Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 25 νεκροί -μεταξύ των οποίων φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου- και 45 τραυματίες από διπλή έκρηξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σήμερα το πρωί.
Η...
πρώτη επίθεση βομβιστή-καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα διαπράχθηκε κοντά στα κεντρικά γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NDS), ενώ η δεύτερη είχε στόχο δημοσιογράφους.
AP Photo/Massoud Hossaini
Σύμφωνα με τον Νατζίμπ Ντανίς, εκπρόσωπο υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, και τα πέντε θύματα της πρώτης επίθεσης είναι πολίτες.
«Καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε μπροστά σε χώρο όπου γινόταν μάθημα αγγλικών στον τομέα Σας Νταράκ», είπε ο Ντανίς.
Η έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών είχε γίνει στόχος επίθεσης και τον Μάρτιο.
AP Photo/Massoud Hossaini
Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγη ώρα μετά την πρώτη και είχε στόχο ομάδα δημοσιογράφων. Σκοτώθηκαν τέσσερις ρεπόρτερ και εικονολήπτες που είχαν σπεύσει στο σημείο.
Ανάμεσά τους ο Shaz Marai που εργαζόταν για το Γαλλικό Πρακτορείο και είχε καλύψει την αμερικανική επέμβαση στο Αφγανιστάν το 2001.


Σκοτώθηκε επίσης ο δημοσιογράφος Sediqullah Tawhidi από το τοπικό TOLO TV, ενώ τραυματίστηκε από θραύσματα φωτορεπόρτερ του Reuters.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις.
Η προηγούμενη επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα είχε σημειωθεί την Κυριακή 22 Απριλίου σε εκλογικό κέντρο που βρίσκεται σε σιιτική συνοικία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 60 άνθρωποι και να τραυματιστούν 20. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή έχει αναλάβει το Ισλαμικό κράτος.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: