Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Το χρονοδιάγραμμα των TV αδειών κατά το ΕΣΡ


Η δημοσίευση της προκήρυξης των επτά τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας είναι το ορόσημο για την εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος της χορήγησής τους από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Πριν, ωστόσο, από την προκήρυξη απαιτείται η ολοκλήρωση των όρων και των προϋποθέσεων, καθώς τα μέλη του ΕΣΡ, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, επεξεργάζονται τις αναγκαίες νομοτεχνικές βελτιώσεις του ν. 4339/2015...


Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνος δήλωσε στους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την περασμένη Τρίτη ότι η συζήτηση για τη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων διεξάγεται μεταξύ των μελών του ΕΣΡ, των νομικών της Αρχής και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας παράλληλα πως η συνεργασία με τον Νίκο Παππά είναι διαρκής και στόχος όλων των πλευρών είναι να προχωρήσει απρόσκοπτα η νέα διαδικασία.

Οι βελτιώσεις θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή ως τροπολογία για τη συμπλήρωση του νόμου και τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης. Κάτι που μπορεί να γίνει στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2018.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης, μετά την προκήρυξη θα δοθεί προθεσμία 45 ημερών για την κατάθεση των
φακέλων εκ μέρους των υποψηφίων. Θα ακολουθήσει ο έλεγχος των πιστοποιητικών και των οικονομικών στοιχείων, καθώς και η εξέταση των πιθανών ενστάσεων, διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και σε έναν μήνα. Αμέσως μετά θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για τους επτά δικαιούχους τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: