Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Τσε Γκε Τραμπ


Τον είδε και τον Τραμπ. Το πρόλαβε το Τραμπ το τελευταίο. Το ξανθό μπουκλέ αγόρι ήταν πολύ σοβαρό. Είπε τόσα καλά λόγια για μας. Ας μην αγόραζε τα F-16 ο Αλέξης και θα ‘βλεπες τι θα άκουγε. Τελικά, οι πρωθυπουργοί κρύβουν έναν μπακάλη μέσα τους...

«Τελικά, είναι με τον Τσε Γκε Βάρα ή με τον Βάρα Σκέτο;», αναρωτήθηκε ένας συνταξιούχος για τον Τσίπρα. «Τι μου τα ‘λεγε τα λόγια, όλα αυτά, για τον Τραμπ πριν ανέβει στην εξουσία;»
– Ωχ, μην μας συμβεί αυτό το κακό και βγει ο Τραμπ στην Αμερική.
Και μόλις τον είδε από κοντά το γύρισε το τσάμικο σε καλαματιανό. Ότι τάχα μου αυτό που λέει ο πλανητάρχης είναι διαβολικό, αλλά όλο αυτό γίνεται για καλό. Σαν τη θεια μου.
«Μη σώσει η βρωμοΣούλα και περάσει από ‘δω» και με το που χτύπαγε το κουδούνι και εμφανιζόταν η Σούλα.– Καλώς ήρθες Σούλα μου, χίλια χρόνια θα ζήσεις, τώρα σε μελετάγαμε είχαμε την κουβέντα σου.
Είναι το γνωστό ανέκδοτο. Κάθεται ο λαγός στη μέση της ζούγκλας, περνούν τα άλλα ζώα απορημένα και τον ρωτούν.– Τι κάνεις εδώ στη μέση του δάσους; Περιμένω το λιοντάρι να το γαμήσω και να φύγω, απαντάει ο λαγός. Και αφού δίνει την ίδια απάντηση σε όλα τα ζώα , έρχεται και το λιοντάρι και του χτυπάει τον ώμο.
– Τι κάνεις εδώ; Τον ρωτάει.
Και απαντάει ο λαγός.
– Εδώ χαζεύω τον ήλιο και λέω και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα.
Τέλος πάντων, θα μας δώσουν μία ανάσα για το χρέος. Εμένα αυτή την ανάσα που θα μας δώσουν μάλλον είναι τα χρήματα με τα οποία θα αγοράσουμε τα F-16. Δηλαδή θα μας έρθει μία ή άλλη.
Το σίγουρο είναι ότι κατά τη συνάντηση ούτε ο Τραμπ έγινε Τσε, ούτε ο Τσε Αλέξης έγινε Τραμπ. Φαντάζεσαι τον Τσε με τέτοιο μπουκλέ μαλλί κομμωτηρίου και 300 κιλά λακ; Γενικά, όταν δεις και βάζουν λακ δεν πάνε για επανάσταση.  
Επιμένω ότι πρέπει να βάζει πολύ λακ ο Τραμπ γιατί όταν πλησιάζει να μπει στο ελικόπτερο που γίνεται χαλασμός από το στροβίλισμα του έλικα, ζήτημα να κουνιούνται τρεις τρίχες προς τα πάνω. Είπα λακ και θυμήθηκα τη Γεννηματά. 
Υ.Γ.1: Η Γεννηματά στη Λάρισα είπε «στις εκλογές θα σας «περιποιηθούν» οι αγρότες κ. Τσίπρα». Μίλησε, δηλαδή, σαν τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κανονικά σε προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και όχι για την εκλογή της ως προέδρου της μη υπάρχουσας κεντροαριστεράς; Την κάρφωσε ο Ραγκούσης. Είναι έτοιμη να συγκυβερνήσει με Μητσοτάκη είπε. Τα ‘χει βρει. Έτσι είναι, ο μπαμπάς δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, αυτή δίπλα στον Κυριάκο. Δίπλα να ‘ναι και όπου να ‘ναι.
Υ.Γ.2: Διότι άμα δεν έχεις κότσια να είσαι πρώτος, θα συρθείς σαν δεύτερος δίπλα σε αυτόν που θα σου δώσει τα περισσότερα αξιώματα. Και μην ξεχνάμε κάτι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έπαιρναν από την Siemens. Ους η Γερμανία συνέζευξεν, Αριστερά μη χωριζέτω.
Υ.Γ.3: Οι δικαστές δεν θέλουν με τίποτα να δηλώνουν πόσα μετρητά έχουν σπίτι τους και πόσα τιμαλφή. Έχουν μπλοκάρει όλες τις αποφάσεις του κράτους. Και επίσης θέλουν το δικό τους «Πόθεν Έσχες» να το ελέγχουν οι ίδιοι. «Ωραία και το δικό μου το «Πόθεν Έσχες» να το ελέγχουν μόνο οι ταξιτζήδες», μου είπε ένας ταξιτζής. «Ρε συ αδερφέ», μου λέει, «δεν καταλαβαίνεις; Οι δικαστές είναι όλη μέρα κοντά στους νόμους και νομίζουν ότι είναι δικοί τους. Δεν τους περνάει στο μυαλό ότιμπορεί να είναι και δικοί μου».
Υ.Γ.4: Από την άλλη μεριά, να βλέπεις και τους πολιτικούς, να κάνουν τον μάγκα και να σου κουνάν το δάχτυλο και αυτό δεν λέει. «Ένας εισαγγελέας είχε μπει στο ταξί μου», συνέχισε ο ταξιτζής, «και μου είπε, 280 κακουργήματα έχω στείλει εγώ μόνο στη Βουλή για να παραπεμφθούν πολιτικοί. Είδες καμία παραπομπή;»Εν ολίγοις, πλακώνονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Ποιος τον χέζει τον λαό;
Υ.Γ.5: Σε αυτά που ζητάνε οι δικαστές όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάτι βρωμάει. Και ναι υπάρχουν μερικές κατηγορίες ανθρώπων που κατέχουν δημόσια αξιώματα, που δεν μπορούνε να παραγράφονται τα αδικήματά τους. Δηλαδή, όσα χρόνια και να περάσουν τον Τσοχατζόπουλο τον θέλω μέσα. Και την κυρά του τη γλυμένη με τις κρέμες. Δεν την μπορώ αυτή τη γυαλιστερή έξω. Δεν την παλεύω.
Υ.Γ.6: Αλλά εδώ υπάρχουν άνθρωποι που όλη μέρα ελέγχονται και ζουν με τους λογιστές τους και εταιρείες και προσπαθούν να απαντήσουν από πού μπήκαν τα 300 ευρώ και ποιος έβαλε τα 160 ευρώ στους λογαριασμούς, πριν δέκα χρόνια, έχουν σταματήσει τις δουλειές τους και δεν προχωράει τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε τόνους γραφειοκρατία, αντί να ελαφρύνει τις διαδικασίες και σχεδόν πάει να αναποδογυρίσει το τεκμήριο αθωότητας, και να το κάνει τεκμήριο ενοχής. Δηλαδή, είσαι ένοχος μέχρι να αποδείξεις την αθωότητα σου. Δηλαδή, το έχουν παραγαμήσει. 
Υ.Γ.7: Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει μέρα με τη μέρα. Ξεκίνησε να μας βάψει το σπίτι ροζ και κάθε μέρα ξεβάφει και έναν τοίχο. Και το ερώτημα είναι τι χρώμα θα τον βάψετε τον καινούριο τοίχο; Θα τον αφήσετε έτσι μαύρο, όπως τον βλέπουμε;
Υ.Γ.8: Θα ‘ρθουν λοιπόν και τα καινούρια F-16 και θα τους κυνηγάμε τους Τούρκους πιο γρήγορα. Αλλά τον κλέφτη που μπαίνει στα σπίτια, πώς θα τον κυνηγάμε; Που παίρνεις το 100 και ή δεν υπάρχουν αστυνομικοί, ή έχουν χαλάσει τα αυτοκίνητα, ή σου λένε βάλε τη βενζίνη εσύ για να έρθουμε; Γιατί δεν παίρνει η αστυνομία ταξί να κάνουν ένα καλό deal και να κυνηγάνε τους κλέφτες οι ταξιτζήδες που ξέρουν και τους δρόμους και γράφουν και τους άλλους οδηγούς στα αρχίδια τους; Θα κοτσάρουν μια σειρήνα μπλε επάνω και θα τρέχουν. Μπορεί να λέω μουρλά ο ανάγωγος,αλλά αν το σκεφτούν καλύτερα μπορεί και να συμφέρει. Και να γίνει η Αστυνομία από μπλε κίτρινη… 
Υ.Γ.9: Ρε Καταλανέ, μας τα ‘πρηξες. Έβγαλες όλον τον κόσμο, είναι όλοι στα κάγκελα, θα την κηρύξεις ή δεν θα την κηρύξεις την ανεξαρτησία;Δεν τους μπορώ τους ανθρώπους αυτούς, που λέει και το τραγούδι:«Αλλά θέλω κι άλλα κάνω, πώς να σου το πω…»
Υ.Γ.10: Ο Σταύρος θέλει να είναι αρχηγός σε άλλο κόμμα. Ήσουν αρχηγός αγόρι μου, είχες κόμμα και απέτυχες. Δεν το ‘χεις. Τι δεν καταλαβαίνεις και εσύ και οι Γερμανοί φίλοι σου; Δηλαδή, από σπου και σπου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ. Να είσαι αρχηγός ενός κόμματος και επειδή διαλύεται το κόμμα σου εξαιτίας σου να πας υποψήφιος σε άλλο.
Άλογο που κερδίζει δεν το αλλάζεις, λέει η παροιμία, αλλά άλογο που χάνει δεν του αλλάζεις ιππόδρομο. Σταύρο, είσαι πολύ κοντός πολιτικά. Βάλε το χέρι κάτω απ’ το σαγόνι και παρίστανε ξανά τον σκεπτόμενο και μη ξιπάζεσαι!
Υ.Γ.11: Ωραία χάλια συνεχίζει να κυλά η ζωή μας. Εδώ, κάτω από τον ήλιο του Οκτώβρη, περιμένοντας τους επενδυτές…
Υ.Γ.12: Κρατήστε αυτό το όνομα. Λούλα. Θα μάθουμε πώς η Λούλα αγόρασε ένα fund αξίας ενός εκατ. ευρώ δίνοντας 43 εκατ. ευρώ!01
altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: