Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Τραγωδία χωρίς τέλος, έξι αγνοούμενοι


Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό των έξι αγνοουμένων στη δυτική Αττική, ο αριθμός των οποίων επαναπροσδιορίστηκε το πρωί από την Πυροσβεστική...

O αριθμός των νεκρών έφτασε χθες τους 16 ενώ η καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες είναι ολοκληρωτική.

Ανάμεσα στα θύματα είναι εργαζόμενος του Λαϊκού νοσοκομείου που είχε πάει για κυνήγι στο όρος Πατέρας το πρωί της θεομηνίας μαζί με τον αδερφό του κι έναν φίλο τους. Όταν ξεκίνησε η βροχή ο φίλος των δυο αδερφών τούς πρότεινε να αναβάλουν το κυνήγι.  Τα δύο αδέρφια όμως δεν ήθελαν να ματαιώσουν τα σχέδιά τους για την ημέρα. Ο φίλος τους επέστρεψε. Τα αδέρφια παρέμειναν.
Ο 53χρονος τραυματιοφορέας του Λαϊκού, πατέρας τριών παιδιών, παρασύρθηκε από το μένος των νερών και το πτώμα του ανασύρθηκε χθες τα ξημερώματα. Ο αδερφός του αγνοείται ακόμα. Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Λαϊκό θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του δικού τους ανθρώπου.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

Προβλήματα από την καταιγίδα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που συνεχίζουν να πλήττουν την Αττική προκάλεσαν νέα προβλήματα στο λεκανοπέδιο αργά χθες βράδυ.
Η Πυροσβεστική είχε λάβει μέχρι τα μεσάνυχτα περίπου 70 κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια σχεδόν σε όλη την Αττική και κυρίως σε Γλυφάδα, Βούλα, λεωφόρο Ποσειδώνος, λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς και στο κέντρο της Αθήνας, Κυψέλη, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές.
Σήμερα πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω συσσώρευσης νερών:

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Πιερία

Αίσιο τέλος είχε επιχείρηση της ΕΜΑΚ με βάρκα, στην περιοχή του κόμβου Βαρικού Πιερίας, που απομάκρυνε τετραμελή οικογένεια κτηνοτρόφων από το σπίτι τους καθώς το κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκεται έχει πλημμυρίσει.
Από το πρωί σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Πιερία και φορείς ζητούν να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κλειστά σχολεία σε Αττική, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, βάσει απόφασης της περιφερειάρχη Αττικής σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.
Επίσης, την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων ανακοίνωσαν οι δήμαρχοι Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, λόγω της πρόγνωσης για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με τον Δήμο Ζακύνθου να καλεί παράλληλα τους πολίτες να μη βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους, θέτοντας μάλιστα σε επιφυλακή όλο το προσωπικό του.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
► Επιμένουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα: η πρόγνωση του καιρού για σήμερα.
► Οδοιπορικό στη Μάνδρα: H «Εφ.Συν.» περπάτησε στα λασπόνερα και κατέγραψε τον πόνο για τους νεκρούς, την αγωνία για τους αγνοούμενους, την αγανάκτηση για την εγκατάλειψη, το δημιουργικό πείσμα και το «πικρό» χιούμορ («περάστε, παιδιά μου, μόνο μη λερώσετε»). Εκτενές ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο.

efysn

Δεν υπάρχουν σχόλια: