Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αποχώρηση Κυριακόπουλου από τη Μίνωος με βολές κατά ιδιοκτησίας και νέας διεύθυνσης

Καταγγέλλει  μεθοδεύσεις από άσχετους και παλινωδίες μεταξύ Τετράδη - Οικονομόπουλου

Μετά την περιπετειώδη εκδίωξη του (διευθυντή) Βαγγέλη Παναγόπουλου από την Ελευθεροτυπία και την γεμάτη αιχμές -κατά του νεόκοπου εκδότη- επιστολή του, ήρθε και η σειρά του... αρχισυντάκτη του enet.gr Ο Κώστας Κυριακόπουλος (φωτογραφία) γνωστοποιεί ευρέως μέσω επιστολής του προς τους συναδέλφους του στη Μίνωος πως την περασμένη Κυριακή του ζητήθηκε να θέσει την παραίτησή μου στη διάθεση του νέου διευθυντή Γιώργου Παπαδόπουλου - Τετράδη.
Ο Κυριακόπουλος κάνει λόγο για άσχετους και αναφέρει πως μέσα στους 7 μήνες «δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκαν δυναμικές παρεμβάσεις για την υπεράσπιση του τίτλου, είτε λόγω επικοινωνιακών αστοχιών είτε λόγω αχρείαστων αντιπαραθέσεων μέσω των επισήμων..
social media του enet.gr οι οποίες κινήθηκαν από ανθρώπους που ελάχιστη σχέση έχουν με τα ΜΜΕ, πόσω μάλλον με την online δημοσιογραφία, κάτι που και οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί».
Ο αρχισυντάκτης του enet.gr κάνει λόγο για μεθοδεύσεις και παλινωδίες μεταξύ νέας Διεύθυνσης και Ιδιοκτησίας για το ποιος από όλους αποφάσισε την απόλυσή του. («Αν δεν παραιτηθείς, θα απολυθείς», ήταν η φράση διοικητικού στελέχους).
Ο Κυριακόπουλος, καταξιωμένος δημοσιογράφος και γνωστός στον χώρο των μίντια τόσο για τις ικανότητές του όσο και για το ήθος του, δηλώνει ότι είναι αναγκασμένος να υπερασπιστεί την επαγγελματική του αξιοπρέπεια και να αποχωρήσει με τον ίδιο τρόπο που πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια: με το κεφάλι ψηλά. Μάλιστα κλείνει την επιστολή αναφέροντας πως είναι απολύτως βέβαιος ότι με πολλούς από τους συναδέλφους του στην Ελευθεροτυπία  έχουν πολλά ακόμα να πούν και να κάνουν…
 
zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: