Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Selfie καριέρας!

Το γήπεδο της ΜπαρτσελόναΜπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι «ένα μέρος της καρδιάς μου έχει μείνει στο Καραϊσκάκη», ωστόσο το ζητούμενο για τον Λεμονή και τους παίκτες του είναι να μείνει στη... θέση της και η δική τους μετά τον αποψινό (21.45, ΕΡΤ1, CS2) αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, στο Καμπ Νου...


Για τους «ερυθρόλευκους» το ματς αυτό θα είναι ίσως η πιο σημαντική εμπειρία στα 92 χρόνια της διαδρομής τους στα γήπεδα, αφού θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά την Μπάρτσα η οποία -για να ξέρουμε και τι μας γίνεται- κοστολογείται, ως ρόστερ, στα 706 εκατομμύρια ευρώ. Μόνος του ο Μέσι αξίζει 120 εκατομμύρια ευρώ ενώ όλος ο Ολυμπιακός φτάνει στα 75!

Ούτε στο «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ» δεν είχαμε τέτοια... απόσταση δυνάμεων, όμως αυτό που θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός είναι να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι σε μία από τις ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις του πλανήτη, όπως το έκανε και στο Τορίνο με τη Γιουβέντους, η οποία υπενθυμίζεται ότι γνώρισε την ήττα με 3-0 στο Καμπ Νου, στην πρεμιέρα του ομίλου.

Πώς θα προσεγγίσει ο Λεμονής την αποψινή αναμέτρηση; Οσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, τέτοιου τύπου παιχνίδια είναι πολύ πιο εύκολα για τον προπονητή, αφού δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά πράγματα και αρκεί να εφαρμόσει τα απολύτως τυπικά.

Πιο δύσκολο μπορεί να αποδειχθεί για τους «ερυθρόλευκους» το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, παρά αυτό με την Μπαρτσελόνα, αφού απόψε ξέρουν ότι θα παίξουν πίσω από την μπάλα και θα έχουν ως πρώτο μέλημα να υπερασπιστούν την εστία τους.

Παράλληλα, το κίνητρο για τους παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι ιδιαίτερα υψηλό αφού το ματς προσφέρεται για «selfie καριέρας» και απομένει να δούμε αν ο προπονητής τους θα παίξει με τρία στόπερ ή δύο κόφτες και αν θα εμπιστευτεί τον νεαρό Ανδρούτσο για να έχει περισσότερα τρεξίματα στην ενδεκάδα του.

Κι όσο για την τοποθέτηση του Τάκη Λεμονή;

«Στη δουλειά μας αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Το ξέρω κι εγώ και όλοι σας ότι έχουμε λίγες ελπίδες, αλλά έχουμε έρθει να τις εξαντλήσουμε. Υπάρχουν και ψυχολογικά κέρδη, αν κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Το να λέμε ότι θα πρέπει να χαρούμε το παιχνίδι, δεν είναι τόσο σωστό. Νομίζω ότι έχουμε μία ομάδα που θα μπει στο γήπεδο και θα πει ότι “είμαστε εδώ”».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφερόμενος στον Μέσι επανέλαβε δήλωση που είχε γίνει για την αντιμετώπισή του («να τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια») ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε («χάρηκα πολύ όταν ανέλαβε την Μπαρτσελόνα γιατί πήγε δικαιωματικά σε μία τέτοια ομάδα, έχει το υπόβαθρο και την κουλτούρα») όπως και για τον Χοσέ Σεγκούρα.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: