Αντα Ψαρρά
Με τη λατινική ρήση «dura lex, sed lex» (σκληρός νόμος, αλλά νόμος) καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, η οποία τονίζει ότι καλώς δόθηκε η άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα. Σύγκρουση στη Βουλή, με τη Ν.Δ. να ζητά την εφαρμογή της νομοθεσίας κατά το δοκούν. Από κοντά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης - πλην του ΚΚΕ. Τι προβλέπει η νομοθεσία...
Μια παράξενη ημέρα έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να παρακολουθήσουν τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πρωί πρωί όλα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι (που σπάνια παρακολουθούν τη συγκεκριμένη δίκη ειδικά όταν διεξάγεται στον Κορυδαλλό) ήταν στημένα έξω από τις φυλακές. Με ζωντανές συνδέσεις περίμεναν να τραβήξουν πλάνα από την έξοδο του Δημήτρη Κουφοντίνα ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια από τότε που μεταφέρθηκε στα ειδικά διαμορφωμένα και πλήρως απομονωμένα υπόγεια κελιά.
Μαζί με τα κανάλια περίμεναν τον κρατούμενο η οικογένειά του, η συνήγορός του Γιάννα Κούρτοβικ και κάποιοι φίλοι του. Τελικά με το χαρτί και τους όρους στο χέρι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας χαμογέλασε κάπως αμήχανα, πλησίασε τους δικούς του, μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε. Ακολούθησαν πολύωρα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά «αφιερώματα», εμπρηστικές δηλώσεις και μονοθεματικά δελτία μέσα σε άκρως πολεμικό κλίμα. Το μεσημέρι έγινε γνωστή, αλλά πέρασε αυτή τη φορά εντελώς στα... ψιλά, η ανακοίνωση των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Μεταξύ άλλων η ΟΣΥΕ επισήμαινε ότι καλώς δόθηκε η άδεια στον Κουφοντίνα κι ότι θα την είχε πάρει προ πολλού αν δεν είχε μεσολαβήσει η παραβίαση άδειας από τον Χριστόδουλο Ξηρό.
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.
►Λάθη, παρερμηνείες και σκόπιμες διαστρεβλώσεις
►Πότε εφαρμόζεται ένας νόμος; Αδειες κρατουμένων - Προϋποθέσεις
►Πως αντέδρασαν τα κόμματα στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου