Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Τους έχει πάρει τα μυαλά ο Μητσοτάκης

Η παραδοχή Αλιβιζάτου δυο ημέρες πριν τις εκλογές για την κεντροαριστερά
Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει! Κάπως έτσι συμβαίνει και με την αγάπη και κάτι παραπάνω που τρέφουν οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς για το πολιτικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Δικαιώνοντας εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο νέος φορέας προορίζεται για δεκανίκι της Δεξιάς (σε μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ)!..

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την τοποθέτηση του επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου στην προσπάθεια του να δώσει το στίγμα του υπό σύσταση φορέα λέγοντας ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τις μεταρρυθμίσεις και κατά βάθος επιδιώκει τη ρήξη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν το επιτρέπουν οι δομές της συντηρητικής παράταξης. Αυτό το κενό πρέπει να καλύψει η προοδευτική παράταξη».
Και εντάξει η έστω και με ψυχολογικούς όρους προσέγγιση του τι συμβαίνει (κατά βάθος) με τον ΣΥΡΙΖΑ… Η κριτική όμως απέναντι στη Δεξιά να εξαντλείται – αφηρημένα, στις δομές της που δεν επιθυμούν τις μεταρρυθμίσεις και την ίδια στιγμή να αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον μέγα μεταρρυθμιστή που είναι παγιδευμένος ο καψερός (δικοί μας οι χαρακτηρισμοί) σε μια παράταξη που δεν του ταιριάζει… Δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το τι πραγματικά επιδιώκουν με το νέο φορέα!
Στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης (θεμιτό αυτό) και η επιστροφή με κάθε τρόπο της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Τι σχέση όμως έχουν όλα αυτά με την ενότητα της κεντροαριστεράς και με τους πολίτες που οι ρίζες τους είναι το δημοκρατικό κέντρο, το ΠΑΣΟΚ των μη προνομιούχων με τις αντιδεξιές παραδόσεις και τις προοδευτικές ιδέες;

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: