Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

«Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση»

 

Το λογότυπο ΕΔΤ, που αντιστοιχεί στον τίτλο Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, εμφανίζεται στην εικόνα την οποία εκπέμπει η συχνότητα της ΕΡΤ από τις 8 π.μ. το πρωί της Τετάρτης. Όπως δήλωσε στο Mega ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, η ...
εκπομπή προγράμματος από τον μεταβατικό φορέα θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, προβάλλοντας ταινίες και ντοκιμαντέρ. Θα «περνούν» και κάποιες ειδήσεις με τη μορφή τίτλων.
Με την έγκριση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Τρίτη το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα τάχθηκαν κατά ενώ η συζήτηση για το νομοσχέδιο σε δεύτερη ανάγνωση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, εμφανίστηκε θετικός να συζητηθούν, αν υπάρχουν όπως είπε, προβλήματα για τη μεταβατική περίοδο. Παράλληλα, επικαλούμενος και την αναφορά του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, ότι με αυτό το νομοσχέδιο, για πρώτη φορά, γίνεται προσπάθεια να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την κυβέρνηση, σημείωσε ότι αυτό είναι το μείζον και δεν αναιρείται από το θέμα της μεταβατικής περιόδου.
Ακόμα, αντέτεινε ότι το εποπτικό συμβούλιο δεν εκτελεί κομματικές εντολές, ενώ έδωσε έμφαση στις προσλήψεις που θα γίνουν στον νέο φορέα, για τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα είναι αξιοκρατικές.
Ο κ. Καψής διέψευσε, επίσης, τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ότι το Ραδιομέγαρο δεν είναι υπό κατάληψη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στη νέα προσπάθεια και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει.
Τέλος, υποστήριξε ότι ούτε το επιχείρημα για πλεονασματική ΕΡΤ δεν ισχύει, καθώς όπως είπε «όταν επιδοτείται εξ ορισμού τρώει την επιδότηση του κράτους».
Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον για υποκρισία και ότι αντάλλαξε με το λάφυρο της αντιπροεδρίας, τη δέσμευσή του ότι δεν θα κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Τώρα δεν ξέρει πώς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με την αναίσχυντη υποκρισία ότι δήθεν παράγει έννομα αποτελέσματα» σημείωσε η βουλευτής.
Σήμερα ο Π. Καψής παρέδωσε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ τις προτάσεις για τις αποζημιώσεις και τις μεταβατικές συμβάσεις. Στη συνάντηση δεν επετεύχθη πρόοδος για το μεταβατικό στάδιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ εξετάζει την Τρίτη το περιεχόμενο των προτάσεων.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: