Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ανέκδοτο κατάντησε η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης

DIGITAL TV
Μόλις 15 ημέρες μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης για αναβολή της ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης από τις 9 στις 30 Μαΐου, έσκασε η βόμβα πως θα υπάρξει και νέα αναβολή επειδή η ΝΕΡΙΤ αδυνατεί να ακολουθήσει την Digea! Η πρώτη αναβολή δόθηκε έπειτα από έντονο παρασκήνιο για να αλλάξει η ...
πρώτη περιοχή της ψηφιακής μετάβασης και από τον Έβρο, όπου είχε ετοιμαστεί, υποτίθεται, η ΔΤ, να γίνει στην Πελοπόννησο, γιατί ήταν έτοιμη η Digea και τα περιφερειακά κανάλια. Αυτό παραδεχόταν έμμεσα το ίδιο το υπουργείο Μεταφορών, που έγραφε στην υπουργική απόφαση για την τροποποίηση πως η Πελοπόννησος είναι πιο ώριμη ψηφιακά! Τελικά, αποδεικνύεται η ανικανότητα των φορέων που εμπλέκονται στην ψηφιακή τηλεόραση, αφού λίγες ημέρες αργότερα, με πρόσχημα τις πανελλαδικές εξετάσεις, ετοιμάζονται να αλλάξουν πάλι την ημερομηνία.
Το βέβαιο είναι πως στις 30 Μαΐου, παρόλο που η Digea ήταν έτοιμη να σβήσει το αναλογικό σήμα των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και των περιφερειακών, που υπέγραψαν σύμβαση ενοικίασης φάσματος, δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτε. Στη ΝΕΡΙΤ αναμένεται η αλλαγή της διοίκησης και από το Εποπτικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει κανείς αυτά τα ζητήματα. Η Digea, από την πλευρά της, πιέζει με τον τρόπο της να ανατεθεί στην ίδια η ψηφιακή μετάβαση για τις συχνότητες της ΝΕΡΙΤ, με εύλογα ανταλλάγματα. Ως επιχείρημα χρησιμοποιείται το ότι η ΝΕΡΙΤ δεν πρόκειται να είναι έτοιμη ούτε στις 27 Ιουνίου για την Πελοπόννησο ούτε στις 4 Ιουλίου για την οριστική ψηφιακή μετάβαση που προβλέπεται να γίνει στην Αττική από Υμηττό και Πάρνηθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: