Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κουβέλης: Η ΝΔ ήθελε να πάμε σε εκλογές


Ως «πράξη ευθύνης της ΔΗΜΑΡ» χαρακτήρισε την αποχώρηση του κόμματος από την τρικομματική κυβέρνηση, ο πρόεδρός του, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Επίσης, σχολίασε ότι η Νέα Δημοκρατία ήθελε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και για αυτό ακολούθησε μια...
σειρά πολιτικών αποφάσεων όπως η ΕΡΤ και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Επιπλέον, άφησε αιχμές για τους δυο άλλους κυβερνητικούς εταίρους ότι είχαν καταλήξει σε συμφωνία πριν από την συνάντηση της Πέμπτης κατά την οποία η Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον κυβερνητικό συνασπισμό.


«Ήταν πράξη ευθύνης η αποχώρηση από την κυβέρνηση. Αυτό είναι η άποψη και των συλλογικών οργάνων της Δημοκρατικής Αριστεράς», δήλωσε ο κ. Κουβέλης καλούμενος να σχολιάσει την αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση συνεργασίας πριν από δυο εβδομάδες. «Δεν εφαρμόστηκε ποτέ η προγραμματική συμφωνία βάσει της οποίας είχαμε αποφασίσει να στηρίξουμε την κυβέρνηση. Αναζητούσαμε κοινούς τόπους. Πολλές φορές απορροφούσαμε διαφωνίες για να γίνουν τα βάρη στην πλάτη του λαού λίγο μικρότερα. Το τελευταίο διάστημα ο κοινός τόπος δεν προέκυπτε», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Οπως ανέφερε η ΕΡΤ ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κ. Σαμαράς παρά το ότι γνώριζε πως ήμασταν αντίθετοι εξέδωσε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να μας ενημερώσει. Επίσης το Μαξίμου είχε απορρίψει το αντιρατσιστικό ενώ νωρίτερα έλεγε άλλα πράγματα. Αυτό δεν είναι μια μαρτυρία ότι ήταν συγκεκριμένη επιλογή;» και συμπλήρωσε κατηγορηματικά ότι: «Η ΝΔ ήθελε να πάμε σε εκλογές».

Καλούμενος να σχολιάσει όσα ακούστηκαν για την ΔΗΜΑΡ για έλλειψη προτάσεων και ύπαρξη προηγούμενης συμφωνίας, ζήτησε «να σταματήσουν να λένε ότι είχαμε συμφωνήσει. Πήγαμε την Πέμπτη που αποχωρήσαμε είχαμε πάει με σαφείς προτάσεις».



Ταυτόχρονα αφήνοντας αιχμές για την στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία συνάντηση των τριών στο Μέγαρο Μαξίμου ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι: «Ο κ. Βενιζέλος που έλεγε ότι θα κάνει ότι θα έκανα εγώ γιατί δεν το έπραξε εν τέλει; Κρατάω τις επιφυλάξεις μου και είμαι βέβαιος πλέον ότι οι δυο εταίροι είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους ήδη από την Πέμπτη το μεσημέρι. Πως αλλιώς να ερμηνευθεί η μετατροπή της θέσης του; Εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατό να υπάρξει κοινός τόπος. Δεν κατέστη δυνατό. Για αυτό και μας εξώθησαν. Τους ήταν βαρίδι η Δημοκρατική Αριστερά».


Δεν υπάρχουν σχόλια: