Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΑΝ.ΕΛΛ.: Μαρτύριο της σταγόνας με νέα αποχώρηση

 anell                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου κλιμακώνεται η κρίση που προκλήθηκε από τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά. Δυσαρέσκεια, γκρίνιες και κριτική στον Πάνο Καμμένο στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία απαρτίζεται από 14 (από 20) βουλευτές.       
Η χαμηλή εκλογική πτήση των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκάλεσε... «σεισμό» στο κόμμα, με κορυφαία εκδήλωση της κρίσης την αποχώρηση του Βασίλη Καπερνάρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Η απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, να προχωρήσει σε γενική αναδιοργάνωση του κόμματος δεν έφτασε για να κατευνάσει τα πνεύματα και να ηρεμήσει το κλίμα, τόσο μέσα στο κόμμα όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ήδη πολλά στελέχη και βουλευτές, μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχαν ασκήσει σφοδρή κριτική στην τακτική της ηγεσίας του κόμματος, ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης είχε «ρίξει το γάντι» προσωπικά στον Πάνο Καμμένο.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες εξέφρασαν παράπονα ότι δεν στηρίχθηκαν από το κόμμα και αφέθηκαν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το δύσκολο προεκλογικό αγώνα. Μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος με μια λιτή επιστολή του προς τον πρόεδρο κοινοποίησε χθες την ανεξαρτητοποίησή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπερνάρος δεν εξέφρασε πολιτική διαφωνία στην κοινοβουλευτική ομάδα, ωστόσο εξεδήλωσε την πικρία του για τη μη στήριξη της υποψηφιότητάς του, αφήνοντας αιχμές για τον Πάνο Καμμένο ότι παραβρέθηκε σε εκδηλώσεις με τους κ. Κακλαμάνη και Πολύδωρα.
«Ξεκαθαρίζω ότι οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου δεν εμπεριέχουν, ούτε σαν σκέψη, τη συνεργασία μου με άλλο κόμμα. Παιχνίδια κάτω από το τραπέζι δεν έπαιξα ποτέ στη ζωή μου και δεν θα το κάνω τώρα, άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρα μου», δήλωσε ο κ. Καπερνάρος λίγη ώρα μετά την ανεξαρτητοποίησή του, διαψεύδοντας φήμες που τον ήθελαν να έχει συμφωνήσει με άλλον κομματικό μηχανισμό.
Παράλληλα, η Έλενα Κουντουρά τοποθετήθηκε στη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων που είχε μείνει κενή μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Γιοβανόπουλου, ενώ η βουλευτής Ραχήλ Μακρή τοποθετήθηκε προσωρινή κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος.
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ειδική παρουσίαση από εκλογολόγους για τη μετακίνηση ψηφοφόρων των ΑΝ. ΕΛΛ., κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, αιτία στην οποία αποδίδουν τις χαμηλές εκλογικές επιδόσεις.
Αν και η περαιτέρω συζήτηση παραπέμφθηκε στη συνεδρίαση του διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου στις 14 και 15 Ιουνίου, το κόμμα παραμένει τραυματισμένο, με σχεδόν αποδιαρθρωμένο τον κομματικό του μηχανισμό και με χαμηλό το ηθικό των στελεχών του.
Τ.Τ.
efsyn.gr                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: