών, του κ. Μωραΐτη και του κ. Τόλκα , θύμωσε πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ», είπε ο δημοσιογράφος στη Σία Κοσιώνη και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να γυρίζει στις ρίζες του. Να πιάνει το κουβάρι από εκεί που το άφησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θα το δούμε και στο Συνέδριο αυτό. Θα έχουν και αφιέρωμα στον Ανδρέα, καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει. Άμα βγει Ανδρέας στην οθόνη τελείωσε η παράσταση. Εκεί είναι 2% αυτό. Γυρίζουνε πίσω, έχει ανακάμψει, είναι η αλήθεια αυτή. Χρειάζονται πολύ μεγάλες προσπάθειες για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουνε πάντως είναι σε καλύτερη μοίρα από αυτή που ήταν. Όσο του ασκεί όμως πίεση ο ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ, ότι εγώ παίρνω στελέχη σου, ότι θέλω να γίνω κεντροαριστερά και τα ρέστα του δημιουργεί μία αντι-συσπείρωση η οποία φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Εμένα δεν με απασχολούν στις δημοσκοπήσεις ποιος είναι πρώτος και δεύτερος. Αυτό που με απασχολεί είναι η παράσταση νίκης. Εγώ θεωρώ αυτό το μέγεθος είναι το σημαντικότερο στις δημοσκοπήσεις, δηλαδή την εικόνα, την αίσθηση που έχει ο κόσμος».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: