Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Καταγγελία της Α. Χριστακάκη: Πληρωμένα προεκλογικά κείμενα στο “‘Εθνος”

Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη όταν εργαζόταν στην ΕΡΤ
Πληρωμένα προεκλογικά κείμενα στο “‘Εθνος”! Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Χριστακάκη αποκαλύπτει πως η εφημερίδα του ομίλου Πήγασου, μέσω mail που υπογράφει στέλεχος του εμπορικού τμήματος ζήτησε χρήματα για να φιλοξενήσει …άρθρο της ή καταχώρησή της, με απαραίτητη προυπόθεση την προπληρωμή της …υπηρεσίας. Ο τιμοκατάλογος έχει ως εξής: Η δημοσίευση στο 1/4 της σελίδας κοστίζει 500 ευρώ πλέον ΦΠΑ και η μισή σελίδα 800 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
“Δέχθηκα mail από το “Έθνος” του Σαββάτου, όπου με καλεί αν θέλω να φιλοξενήσει δημοσιογραφικό κείμενο ή καταχώρισή μου, λίγες ώρες πριν τις κάλπες της Κυριακής. Το τιμολόγιο ήταν σαφέστατο: 800 ευρώ συν ΦΠΑ για ημισέλιδη καταχώριση και 500 ευρώ εάν είναι το τέταρτο της σελίδας. Υποσημείωση: Αναγκαία η προπληρωμή” αναφέρει μεταξύ  άλλων στη δήλωσή της.
Τι αναφέρει όμως το mail από το εμπορικό τμήμα:
“Στο πλαίσιο του ενθέτου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (ημ. κυκλοφορίας Παρασκευή 23/5) έν όψει των  Εκλογών θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε δημοσιογραφικό κείμενο ή καταχώριση σας.
 Αναλυτικά σας προτείνουμε :
 
  • ΗΜΙΣΕΛΙΔΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ 26,6 εκ. πλ. χ 16 εκ. ύψος 800€ σύν ΦΠΑ
  • ΤΕΤΑΡΤΟ 13,1 εκ. πλ. χ 16 εκ ύψος 500€ σύν ΦΠΑ
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εάν θα θελήσετε να συνεργαστούμε χρειαζόμαστε προπληρωμή του ποσού σε (15/5) λογαριασμό που θα σας παραθέσω.
 
Deadlines για συμμετοχή: έως Τρίτη 20/05/2014
Deadlines παράδοσης υλικών: έως Τετάρτη 15/05/2014″
Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη προσθέτει ένα ακόμη περιστατικό το οποίο αποκαλύπτει τους όρους με τους οποίους διεξάγεται η προβολή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περίοδου. Δημοσιογράφος που την προσκάλεσε να της κάνει συνέντευξη τοποθετήθηκε στο “ψυγείο” καθώς ο διευθυντής του καναλιού είναι υποστηρικτής με την Ελιά.
 “Βρέθηκα στην Κρήτη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Είχα κλείσει συνέντευξη σε τοπικό κανάλι με δημοσιογράφο που ήταν απολυμένη της ΕΡΤ. Η συνέντευξη δεν έγινε ποτέ. Ο διευθυντής του καναλιού -που δηλώνει Ελιά- όχι μόνο δεν το επέτρεψε, αλλά έβαλε ‘στο ψυγείο’ τη συνάδελφο γιατί έβγαλε πολλούς αντιμνημονιακούς. Ελευθερία και αναλογικότητα στην προβολή της πολιτικής άποψης. Αφήστε που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι τα περιφερειακά κανάλια ζητούν χρήματα και βέβαια τα ‘παίρνουν’ από πολλούς” 
 
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: