Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά την κάλπη


«Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα που έχει απομείνει για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου, την επιστροφή της αξιοκρατίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κυψέλη, όπου προσήλθε για να ψηφίσει.
«Και τώρα η ευθύνη ανήκει...
σε όλους και όλες, που θα προσέλθουν στην κάλπη. Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από πότε άλλοτε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 Πρωτοφανές ενδιαφέρον από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που έκανε λόγο για ιστορική μέρα.
«Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, για αυξήσεις στους φόρους, για απελευθέρωση πλειστηριασμών, για συνέχεια μιας αποτυχημένης και καταστροφικής λιτότητας στη χώρα δίχως τέλος ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όλα όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό. Μια ζωή με αξιοπρέπεια, κοινωνική συνοχή, αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση να επανενταχθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι αισιόδοξος».
Αντ. Σαμαράς: Σήμερα αποφασίζουμε αν θα πάμε σε περιπέτειες

ΕUROKINISSI
Στην Πύλο ψήφισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα, αποφασίζουμε εάν θα πάμε μπροστά με δύναμη, με ασφάλεια, με σιγουριά, ή αν θα πάμε σε περιπέτειες. Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι είναι ακόμα αναποφάσιστοι. Εκείνοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Θα νικήσουμε»
Ευ. Βενιζέλος: Κάτι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και τα παιδιά του

ΕUROKINISSI
«Ο ελληνικός λαός να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο, και όχι σε κάτι χειρότερο, γι' αυτόν και τα παιδιά του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ψήφισε στο 2ο Εκλογικό Τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα «Σκεπάρνη» στους Αμπελόκηπους.
Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος Χρόνης Μακρίδης, υποψήφιοι βουλευτές και κομματικά στελέχη.
Μικρή ομάδα μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φώναζαν συνθήματα.
Γ. Παπανδρέου: Η διαπραγμάτευση να έχει και την υπογραφή του λαού

EUROKINISSI
«Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα, να την απαλλάξουμε από τα βάρη κι από ένα πελατειακό κατεστημένο, που μας κρατάει εξαρτημένους», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου έξω από το 320ό Εκλογικό Τμήμα - Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.
Και συμπλήρωσε: «Αρκεί να υπάρχει βούληση για συνεννοήσεις και συνεργασίες, αρκεί εμείς οι Έλληνες να φτιάξουμε το δικό μας ελληνικό σχέδιο για βαθιές αλλαγές. Αρκεί η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους να έχει τελικά και την υπογραφή του ελληνικού λαού, άμεσα και με δημοψήφισμα. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αυτό πρεσβεύει και με ισχυρή φωνή στη Βουλή αυτό εγγυάται», κατέληξε.
Κουτσούμπας: Και με τη νέα κυβέρνηση παρόντα τα μνημόνια  

EUROKINISSI
«Να πάμε να ψηφίσουμε, όλοι με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, η οποία θα είναι δύσκολη για τον λαό μας και με τη νέα κυβέρνηση γιατί θα είναι παρόντα όλα τα μνημόνια διαρκείας, η Ε.Ε., οι εφαρμοστικοί νόμοι, όλη η αντιλαϊκή πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα και θα υλοποιείται από δω και πέρα» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας.
«Να ενισχύσουμε την μοναδική πραγματική δύναμη, σίγουρη εγγύηση, δύναμη αγωνιστικής ελπίδας που θα βρίσκεται στο πλάι του λαού μας και την επόμενη μέρα, από τη θέση της δυναμικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης για να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.
Στ. Θεοδωράκης: Να μη δώσουμε χώρο στους τσαμπουκάδες

ΕUROKINISSI
Στο πρώτο Γυμνάσιο Χανίων άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Αμέσως μετά δήλωσε: «Η χώρα, από ό,τι φαίνεται, αποφασίζει να αλλάξει το πρώτο κόμμα. Να τιμωρήσει αυτούς που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Είναι μεγάλη μας ευκαιρία αυτή η αλλαγή να γίνει στη σωστή κατεύθυνση. Να ψηφίσουμε αυτούς που έχουν γνώση και θάρρος και το έχουν αποδείξει. Και να μη δώσουμε χώρο στους τσαμπουκάδες και αυτούς που δεν σέβονται τη δημοκρατία. Να μην μπούμε σε περιπέτειες. Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».
Κουβέλης: Να πορευτεί η Ελλάδα με την κοινωνία όρθια

ΕUROKINISSI
«Οι πολίτες πρέπει να δώσουν εντολή να πάει ο τόπος μπροστά, να πορευτεί η Ελλάδα με την κοινωνία όρθια», είπε ο Φώτης Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στο 5ο Λύκειο Περιστερίου, μαζί με τον συνεπικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά», Νίκο Χρυσόγελο.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι η χώρα μπορεί να φύγει μπροστά σε προοδευτική κατεύθυνση.
Ο Νίκος Χρυσόγελος ανέφερε ότι οι Πράσινοι- ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε κυβέρνηση με σχέδιο για την οικονομία και την κοινωνία για την προοδευτική πορεία της χώρας. Προϋπόθεση, όπως σημείωσε, είναι να συμμετέχουν κι οι πολίτες με βάση ένα σχέδιο προοδευτικής και οικολογικής κατεύθυνσης.
Καμμένος: Δεν υπάρχει πια μια Ελλάδα που θα διοικείται με e-mail
«Μήνυμα ελπίδας» έστειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τη Νίσυρο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στο 138-ο εκλογικό τμήμα (Παλαιά Κοινότητα Νικιών Νισύρου).
«Σήμερα από εδώ, από τη Νίσυρο, από τα Δωδεκάνησα, από τα Νικιά, στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας. Είναι μια μέρα Δημοκρατίας, μια μέρα σημαδιακή για την ιστορία της Ελλάδας. Μια μέρα που ο ελληνικός λαός αποφασίζει την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας, τη Δημοκρατία και την αποκατάσταση του Συντάγματος. Δεν υπάρχει πια μια Ελλάδα που θα διοικείται με e-mail» τόνισε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε ρυθμιστές και είμαστε. Από αύριο θα είμαστε οι εγγυητές για μια πορεία της χώρας, όπου οι όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι. Τελείωσαν η τρομοκρατία και οι θεωρίες των δύο άκρων. Αγκαλιασμένοι οι Έλληνες θα ενώσουμε τις ψυχές μας, τις δυνάμεις μας και θα υπερασπιστούμε το έθνος μας. Όταν απελευθερωθούμε έχουμε τη δυνατότητα να ξανατσακωθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: