Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ερντογάν... Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερντογάν... Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ
Mε εκ διαμέτρων αντίθετες δηλώσεις για την Ελλάδα παρουσιάζεται τόσο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και...
γενικότερα η τουρκική ηγεσία και μάλιστα με τη χώρα να βρίσκεται πλέον σε προεκλογική περίοδο. 

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ερντογάν σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε ειρήνη με την Ελλάδα τώρα. Άλλωστε η ειρήνη με την Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη».


Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε επίσης ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης - περιστατικό το οποίο είχε διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση.

«Η SAT (σ.σ.: Τούρκοι κομάντος) κατέβασε τη σημαία τους. Δεν θέλουμε τα νερά να θερμαίνονται στο Αιγαίο. Και αυτό προσπαθούμε», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν σε απόσπασμα που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο». 

Σχολιάζοντας την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα, είπε: «Πρέπει να μας τους επιστρέψουν (...) Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι' αυτό (...) Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια».

Όλα αυτά την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός τονίζει ότι οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως «ασφαλές καταφύγιο» και ο Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει την Ελλάδα «τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: