Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ματαιώθηκε το debate Γεννηματά - Ανδρουλάκη

 Η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Η τραγωδία στη Δυτική Αττική οδήγησε την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας για τις εκλογές στον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, να αποφασίσει τη ματαίωση της τηλεμαχίας μεταξύ των δύο υποψηφίων, Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη και στη συνέχεια συμφωνήθηκε να διεξαχθεί την Παρασκευή....
 

Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει σύσταση προς τους δύο υποψηφίους προκειμένου να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ωστόσο, ο β'  γύρος θα διεξαχθεί κανονικά την ερχόμενη Κυριακή, καθώς -σύμφωνα με την επιτροπή- τα δύο επόμενα σαββατοκύριακα θα γίνουν οι εκλογές των δικηγορικών συλλόγων. 

Έπειτα από την παραπάνω απόφαση της επιτροπής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε τα εξής: «Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να αναβάλλω τις προεκλογικές μου δραστηριότητες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστασης στους πληγέντες».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναβάλλει όλες τις προεκλογικές του δραστηριότητες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων από την φονική πλημμύρα. 

Το παρασκήνιο

Για την παραπάνω απόφαση της επιτροπής υπήρξε έντονο παρασκήνιο. Συγκεκριμένα, η πλευρά Ανδρουλάκη ζήτησε, λόγω πένθους κι ευαισθησίας προς τους νεκρούς, να αναβληθεί ο β΄γύρος στις 19 Νοεμβρίου. Ωστόσο, το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την επιτροπή. 

Στη συνέχεια, κι αφού το αίτημα αναβολής είχε απορριφθεί, αντιπρότεινε στον Νίκο Αλιβιζάτο, η τηλεμαχία να διεξαχθεί το Σάββατο. Ο πρόεδρος της επιτροπής, σε νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία, απάντησε και πάλι αρνητικά, αναφέροντας ότι δεν το δέχεται η πλευρά της κ. Γεννηματά.

Η σχετική ανακοίνωση της επιτροπής έχει ως παρακάτω: 

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθώς και οι εθελοντές που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία  για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους μπροστά στο θάνατο τόσων συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική. Συμμετέχοντας στο πένθος των οικογενειών τους, η Επιτροπή αποφάσισε:

Πρώτον, μετά από συνεννόηση με τους δυο υποψηφίους, να ματαιώσει την προγραμματισμένη τηλεμαχία  τους. 

Δεύτερον, να συστήσει στους υποψηφίους να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. 

Τρίτον, να διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί. Αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους,  ο υποψήφιος  κ. Ν. Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό,  διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: