Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Mπρα ντε φερ Τραπεζών – Mega

Το μπρα ντε φερ μεταξύ τραπεζών και εκπρόσωπων της διοίκησης του Mega συνεχίζεται. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων, το επιτόκιο και το ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Για να...
υπάρξει οριστική συμφωνία δεν αρκεί μόνο να συνηγορήσει η τράπεζα (Alpha) που ηγείται του ομολογιακού δανείου, γιατί η πρόταση πρέπει να εγκριθεί και από τα ΔΣ των υπολοίπων Τραπεζών που έχουν συμμετάσχει στα δάνεια.

Το επιτόκιο βρίσκεται στα ύψη (9%-11%) και ζητείται να κατέβει στο 4,5%, ενώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπεισήλθε ένας ακόμη παράγοντας. Υπάρχει πλέον προβληματισμός μετά τη δήλωση της πλευράς Σαββίδη ότι δεν θα λάβει μέρος στην αύξηση, καθώς από τις 23 Αυγούστου έχει μεταβιβάσει τις μετοχές της Dimera στην Elenovo, εξαιτίας της συμμετοχής (51%) στο Epsilon.

Το ερώτημα είναι αν η διάδοχος εταιρεία θα συμμετάσχει στην αύξηση ή το ποσό που της αντιστοιχεί θα πρέπει να καλυφθεί από τους άλλους δύο ισχυρούς μετόχους. Μετά την απόσυρση Σαββίδη, οι εργαζόμενοι χάνουν και τη δυνατότητα που είχαν για κάλυψη των οφειλών της Τηλέτυπος από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Οι όφειλες προς τους εργαζόμενους ανέρχονται σε 8 εκατ. ευρώ και η πρόταση είναι να καταβληθούν σε διάστημα 12 μηνών. Επίσης το σχέδιο προβλέπει ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

Πάντως, και στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία μεταξύ τραπεζών και των εκπροσώπων της διοίκησης, υπάρχει ανησυχία για το μέλλον του καναλιού. Για το αν θα είναι ένα ανταγωνιστικό Mega, που θα στοχεύει στο 15%, ή θα είναι ένα συμπληρωτικό κανάλι, που θα έχει στόχο το 7%, αφού οι μέτοχοι θα δώσουν προτεραιότητα στα κανάλια στα οποία συμμετέχουν.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: