Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Παρέδωσε το ξεθωριασμένο success story

Ο Αντώνης Σαμαράς
«Ο ελληνικός λαός μίλησε. Σεβόμαστε την απόφασή του.»
Το παραπάνω ανέφερε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το Ζάππειο, με αφορμή τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών και τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς.
Παρά την εκλογική ήττα, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε... αισιόδοξος ότι το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις επόμενες πολιτικές εξελίξεις, ενώ έμεινε προσηλωμένος στις «επιτυχίες» και στο success story που -υποστηρίζει πως- κατόρθωσε η κυβέρνησή του. Για άλλη μία φορά, ο πρωθυπουργός κατέφυγε στην κινδυνολογία, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη.
«Ανέλαβα μία χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αποτρέψαμε τα χειρότερα», είπε αρχικά ο κ. Σαμαράς, για να συμπληρώσει πως «η Ελλάδα χρειάζεται τολμηρές συναινέσεις, εμείς το τολμήσαμε». Ο απερχόμενος πρωθυπουργός είπε πως «πήραμε μέτρα επώδυνα», όμως «έγιναν και σφάλματα και αδικίες...».
«Παραδίδω μία χώρα μέλος του ευρώ»
«Παραδίδω μία χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη... που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση. Μία χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση, αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει», είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Σαμαρά υποστήριξε πως «έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό... Εύχομαι να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου».
Για την επόμενη ημέρα του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να περάσει το μήνυμα πως η Ν.Δ. θα είναι παρούσα στις εξελίξεις, υποστηρίζοντας πως «το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι η Ν.Δ. άντεξε... ότι είναι όρθια».
Όπως συμπλήρωσε, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται «να παίξει ρόλο καθοριστικό στις εξελίξεις από εδώ και εμπρός. Ο ρόλος της Ν.Δ. στις επόμενες εξελίξεις είναι κρίσιμες. Εγγυώμαι ότι η Ν.Δ. θα διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο στο ακέραιο».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: