Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ανοιχτός πόλεμος

Βαγγέλης Μαρινάκης
Η σκληρή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του ολιγάρχη Μαρινάκη έχει περάσει από πολλές φάσεις το τελευταίο διήμερο, όμως κατάλαβε και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας ότι...
πρόκειται για ανοιχτό πόλεμο.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση οδηγήθηκαν σε μετωπική σύγκρουση με φόντο τον κατηγορούμενο για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1» εφοπλιστή, μεγαλοεκδότη και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικών Α.Ε.

Για όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα, αυτή η εξέλιξη ίσως να μην ήταν και τόσο απρόσμενη. Είναι γνωστό πως τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει ο κ. Μαρινάκης από την πρώτη μέρα επιδόθηκαν σε μια απίστευτη πολεμική κατά της κυβέρνησης, που ξέφευγε κατά πολύ από τα όρια της δημοσιογραφικής κριτικής.

Σε μεγάλο βαθμό αρκετά από αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εμπαθή.

Η πλήρης ταύτιση του «αφεντικού» και των μέσων του με τη Ν.Δ. οδήγησαν δύο παραδοσιακά κεντρώες εφημερίδες, όπως ήταν τα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ», να εμφανίζονται ως οι καλύτεροι εκπρόσωποι του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και του αποκρουστικού προσώπου της Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αδωνη Γεωργιάδη.

Δικαίωμά του φυσικά είναι να επιθυμεί διακαώς να στηρίξει την αντιπολίτευση. Το ερώτημα είναι: γιατί;

Πιθανότατα ούτε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα περίμενε ποτέ πως θα υπάρξει δικαστής στην Ελλάδα που θα συνέθετε κατηγορητήριο εις βάρος του για μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών. Αυτό έγινε, όμως.

Φτάσαμε, δε, στο σημείο να υπάρξει και απόφαση που να απαγορεύει την έξοδό του από τη χώρα λόγω της σοβαρότητας της κατηγορίας, άσχετα αν το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεν επικύρωσε αυτή την απόφαση.

Αυτό, βέβαια, δεν δύναται να αποτελεί «όπλο» στα χέρια ενός συντάκτη τού οποιουδήποτε non paper, το οποίο αβίαστα βγαίνει και καταδικάζει έναν κατηγορούμενο πριν αυτός δικαστεί.

Την ίδια ώρα η Ν.Δ. έχει απόλυτη ανάγκη τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης γιατί πρέπει να απαντήσει σε πολλά καυτά ερωτήματα.

Ο αρχηγός της, όντας έρμαιο των διάφορων καθοδηγητών του (εντός και εκτός κόμματος), ακροβατεί επικίνδυνα. Δεν νοείται να είσαι εν δυνάμει πρωθυπουργός και εδώ και 8 μέρες να μην έχεις απαντήσει σε δημοσίευμα που εμπλέκει τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου σου με υπεράκτια εταιρεία, η οποία ταυτόχρονα φέρεται να χρηματοδότησε και μια φιλική προς το κόμμα σου εφημερίδα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: