Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η κρίση επισκιάζει την αποψινή μάχη των καναλιών – Με 3 exit poll η ΝΕΡΙΤ και 2 ο ALPHA

Τρέμη - Πρετεντέρης - Χούκλη - Σρόιτερ - Στάη - Κοσιώνη
Το… στοίχημα του MEGA, τα «όπλα» του ΑΝΤ1 και η «εσωστρέφεια» του ΣΚΑΙ
Κρίσιμη η αποψινή μάχη της κάλυψης του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο πήχης πλέον είναι πολύ ψηλά από τους απαιτητικούς τηλεθεατές και όπως όλα δείχνουν η… κούρσα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. 
Για το MEGA ο στόχος είναι... πάση θυσία η πρωτιά. Ο «τραυματισμός» του τη φετινή σεζόν χάνοντας το δελτίο του την πρώτη θέση μετά από επτά χρόνια… Η αποψινή νίκη είναι μονόδρομος, προκειμένου να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και να επιβεβαιώσει την παράδοση και το κύρος του. Στη αποψινή μάχη θα κατέβει με την Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, ενώ στο στούντιο για την παρουσίαση και την επεξεργασία των δημοσκοπικών και εκλογικών δεδομένων θα είναι ο Ηλίας Νικολακόπουλος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο ΑΝΤ1 περισσότερο χαλαρός και κυρίως χωρίς την ανάγκη να αποδείξει κάτι… θα επιστρατεύσει τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, τον Γιώργο Λιάγκα και άλλα ονόματα του σταθμού για να σχολιάσουν τα αποτελέσματα… Ενώ με τεχνολογικά τρικ, όπως είναι η τρισδιάστατη παρουσίαση του exit poll θα επιδιώξει να αποσπάσει την προσοχή των τηλεθεατών και να διεκδικήσει την πρωτιά. Στην παρουσίαση θα είναι η Μαρία Χούκλη, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος. Στο στούντιο για την παρουσίαση και την επεξεργασία των αποτελεσμάτων θα είναι ο Στράτος Φαναράς.
Ο ALPHA ζητώντας την βοήθεια της Έλλης Στάη που μαζί με τον Αντώνη Σρόιτερ θα έχουν το βάρος της παρουσίασης, διεκδικεί ισότιμα και με αξιώσεις την πρωτιά. Μάλιστα, αν και συμμετέχει με το MEGA και τον ΑΝΤ1 στο κοινό exit poll, όπως αποκαλύψαμε εχθές, επιχειρεί έξυπνα να διαφοροποιηθεί παρουσιάζοντας άλλο ένα exit poll για το μεγάλο ντέρμπι του Πειραιά (λεπτομέρειες εδώ).
Ο ΣΚΑΙ για πρώτη φορά χωρίς exit poll θα κατέβει στην αποψινή μάχη με την Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά και τους υπόλοιπους δημοσιογράφους του σταθμού… Χωρίς όπως όλα δείχνουν να διεκδικεί υψηλό μερίδιο τηλεθέασης, παγιδευμένος στην «εσωστρέφειά» του!
Το STAR όπως έχει ανακοινώσει θα ρίξει το βάρος στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που συμπίπτουν με τις Ευρωεκλογές. Απόψε λοιπόν θα περιοριστεί σε ένα διευρυμένο δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα και τον Νίκο Χατζηνικολάου που θα ξεκινήσει στις 8:00 και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 10:00. Στο στούντιο ειδήσεων του σταθμού θα βρίσκεται ο Δημήτρης Μαύρος.
Τέλος η ΝΕΡΙΤ με τα χιλιάδες προβλήματα στελέχωσης θα επιδιώξει κάτι περισσότερο από μια καλή εμφάνιση, όπως έχει υποσχεθεί ο διευθυντής της Βασίλης Θωμόπουλος. Τα όπλα της σε αυτή τη μάχη θα είναι τα exit poll που έχει παραγγείλει για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, κάτι που δεν κατάφεραν να έχουν – για λόγους οικονομικούς, οι ιδιωτικοί σταθμοί. Στο κεντρικό στούντιο της ΝΕΡΙΤ για την παρουσίαση και την ανάλυση των στοιχείων μαζί με τους δημοσιογράφους θα είναι ο Κώστας Παναγόπουλος.enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: