Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ο μπαμπάς διόριζε, ο γιος απολύει

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος ενός πρώην πρωθυπουργού που είναι γνωστό ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις- ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, είπε ότι θέλει να ''σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν'' και τώρα καλείται να... κάνει χιλιάδες απολύσεις».
Αυτό αναφέρει για τους Κώστα Μητσοτάκη και υιό, το άρθρο της Kerin Hope στους Financial Times με τίτλο «Το ελληνικό δημόσιο κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν». Οι FT επισημαίνουν πως «οι αντιστάσεις στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα χτυπήσουν το πελατειακό κράτος, παραμένουν δυνατές, καθώς τη Δευτέρα περισσότεροι από 200 δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα έκλεισαν τις δημοτικές υπηρεσίες μαζί και τα απορριμματοφόρα, προκειμένου..
να διαμαρτυρηθούν κατά των απολύσεων».
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας: «Το μέτρο έχει εξοργίσει πολλούς τόσο στην κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση κομμάτων συνεργασίας, στα οποία πολλοί βασίζονται στα ρουσφέτια -να κάνουν δηλαδή πολιτικές χάρες- για τους ψηφοφόρους τους, προκειμένου να επανεκλεγούν».
Είναι χαρακτηριστικό πως οι Financial Times αναφέρονται στις «πολιτικές χάρες» για τα οποίες κατηγορούν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γράφοντας με λατινικούς χαρακτήρες την λέξη ρουσφέτια (rousfetia).

Δεν υπάρχουν σχόλια: