Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Και τα περιφερειακά κανάλια ζητάνε να μπουν στο νομοσχέδιο για την «καθολική τηλεοπτική κάλυψη»

Αποτέλεσμα εικόνας για τα περιφερειακά κανάλια «καθολική τηλεοπτική κάλυψη»
Την ένταξη και των περιφερειακών καναλιών στο νομοσχέδιο για την «καθολική κάλυψη της χώρας με ψηφιακό σήμα» ζητά η Ένωση Ενημερωτικών Περιφερειακών Καναλιών με υπόμνημα που...
κατέθεσε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Μετά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που έχει διατυπώσει το αίτημα αυτό στον υπουργό Νίκο Παππά, να συμπεριληφθούν δηλαδή και οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην ενέργεια επιδότησης κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, και η Ένωση Ιδιοκτητών επανέρχεται στο θέμα αυτό.

Γεγονός είναι πως πολλά περιφερειακά κανάλια εκπέμπουν το σήμα τους μέσα από τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες, την Cosmote TV και τη Nova. Μόνο στην Cosmote TV βρίσκεται αυτήν τη στιγμή το σήμα τουλάχιστον 15 περιφερειακών καναλιών, που είναι προσβάσιμα μέσω της πλατφόρμας σε όλη τη χώρα. Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Ένωση Ιδιοκτητών, είναι ότι στην περίπτωση του νομοσχεδίου καθολικής κάλυψης αναφέρεται ως επιδοτούμενη δράση η πρόσβαση μέσω συνδρομητικής ή δορυφορικής ή επίγειας εκπομπής στα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια. Για τον λόγο αυτό ζητά να συμπληρωθεί η συγκεκριμένη διάταξη ώστε, εκτός από τα πανελλαδικά κανάλια, να αναφέρονται και τα περιφερειακά, ανεξαρτήτως περιοχής κάλυψης.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: