Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Πρώτη προεκλογική κόντρα Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος


Με φόντο την εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου, τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία -η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ- «ακόνισαν» τα... μαχαίρια τους, με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία, και με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για κρυφές συμφωνίες του κ. Σαμαρά με την τρόικα.

Την αρχή έκανε ο... πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πήρε την αφορμή από τις δηλώσεις που έκανε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος στο ACTION 24. Ο κ. Τόλιος διάβασε κείμενο από το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναφερόταν πως «χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά».

Ο πρωθυπουργός «μετέφρασε» τις παραπάνω δηλώσεις κατά το δοκούν, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει «να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια... δηλαδή, να πάνε τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία...».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε τόσο την κρυφή συμφωνία Σαμαρά - τρόικας πριν τις εκλογές του 2012, όσο και τη πρόσφατη δέσμευση του πρωθυπουργού για εφαρμογή νέου μνημονίου «όπως όλοι μάθαμε μέσω του περίφημου mail Χαρδούβελη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε πως «όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν περιμένουν τον κ. Σαμαρά να τις... αποκαλύψει.

Το βέβαιο είναι πως όσο οδεύουμε προς την εκλογική αναμέντηση, θα κλιμακώνονται οι αντιπαραθέσεις και θα υψώνονται περαιτέρω οι τόνοι από πλευράς των δύο κομμάτων.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: