Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Με συνταξιούχους Π.Ε.Θ η τηλεοπτική κάλυψη Σαμαρά!


Στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής κυκλοφορεί σε αφίσα τα πρόσωπα δυο πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ, τεχνικών, που δέχθηκαν να γίνουν το "προσωπικό" τηλεοπτικό συνεργείο του Αντώνη Σαμαρά στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για την ανεργία. Τα ονόματα τους αναγράφονται κάτω από την αφίσα με τον χαρακτηρισμό του "προδότη" του αγώνα των εργαζομένων για ανοιχτή ΕΡΤ.
Γεγονός είναι πως...
με το λουκέτο στην ΕΡΤ το πρωθυπουργικό γραφείο έχασε και το προσωπικό του τιμ τηλεοπτικής παραγωγής, οπότε οι ανάγκες καλύφθηκαν με δυο συνταξιούχους, ο ένας εκ των οποίων ήταν σε θέση Π.Ε.Θ, αρχικά με αμοιβές 4.000 ευρώ!
Διαβάσαμε με ενδιαφέρον το ρεπορτάζ από το "Ποντίκι" για το πως μοιράστηκαν τα ιδιωτικά κανάλια την τηλεοπτική κάλυψη του ανασχηματισμού. Πόσες φορές όμως θα το κάνουν αυτό τα ιδιωτικά; Κι αν το κάνουν με τι ακριβώς ανταλλάγματα;
Μοιράστηκαν την κάλυψη του ανασχηματισμού!
Σε κυβερνητικό κλαυσιγέλωτα μετατράπηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τηλεοπτικά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης και τις παραδώσεις υπουργείων στα νέα πρόσωπα. Με την απουσία της ΕΡΤ από το τηλεοπτικό σκηνικό, η κυβέρνηση έχασε το κρατικό μαγαζί των τηλεοπτικών καλύψεων σε όλες τις δράσεις. Τώρα επαφίεται μόνο στην καλή θέληση των ιδιωτικών καναλιών να της κάνουν τη χάρη και να στείλουν τηλεοπτικά συνεργεία και link για να καλυφθούν οι συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων.
Η εικόνα στο Προεδρικό μέγαρο την Τρίτη του ανασχηματισμού ήταν χαρακτηριστική. Την κάλυψη εκεί και το μοίρασμα του poll σε όλους τους ιδιωτικούς και περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (καθήκον που είχε έως πρόσφατα η ΕΡΤ) ανέλαβε το Mega με συνεργείο 17 ατόμων.
Το κυβερνητικό σόου εναλλαγής στα υπουργεία ανατέθηκε στο συνεταιρισμό των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Το Star είχε τις κάμερες τους έξω από το Προεδρικό μέγαρο, ο ΑΝΤ1 ανέλαβε την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, το Star στο υπουργείο Υγείας, ο ΣΚΑΙ στο ΥΠΕΚΑ, Μεταφορών και Δικτύων ανέλαβε ο Alpha ενώ το Mega κάλυψε και το υπουργείο Πολιτισμού. Όλοι οι σταθμοί έστειλαν τις δικές τους εικόνες στα άλλα κανάλια προκειμένου να σκηνοθετηθεί στις αίθουσες σύνταξης και μοντάζ το σόου της κυβερνητικής εκκίνησης μετά τον ανασχηματισμό. Εννοείται ότι τα τεχνικά προβλήματα ήταν πολλά, αφού τα ιδιωτικά κανάλια δεν διαθέτουν επαρκές τεχνικό προσωπικό και ούτε ενδιαφέρονται για αυτό. Μέχρι σήμερα εξάλλου είχαν τη λήψη από το δωρεάν pool που μοίραζε κατά κυβερνητική εντολή η ΕΡΤ.
Ο απόηχος του λουκέτου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προκαλεί έντονη ανησυχία και στο ΑΜΠΕ.
Ήδη έκαναν την εμφάνιση τους σενάρια πως ο επόμενος φορέας που θα μπει στο στόχο λουκέτου ή συρρίκνωσης ή ενοποίησης είναι το εθνικό Πρακτορείο ειδήσεων. Μια λεπτομέρεια που αξίζει προσοχής είναι πως τη σύναξη μελέτης για την εξυγίανση του ΑΜΠΕ ανέλαβε η εταιρεία Planet, εταιρεία που αναφέρεται και στην απόφαση λουκέτου στην ΕΡΤ.


http://greektv-com.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: