Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πότε θα μεταδοθούν τα exit polls της Κυριακής


Προβληματισμός στα επιτελεία των δημοσκόπων μετά την έντονη κριτική που δέχθηκαν για την αστοχία των exit polls αλλά και για τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες έπεσαν έξω.


Ωστόσο τα exit polls θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή κανονικά και θα μεταδοθούν από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Οι ...συσκέψεις των εταιρειών που μετέχουν είναι πυρετώδεις καθώς προσπαθούν να βρουν τρόπους να αποφύγουν μία ακόμη λάθος πρόβλεψη.

Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι τα exit polls να δημοσιοποιηθούν λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ, δηλαδή δύο ώρες αφού θα έχουν κλείσει οι κάλπες.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο θα έχει αρχίσει ήδη και ροή των αποτελεσμάτων από την Singular Logic και οι δημοσκόποι θα έχουν στα χέρια τους τα πρώτα επίσημα στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν ότι θα ελαχιστοποιηθεί ο φόβος μιας νέας αστοχίας. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα.

Τα exit polls είναι κατά προσέγγιση εκτιμήσεις της πραγματικότητας, οι οποίες «ενδεχομένως δεν εξυπηρέτησαν τις επικοινωνιακές ανάγκες του τηλεοπτικού τρίωρου 19:00 – 22:00 της Κυριακής» δηλώνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών ζητώντας να ερευνηθούν τα αίτια που δημιούργησαν τις αστοχίες των αποτελεσμάτων.

«Κάποια στιγμή θα φτάσουμε, ελπίζουμε, να χρησιμοποιούμε το εργαλείο στον πραγματικό του ρόλο και όχι αυστηρά και μόνο για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος» τονίζεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η πρόεδρος του ΣΕΔΕΑ Χριστίνα Καράμπελα.
- See more at: http://left.gr/news/pote-tha-metadothoyn-ta-exit-polls-tis-kyriakis#sthash.43bzdndU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: