Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός ζήτησε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

schauble
Έλληνας πολιτικός τον οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, του είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Σ' αυτό απέδωσε την εκπόνηση εναλλακτικών σχεδίων για τη διαχείριση της κρίσης.
Την αποκάλυψη πως Έλληνας πολιτικός του ζήτησε την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με ...τον ανταποκριτή της «Εφημερίδας των Συντακτών» στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τις αποκαλύψεις των Financial Times για τις συνομιλίες στις Κάννες δήλωσε: «Έλληνας πολιτικός, για τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης του οποίου αμφιβάλλω, μου ζήτησε να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Δεν είναι δική μου δουλειά να αποκαλύψω το όνομά του».

Όπως υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε, «στη συνέχεια ήρθε η ιδέα του δημοψηφίσματος. Υπήρχε σχέδιο της κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Μια χώρα σαν τη Γερμανία τί θέλατε να κάνει, να μην εκπονεί εναλλακτικά σχέδια;», κάτι που όπως είπε έγινε και με Ιταλούς πολιτικούς για την περίπτωση της ιταλικής οικονομίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η γερμανική θέση ήταν σταθερή, ότι δηλαδή οι Έλληνες υποφέρουν από λάθη και παραλείψεις της ελληνικής ελίτ. «Η τελική απόφαση για το εάν θα μείνουν ή θα φύγουν από την ευρωζώνη ήταν των Ελλήνων» συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: