Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Το μήνυμα ανυπακοής του Παπαχρήστου


ο Πετρουλάκης και η εκτέλεση της Μαλτέζας δημοσιογράφου
Ειναι ο Γιώργος Παπαχρήστος των «ΝΕΩΝ» το αντίστοιχο (στην ελληνική του εκδοχή φυσικά) της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουανα Γκαλιζια που εκτελέστηκε την περασμένη Δευτέρα στη Μαλτα λόγω των αποκαλύψεων της που στοχοποιούσαν τον πρωθυπουργό και δυο συνεργάτες του;
Κι αυτό διότι με αφορμή τη δολοφονία της δημοσιογράφου, σημειώνει στη στήλη του ότι στην Ελλάδα, μπορεί να μη δολοφονούν, αλλά «σκοτώνουν» τον Τύπο και τους ανθρώπους του με αγωγές και δεσμεύσεις λογαριασμών… ενώ καταλήγει στέλνοντας προσωπικό μήνυμα ανυπακοής (άγνωστο σε ποιους), γράφοντας χαρακτηριστικά «Δεν θα συμμορφωθούμε, ενημερώνω. Ο,τι και να κάνουν…»...

Προφανώς το θέμα δεν είναι ότι ο Γιώργος Παπαχρήστος δεν έχει ηγηθεί αποκαλύψεων επιπέδου Panama Papers, που έφεραν στο φως οφσορ εταιρίες πρωθυπουργών, μίζες ή άλλες υποθέσεις διαφθοράς… Αλλά ότι αναφέρεται σε ενα είδος δημοσιογραφίας που δεν ευδοκιμεί καν στην Ελλάδα!
Επιπλέον στη χώρα μας δεν έχουν καταγραφεί ή καταγγελθεί περιστατικά δημοσιογράφων που απειλούνται ή κινδυνεύει με οποιονδήποτε τρόπο η ζωή τους (από θεσμικές εξουσίες) εξαιτίας των αποκαλύψεων τους.
Βεβαίως η βιομηχανία των αγωγών καλά κρατεί (και μια χαρά ταλαιπωρεί)… Η ελληνική Δικαιοσύνη όμως έχει αποδείξει ότι δεν «μασάει» απο τσαμπουκαλήδες υπουργούς ή άλλους δημόσιους λειτουργούς. Αφού στην πιο πρόσφατη περίπτωση και συγκεκριμένα στην αγωγή του υπουργού Πάνου Καμμένου εναντίον του σκιτσογράφου της «Καθημερινής» Ανδρέα Πετρουλάκη που πήρε και μεγάλη δημοσιότητα, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων!

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: