Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΣ...ΜΥΘΟΣ


Με έκπληξη διαβάσαμε να υπογράφει το σημερινό δελτίο Τύπου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ο Χρήστος Ν. Κώνστας. Πρόκειται για απλή συνεπωνυμία με τον γνωστό "φουλ" Μνημονιακό δημοσιογράφο ή ο άλλοτε πύρινος αναλυτής άλλαξε ...καριέρα;

Πάντως σε... περίπτωση (που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε καν) ο παρουσιαστής ανέλαβε αυτή τη θέση, θα πρέπει να υπάρξει ερώτηση για τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα Μνημονίου και την είσοδο της χώρας μας σε αυτό, καθώς και για την τελική επαγγελματική ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ του από την
Τρόικα. Εάν και πάλι ΕΑΝ όπως λέμε, πήρε αυτή τη θέση.

Γιατί δεν είναι δυνατό στην Ελλάδα που πιέζεται, δημοσιογράφοι με δύο και τρεις δουλειές να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, να στηρίζουν τις επιλογές Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου δημοσίως και μετά να διαχειρίζονται επικοινωνιακά θέματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας του Δημοσίου.

parapolitika
http://www.anergoidimosiografoi.blogspot.com
Συνεχίζεται

Βομβα Λαγκάρντ! "Ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ"



Στην παραδοχή ότι, στη διάρκεια της δραματικής συνεδρίασης των G20 στις Κάννες, στις 3 και 4 Νοεμβρίου. κάποιοι ηγέτες χωρών ήθελαν να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, προχώρησε σήμερα η γενική διευθύντρια του.. Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια συνέντευξής της σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η ίδια ανέφερε ότι για να τα καταφέρει η Ελλάδα, θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από τους εταίρους αλλά και να μείνει η χώρα πιστή στην εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.

Η κα Λαγκάρντ, που θα βρεθεί στις Βρυξέλλες αύριο για την συνεδρίαση του Eurogroup, προήδρευσε νωρίτερα σήμερα σε μία δίωρη συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και από σκληρή στάση από εκπροσώπους χωρών όπως η Ρωσία, η Ελβετία και η Βραζιλία, οι οποίοι εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την χορήγηση νέας βοήθειας στη χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον λόγο πήραν εικοσι δύο από τα εικοσί τέσσερα μέλη της διοίκησης, με το μπλοκ των Ευρωπαίων να παραμένει αρραγές υπέρ της χρηματοδόησης και με σημαντική και υπέρ της χώρας μας παρέμβαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του εκπροσώβπου του ΔΝΤ στους ελεγκτές της Τρόικας κ. Ποόουλ Τόμσεν, ο οποίος διαβεβαίωσε αφ’ ενός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει και αφ’ ετέρου ότι οι προαπαιτούμενες ενέργειες θα ολοκληρωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προβληματισμός της Τρόικας εστιάζεται στην επιτυχή έκβαση του PSI - η αναδιάρθρωση του χρέους θεωρείται ως προαπαιτούμενη ενέργεια για το νέο οικονομικό πρόγραμμα - αλλά και, κυρίως, στα μέτρα δημοσιονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα που εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τον Ιούνιο και υπολογίζεται ότι είναι της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το κλίμα αυτό είναι σαφές ότι θα εκφραστεί και στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη....
Συνεχίζεται

Εξι απολύσεις στην εφημερίδα «Μακεδονία» - Πρόταση για μείωση μισθών στον «Αγγελιοφόρο»


Εξι απολύσεις δημοσιογράφων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η εργοδοσία της εφημερίδας «Μακεδονία». Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ήταν ανάμεσα στους 22 εργαζόμενους που ... δεν είχαν υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις με τις οποίες μειώνονταν οι μισθοί κατά 30%.

Την ίδια στιγμή στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» η εργοδοσία μετέφερε σήμερα στους δημοσιογράφους πρόταση μείωσης των μισθών κατά 25%. Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αλέξανδρος Μπακατσέλος δεσμεύεται ότι σε περίπτωση συμφωνίας θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας για ένα χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει από την εφημερίδα πάνω από 35 δημοσιογράφοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελευταίες 11 απολύσεις έγιναν με τετράμηνη προειδοποίηση η οποία μειώνει κατά το ήμισυ το ύψος της αποζημίωσης.

Πηγή: seleo.gr
Συνεχίζεται

Το κίνημα της φθηνής πατάτας εξαπλώνεται και καταργεί τους μεσάζοντες σε Παλλήνη και Νέο Κόσμο


Μετά την Πιερία οι πρωτοβουλίες κατάργησης των μεσαζόντων έφτασαν και στην Αττική. Ο λόγος για το.... καταναλωτικό κίνημα που οργανώνεται στο δήμο Παλλήνης και στο δήμο Νέου Κόσμου για φθηνή πατάτα κατευθείαν από ... τους παραγωγούς χωρίς τους μεσάζοντες.

Την ιδέα προώθησε η αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Κουνενάκη η οποία έκλεισε και τη συμφωνία με τους παραγωγούς, σύμφωνα με το e-aftodioikisi.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλουν την παρέμβαση και λήψη μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για τους δημότες μας. Ο Δήμος Παλλήνης, στοχεύοντας στην στήριξη των νοικοκυριών, παρεμβαίνει καθημερινά με νέες δράσεις.

Σήμερα ξεκινάμε την παρέμβαση στο καταναλωτικό κίνημα. Σε συνεργασία με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου θα διατεθούν πατάτες στον Δήμο μας στην πολύ χαμηλή τιμή των 28λεπτών ανά κιλό.

Καλούμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, που επιθυμούν να προμηθευτούν πατάτες να συμπληρώσουν τα έντυπα παραγγελίας που διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.palini.gr η σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο Παλλήνης, (Ιθάκης 12, Γέρακας), Γραφείο Αντιδημάρχων, τηλ.210-6604638, μέχρι 8 Μαρτίου 2012.

Μετά την συγκέντρωση των εντύπων παραγγελίας, εντος 10 ημερών και σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα θα γίνει η διάθεση από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς, αυστηρά, σύμφωνα με τα δελτία παραγγελίας».

Την ίδια ώρα, και οι παραγωγοί στον Νέο Κόσμο μαζί με εθελοντές αποφάσισαν να καταργήσουν τους μεσάζοντες που ανεβάζουν τις τιμές ακόμη και των αγαθών πρώτης ανάγκης στα ύψη και κάθε Κυριακή θα τα πωλούν σε τιμές πολύ κοντά σε εκείνες του παραγωγού.

Ως χορηγός επικοινωνίας επελέγη το blog www.neoskosmos-athens.blogspot.com, που από καιρό υιοθετεί και πρωταγωνιστεί σε εκστρατείες πάταξης της ακρίβειας. Το blog το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υιοθετήσει το σύνθημα «Χτυπάμε την κρίση», οι διαχειριστές του οποίου προσπαθούν να πείσουν τους επιχειρηματίες της περιοχής να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές ανάμεσα σε άλλα και την εκστρατεία αλληλεγγύης «Το πιάτο της αγάπης».

Οι παραγγελίες θα δίνονται ηλεκτρονικά και κατά τη συνάντηση της Κυριακής οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τις προμήθειές του απευθείας από τους παραγωγούς σε συσκευασίες των 5 κιλών.
newpost.gr
Συνεχίζεται

Μέλος του υπουργικού συμβουλίου πλήρωσε 64,00 ευρώ φόρο το 2011!


Για την ακρίβεια είναι κάτι παραπάνω από μέλος του υπουργικού συμβουλίου και όμως το 2011 πλήρωσε στο ελληνικό κράτος για φόρο μόλις 64,00 ευρώ! Ο κυβερνητικός μας ήρωας που... σήμερα κόπτεται να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία, καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό σε μόνιμη φτώχια και εξαθλίωση, φρόντισε το 2010 να δηλώσει άνεργος! Ενώ μαζί με την προνοητική σύζυγό του είχαν νομίμως εννοείται, μεταφέρει τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό! Φυσικά το ευνοούσε και η κατάσταση… Αυτό όμως είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα: σύζυγοι που μετακινούν εκατομμύρια δολάρια από τη μια χώρα στην άλλη και βουλευτές που βγάζουν τα ευρουλάκια τους στο εξωτερικό για να τα γλιτώσουν!
enimerosi24.gr
Συνεχίζεται

Ποιοι «αντάρτες» βουλευτές άνοιξαν το δρόμο της... επιστροφής


Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης ο εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή με 202 «ΝΑΙ». «ΟΧΙ» ψήφισαν 80 βουλευτές και ένας ψήφισε «παρών»

Από τους διαγραφέντες της Νέας Δημοκρατίας, υπερψηφίσαν οι .. βουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Τάσος Καρυπίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Από την άλλη, οι Ελίζα Βόζενμπεργκ, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιωργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Τσιαμπίκα Ιατρίδη, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Βαγιωνάς αποφάσισαν να απουσιάσουν από την διαδικασία, αν και στην συζήτηση ήταν παρόντες ενώ οι Ελενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς και Μαρία Κόλια – Τσαρουχά έμειναν σταθεροί στις αρχικές τους απόψεις και καταψήφισαν.

Οι υπόλοιποι 16 διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ούτε και σήμερα δεν ψήφισαν το Μνημόνιο (εφαρμοστικό νόμο ) στη Βουλή, είναι προφανές με βάση τις δηλώσεις Σαμαρά, μένουν οριστικά εκτός Νέας Δημοκρατίας. Η εξέλιξη αυτή, είναι πασίδηλο ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κεντροδεξιά.

Σημειώνεται ότι από τους 23 διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της νέας δανειακής σύμβασης κατά την πρόσφατη ψηφοφορία, μόνον ο Χρ. Μαγκούφης άλλαξε την τοποθέτησή του ψηφίζοντας «ναι». Οι υπόλοιποι ψήφισαν όχι και στην ψηφοφορία της Τρίτης, ενώ απόντες ήταν ο Γ. Παπαμανώλης και ο Σπ. Κουβέλης.

Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ -που ναι μεν δεν έχουν διαγραφεί- αλλά τους γνωστοποιήθηκε ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές- στα ψηφοδέλτια του Κινήματος. Ολοι, το βράδυ της Τρίτης ψήφισαν το νομοσχέδιο για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), Βασίλης Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), Χρύσα Αράπογλου (Α΄ Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Κουσελάς (Μεσσηνίας), Δημήτρης Καρύδης (Α' Πειραιά), Μαρία Μίχου (Πιερίας) και Μιχάλης Τζελέπης (Σερρών) ψήφισαν τις σχετικές διατάξεις.
Συνεχίζεται

Ξύπνα Παντελή!

nonews-news
Τσουνάμι εκπομπών ετοιμάζει ο Τσιτσιμπίκος.
Κυρ Παντελή, έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην ΕΡΤ?
Η κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου? Ο κύριος Τσιτσιμπίκος, παρά την ρήση του, πως στην ΕΡΤ χωρίς να το καταλάβεις μπορείς να βρεθείς στη φυλακή, βάζει ... μπροστα μια σειρά από καινούργιες εκπομπές.
Πόθεν, πως, πόσα? Ποιές εταιρίες θα εισπράξουν ζεστό χρήμα? Και ποιο ρόλο παίζει ο περίφημος Κ.Μ.,σύμβουλος του Τσιτσιμπίκου?
Το παραμύθι περί "κέρδους" -τι πουλάει η ΕΡΤ για να κερδίζει?- το΄χεις χάψει κυρ Παντελή?
Συνεχίζεται

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αφιέρωμα της Le Monde στον Μανώλη Γλέζο: «Ο προφήτης της Νάξου»


Oλοσέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Ο προφήτης της Νάξου» και υπότιτλο «89 ετών, ο Μανώλης Γλέζος παραμένει μια φιγούρα της Αντίστασης» κάνει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde στον Μανώλη Γλέζο.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο γι' αυτόν «που κατέβασε τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη και προσπαθεί σήμερα να... ακουστεί η φωνή του ελληνικού λαού», με τον ανταποκριτή εφημερίδας στην Αθήνα Αlain Salles να περιγράφει με ιδιαίτερα θερμά σχόλια την προσωπικότητα του.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τη διαδρομή , τους αγώνες και αθέατες πτυχές της ζωής του Μανώλη Γλέζου.

Γίνεται αναφορά στο ότι ο Στρατηγός ντε Γκολ, το 1949, μετά από την καταδίκη του Μανώλη Γλέζου σε θάνατο, είχε ζητήσει μέσω του γαλλικού ραδιοφώνου να μην εκτελεστεί η ποινή σε εκείνον, που υπήρξε ο πρώτος αντιστασιακός του Πολέμου.

Ο Μανώλης Γλέζος, σχολιάζοντας, είπε ότι πρώτος αντιστασιακός δεν ήταν ο ίδιος αλλά ο Μαθιός Πόταγας στις 2 Μαΐου του 1941, ο οποίος στην ηλικία των 17 χρόνων στάθηκε μπροστά από μια γερμανική φάλαγγα ζητώντας να σταματήσει, οπότε του συνέθλιψαν το κεφάλι με πέτρες.

Ο έλληνας αγωνιστής αποκάλυψε ότι στην είσοδο του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό, είναι αναρτημένη η εικόνα του αδελφού του που δολοφονήθηκε σε ηλικία 19 χρόνων από τους Γερμανούς.

Στο ολοσέλιδο αφιέρωμα της γαλλικής κορυφαίας εφημερίδας επισημαίνεται πως, μολονότι ο Μανώλης Γλέζος αγωνίζεται για να επιστρέψει η Γερμανία το δάνειο που δέσμευσε από την Ελλάδα στην Κατοχή, τάσσεται ενάντια σε κάθε είδους αντιγερμανισμό, ο οποίος είναι κυρίαρχη τάση στην Ελλάδα.

Παράλληλα, φιλοξενεί και τις απόψεις του Μανώλη Γλέζου για την άμεση δημοκρατία την οποία εφαρμόζει επί 12 χρόνια στην Απείρανθο, το χωριό του στη Νάξο.
newpost.gr
Συνεχίζεται

Η Μέρκελ μιλούσε και ο Σόιμπλε έπαιζε Sudoku (VID)


Τι και αν διεξαγόταν στη γερμανική βουλή η κρίσιμη συζήτηση για την έγκριση του δεύτερου ελληνικού πακέτου στήριξης ύψους 130 δισ., κάποιοι δεν έβρισκαν ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία.

Μπορεί η Μέρκελ να μιλούσε στη Γερμανική βουλή προσπαθώντας να πείσει τους βουλευτές της να υπερψηφίσουν το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, όμως ο ... υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φαίνεται πως βαρέθηκε.

Έτσι, σκέφτηκε τι να κάνω τι να κάνω ας ανοίξω το iPad μου να κάνω νέο ρεκόρ στο SUDOKU.

Και αυτό έκανε, με μισοανοιγμένο το iPad του έπαιζε στα κρυφά όπως νόμιζε SUDOKU.
.
VIDEO

news247.gr
Συνεχίζεται

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι ο «κύριος 1.000.000 ευρώ»!


Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι τελικά το πρόσωπο που έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού, τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα το.. μεσημέρι. Κούβελος: «Διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς».


«Να ερθει ο κ. Νικολούδης να πει ποιος του κατήγγειλε την συναλλαγή», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη σε ομιλία της στη Βουλή, υποστήριζοντας πως η εν λόγω συναλλαγή του συζύγου της είναι «μία γνωστοποιημένη επιχειρηματική πράξη που αφορά την ελληνική ναυτιλία».

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να σπιλώνει και το ήθος και τη πολιτική μου σταδιοδρομία», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ενώ αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να γνωρίζει το όνομα τόσες ημέρες και να μην το δίνει στη δημοσιότητα».

«Αυτά τα χρήματα αφορούν επιχειρηματική πράξη και έχουν δηλωθεί στο "πόθεν έσχες" μου» επεσήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και πρόσθεσε πως «δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που "πηγαινοέρχονται" στο εξωτερικό».

«Περιμένω από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για το θέμα και από τον πρόεδρο της Βουλής να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση», κατέληξε η κυρία Μπακογιάννη.

«Αν είναι νόμιμο και ηθικό; Για μένα είναι και νόμιμο και ηθικό να προχωρήσει η ελληνική επιχειρηματικότητα. Είναι ηθικό να παντρεύεται έναν Έλληνα επιχειρηματία, μια πολιτικός» είπε ακόμα.

Κούβελος: «Διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς»

Από την πλευρά του, ο Ισίδωρος Κούβελος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Επί 37 συναπτά έτη δραστηριοποιούμαι τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα στον χώρο της ναυτιλίας με αντικείμενο την πλοιοκτησία , την ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων.

Στον χώρο αυτό δεν έχει θέση η διαστρέβλωση, το ψεύδος και η λασπολογία αλλά απεναντίας επικρατεί η διαφάνεια και η εντιμότητα στις συναλλαγές .

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα δεν περίμενα ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική μου κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς.

Συγκεκριμένα :

1. Τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολλάρια Η.Π.Α.και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου και αποκτηθέντα από την δραστηριότητα μου στην πλοιοκτησία.

2. Το ποσό αυτό ήταν ένα μέρος μόνο των χρημάτων τα οποία επενδύω σε χρηματιστηριακούς τίτλους σε χρηματιστήρια των Η.Π.Α. σε δολλάρια Η.Π.Α. και είναι βεβαίως δηλωμένο στον πόθεν έσχες μου.

3. Το ποσό αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών μου επενδύσεων και προοριζόταν για νέα επένδυση στο χώρο της ναυτιλίας, μεταφέρθηκε δε με νόμιμες διαδικασίες από τον θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα και εν συνεχεία στην τράπεζα μου στο Λονδίνο.

4. Ενδεικτικό της άγνοιας και της σκοπιμότητας είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν περίεργους συνειρμούς σχετικά με την νέα επένδυση που αφορά αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση-εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς.

Συνεπώς, μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή μου πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου μου .

Ως επιχειρηματίας στην ναυτιλία και πολίτης αυτού του τόπου που δηλώνω τα έσοδα μου μέχρι το τελευταίο δολλάριο ή ευρώ, ως επαγγελματίας που τόσα χρόνια έχω στηρίξει την χώρα μου με όλους τους τρόπους, περιμένω να αποκατασταθεί η αλήθεια και εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του δίνοντας στους Έλληνες πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες , αντί να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα».

Έγινε η... πολυπόθητη αποκάλυψη

Νωρίτερα, την αποκάλυψη του ονόματος έκανε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης ενώ η κυρία Μπακογιάννη στην πρώτη της ενημέρωση στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία» το θέμα, τονίζοντας ότι τα χρήματα προέκυψαν από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και στη συνέχεια μέσω εμβάσματος της ΤτΕ εστάλησαν στο Λονδίνο για την αγορά πλοίου, την οποία προτίθεται να κάνει ο κ. Κούβελος.

«Είναι απαράδεκτο, μία επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου για την αγορά πλοίου, να συνδέεται με την πολιτική μου δραστηριότητα και να υπάρχει αυτή η σπίλωση», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η κ. Μπακογιάννη, που -όπως είπε- ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομκού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, έκανε επίσης λόγο για «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψουν την ίδια.

«Η δραστηριότητα του άνδρα μου, είναι καταγεγραμμένη στο "πόθεν έσχες" του από την ημέρα που τον παντρεύτηκα μέχρι σήμερα», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

«Πρόκειται για αδιανόητη προσπάθεια: Σήμερα σπιλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος. Κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν όντως τα λεφτά τους στην Ελβετία», παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη, αφήνοντας και αιχμές περί ενδεχόμενης προσπάθειας σπίλωσης του κομματικού της φορέα, καθώς «από την ώρα που ξεκινήσαμε, ενοχλήσαμε πολλούς», όπως είπε.

Την ίδια ώρα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών έφτασε η «λίστα» του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τα πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους, που έβγαλαν στο εξωτερικό το 2011 ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Aναλυτικά το πόθεν έσχες της κυρίας Μπακογιάννη και του Ισίδωρου Κούβελου

Η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνει έσοδα 99.723,13 ευρώ και λοιπά εισοδήματα 29.662,38 ευρώ, έναντι 33.113,49 και 29.240,85 ευρώ το 2008. Ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος, δηλώνει εισοδήματα 273.587,49 ευρώ, έναντι 1.051.297,55 ευρώ.

Η κα Μπακογιάννη το 2009 απέκτησε από γονική παροχή, δικαιώματα 20% σε δύο οικίες και έναν χώρο στη Γλυφάδα, έκτασης 324,74 τ.μ., 196,18 τ.μ. και 101,25 τ.μ. αντίστοιχα, ενώ ο σύζυγός της κατέβαλε και 71.923,75 ευρώ για ανέγερση γραφείου στην Ιερά Οδό στο Αιγάλεω. Κατά τα άλλα, όπως και το έτος 2008, η κα Μπακογιάννη κατέχει δύο διαμερίσματα στην οδό Αραβαντινού στην Αθήνα, έκτασης 88 τ.μ. και 248 τ.μ., ένα γραφείο 200 τ.μ. στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου 3, μία οικία 385 τ.μ. στο Καρπενήσι σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων, τέσσερα αγροτεμάχια στην Ευρυτανία και τα Χανιά συνολικής έκτασης 15.775 τ.μ. και ποσοστό 12% επί δύο αγροτεμαχίων στη Γαλλία.

Ο σύζυγος της κας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, κατέχει δικαιώματα 12,5% σε οικία της οδού Φαίδρας 4 στην Αθήνα καθώς και το 25% σε τρία διαμερίσματα (70, 137 και 49 τ.μ.) στην ίδια διεύθυνση, την επικαρπία διαμερίσματος 129,7 τ.μ. στο Παλαιό Φάληρο, δικαιώματα 25% σε κατάστημα 46,23 τ.μ. στην Αθήνα και δικαιώματα 12,5% στο οικόπεδο 89,32 τ.μ. που το περιβάλλει, δικαιώματα 75% σε αποθήκη 15,5 τ.μ. και σε κατάστημα 75 τ.μ. στην Ιερά Οδό στο Αιγάλεω, το 75% επικαρπίας σε οικία 153,16 τ.μ. στην Κηφισιά, δικαιώματα 12,5% σε αγροτεμάχιο 706% στην Κηφισιά, καθώς και την κυριότητα αγροτεμαχίου 7,25 στρεμμάτων στην Παλαιά Φώκαια.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατέχει από το προηγούμενο έτος 787,63 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της ALPHA BANK αξίας κτήσης 3.439,49 αύριο και ένα ομόλογο της ίδιας τράπεζας, αξίας κτήσης 120.000 ευρώ. Ο σύζυγος της κας Μπακογιάννη, απέκτησε το 2009 10.000 μετοχές σε ξένο νόμισμα στην Εθνική Τράπεζα, 2000 στην Automatic Data, 9000 στην Paycex Inc., 2500 στην Altria Group Inc, 4070 στην AT&TINC, 5000 στην Duke Energy Corp., 2000 στην Eli Lilly &Co, 29500 στην Ford Motor Co, 2500 στην Johnson &Johnson, 5000 στην Kraft Foods Inc, 2500 στην Mc Donald's Corp, 38800 στην Navios Maritime, 5000 στην Pfizer Inc, και 4370 στην Verizon Communication, συνολικής αξίας κτήσης 2.007.088,12 δολαρίων.

Το 2009, ο κος Κούβελος εκποίησε και 32.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας αντί 559.544,2 δολαρίων.

Από το προηγούμενο έτος, ο κος Κούβελος κατείχε μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, αξίας κτήσης 216.746 δολαρίων, ένα μερίδιο αμοιβαίων κεφαλαίων της Eurobank αξίας κτήσης 27.000,11 ευρώ, καθώς και μετοχές 21 ανωνύμων εταιρειών, συνολικής αξίας κτήσης 155.728,78 ευρώ. Επίσης, ο κος Κούβελος είναι μέτοχος σε δύο ανώνυμες εταιρείες και εταίρος σε ΕΠΕ με συνολικά κεφάλαια εισφοράς 147.000 ευρώ, καθώς και συνέταιρος σε τρία πλοία με ποσοστά 27%, 50% και 50% αντίστοιχα και μηδενικό κεφάλαιο εισφοράς.

Οι καταθέσεις της κας Μπακογιάννη, επιμερίζονται σε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα, την ALPHA BANK, την DEUTSCHE BANK και την HYQOVEREINS BANK, συνολικού ύψους 1.203.924,52 ευρώ. Τα ποσά αυτά προέρχονται από εισοδήματα προηγουμένων ετών και του έτους 2009, πώληση περιουσιακού στοιχείου (ο λογαριασμός στην DEUTSCHE BANK) και «άλλες περιπτώσεις» (HYQOVEREINS BANK). Ο κος Κούβελος έχει καταθέσεις συνολικού ύψους 771.631,92 δολαρίων, 564.828,62 ευρώ και 9,1 λιρών Αγγλίας.

Κατά το έτος 2009, η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε το 5.290 κ.εκ. επιβατικό αυτοκίνητο που μίσθωνε μακροχόνια από εταιρεία μίσθωσης, ενώ ο κος Κούβελος εξακολουθεί να κατέχει επιβατικό αυτοκίνητο 1749 κυβικών από το έτος 2004.
newpost.gr
Συνεχίζεται

«Είμαστε όλοι Έλληνες» φώναξε βουλευτής στο γερμανικό Κοινοβούλιο (vid)



Την ώρα που η γερμανική Βουλή ενέκρινε τη νέα δανεική σύμβαση στην Ελλάδα με μεγάλη πλειοψηφία, εντύπωση έχει προκαλέσει η κίνησης της γερμανίδας βουλευτή της Αριστεράς Χάϊκε Χάνσελ, να ... φωνάξει μέσα στο γερμανικό Κοινοβούλιο, «είμαστε όλοι Έλληνες»!

«Ντρέπομαι που η Γερμανική Κυβέρνηση φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό», πρόσθεσε η γερμανίδα βουλευτής και εξαπέλυσε επίθεση κατά της γερμανικής κυβέρνησης κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στην Γερμανική Βουλή για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο σχολίασε, μάλιστα, το γεγονός πως... ο 86χρονος πλέον Μίκης Θεοδωράκης κατεβαίνει και αγωνίζεται ακόμα και τώρα στους δρόμους για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων.
Συνεχίζεται

Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης που σχεδιαζόταν για τις 2 Μαρτίου


HΗ σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης που ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι σχεδίαζε για τις 2 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ματαιώθηκε, εξαιτίας της απροθυμίας της Γερμανίας να συζητήσει το.. θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM), όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από ευρωπαϊκές πηγές.

«Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης ματαιώνεται», ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι είχε σχεδιάσει να συγκεντρώσει τους ηγέτες των 17 χωρών της Ευρωζώνης σε γεύμα εργασίας τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (1 και 2 Μαρτίου) για να συζητήσουν το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Πέμπτη θα γίνει στις 15:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).

Στις 18:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ).

Την Παρασκευή, θα επαναληφθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10:45 το πρωί και στις 16:00 το απόγευμα.
in.gr
Συνεχίζεται

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Τον καλωσόρισαν





Μετά την παραίτηση του, πολλές ήταν οι ευχές που δέχτηκε στο λογαριασμό του στο Facebook .
Ο κύριος Παπουτσής πρέπει να νιώθει αρκετά χαρούμενος από... αυτά που του γραψαν οι χρήστες του διαδικτύου. Πάντα με το δικό τους τρόπο φυσικά.
Διαβάστε μερικα:







Συνεχίζεται

Επιτέθηκε σε βουλευτή με...πατερίτσα (VID)



Με την πατερίτσα του ηλικιωμένος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Γιώργο Ντόλιο στις ... Φέρες του Έβρου.



ΠΗΓΗ: www.thrakistime.gr
Συνεχίζεται

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Παπουτσής για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ


Καθώς οι διαδικασίες για την εκλογή νέου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, προχωρούν, ο πρώτος υπουργός που παραιτήθηκε για να διεκδικήσει την προεδρία είναι ο Χρήστος Παπουτσής.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, με ... επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της Κυβέρνησης προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τους λογαριασμούς του στο Facebook και το Twitter

Πλέον με την κίνηση Παπουτσή γίνεται πιο ξεκάθαρο το τοπίο για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι σε όσους στηρίζουν τον Ευ. Βενιζέλο θα βρεθεί ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος θα εκφράσει τους προεδρικούς.

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν επισήμως το Σάββατο 10 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλογές για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου.
Συνεχίζεται

Εντός του Μαρτίου η απόφαση για την ενίσχυση του ESM δήλωσε ο Β.Σόιμπλε


Η απόφαση για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα ληφθεί εντός του Μαρτίου, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο... περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Μεξικό, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η και 2α Μαρτίου, καθώς η γερμανική αντίθεση παραμένει σθεναρή.

«Εξηγήσαμε σε όλους τους συναδέλφους μας ότι θα λάβουμε απόφαση τον Μάρτιο, όπως αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Όμως, ο Μάρτιος αρχίζει την 1η και τελειώνει στις 31. Ανάμεσα στην 1η και την 31η Μαρτίου θα εξετάσουμε εάν το εύρος του ESM επαρκεί, βάσει των τελευταίων δεδομένων» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «κατάλληλο το χρονοδιάγραμμα» αυτό, εν όψει της απόφασης του ΔΝΤ για την ενίσχυση των δικών του κεφαλαίων, στις 20-22 Απριλίου.

Ορισμένοι μεγάλοι δανειστές της Ευρώπης πιέζουν τους εταίρους τους στην ΕΕ να ανακοινώσουν γρήγορα ενίσχυση του προβλεπομένου «τείχους προστασίας».

«Κάντε το γρήγορα και δυναμικά και φροντίστε οι δεσμεύσεις σας να έχουν αποτελέσματα» δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ.

Από την πλευρά του, ο Σόιμπλε έλεγε το Σάββατο ότι το «τείχος προστασίας» δεν μπορεί να είναι απεριορίστου μεγέθους: «Δεν έχει κανένα νόημα από οικονομικής άποψης να εισακούσουμε τις εκκλήσεις και να διοχετεύουμε επ' αόριστον κεφάλαια στους μηχανισμούς στήριξης ούτε να θέσουμε σε λειτουργία τη μηχανή εκτύπωσης χαρτονομισμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Την ίδια ώρα, οι αναπτυσσόμενες χώρες διαμηνύουν ότι σκοπεύουν να βοηθήσουν στο ξεπέρασμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο υπουργό Οικονομικών Γκίντο Μαντέγκα, οι κυβερνήσεις των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου έχουν ταυτόσημη άποψη σχετικά με την κρίση χρέους της ευρωζώνης και εξήγησε πως οι αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες θα δώσουν χρήματα για να αντιμετωπιστεί η κρίση μόνον εάν πρώτον, η Ευρώπη διαθέσει περισσότερα κονδύλια για την επίλυση της κρίσης και, δεύτερον, οι αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ μέσω του ΔΝΤ, το οποίο θα υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση των πόρων του.

Οι BRICS αμφισβητούν τον άγραφο νόμο για την Παγκόσμια Τράπεζα

Ο Βραζιλιάνος υπουργός Οικονομικών Γκίντο Μαντέγκα ανακοίνωσε στο πλαίσιο της διάσκεψης των G20 πως η εκλογή του νέου προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν θα πρέπει να βασίζεται στην εθνικότητα του υποψήφιου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν.Αφρική) σχεδιάζουν να καταθέσουν μια κοινή υποψηφιότητα για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον «άγραφο νόμο» έως σήμερα την ανώτατη θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα αναλαμβάνει Αμερικανός και στο ΔΝΤ Ευρωπαίος. Ωστόσο, οι αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες αναζητούν μια καλύτερη θέση στα κέντρα αποφάσεων.
Πηγή in.gr
Συνεχίζεται

Κράξιμο βουλευτή του πασόκ στη Νάουσα - του έφαγαν το φαγητό!


Αναρχικοί και αντεξουσιαστές εντόπισαν το βουλευτή του πασοκ Τόλκα Άγγελο να γευματίζει σε κεντρική ταβέρνα της Νάουσας.Αρχίσαμε να το γιουχάρουμε στολίζοντας αυτόν και την παρέα του με ωραία επίθετα.Ενώ απαιτήθηκε να... αποχωρήσει μας έλεγε ότι είναι "δημόσιος χώρος" και θα γευματίσει και θα αποχωρήσει.Ενώ συνεχιζόταν το γιουχάρισμα για 40 λεπτά (και δεν αποχωρούσε) σύντροφοι άρχισαν να τρώνε και να πίνουνε από το φτωχικό τους γεύμα.Τελικά επενέβησαν οι "προστάτες του πολίτη" και τον πήγαν με "ασφάλεια" στο σπίτι του.
Πηγή athens.indymedia.org
Συνεχίζεται

Έθιμα της Καθαράς Δευτέρας: Τα Αλευρομουντζουρώματα, οι Κορδελάτοι και η εκτέλεση της Γριάς Συκούς (vid)




Όλη η Ελλάδα γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα, ημέρα κορύφωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων, προσφέροντας ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από διάφορα έθιμα κυριολεκτικά για όλα τα γούστα.

Στη Στερεά Ελλάδα, ξεχωρίζουν τα... περίφημα Αλευρομουτζουρώματα (ή Αλευροπόλεμος) στο Γαλαξίδι. Οι ντόπιοι χωρίζονται σε ομάδες και επιδίδονται σε ένα πόλεμο που γεμίζει την πόλη με αλεύρι και χρώματα. Φέτος, θα υπάρχει και ο τρενάκι «Ο Αλευρομουτζούρης», που ξεναγεί τους επισκέπτες, ενώ το σίγουρο είναι ότι όποιος βρεθεί κοντά στη μάχη μάλλον θα γίνει... κάτασπρος!



Η Θήβα κινείται στους ρυθμούς της αναπαράστασης του Βλάχικου Γάμου, που έχει ρίζες στο μακρινό 1830. Σήμερα το έθιμο πραγματοποιείται με το ξύρισμα του γαμπρού και το στόλισμα της νύφης η οποία στην πραγματικότητα είναι... άνδρας.

Στην Πελοπόννησο το περίφημο καρναβάλι της Πάτρας δεν χρειάζεται καν συστάσεις, ενώ αξιοσημείωτο είναι το έθιμο της Εκτέλεσης της Γριάς Συκούς στη Μεσσήνη. Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας γίνεται στην «Κρεμάλα» η αναπαράσταση της εκτέλεσης μιας γερόντισσας, που κατά την παράδοση, κρεμάστηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία της πόλης με εντολή του Ιμπραήμ Πασά, επειδή είχε το θάρρος, εξηγώντας του ένα όνειρο που είχε δει, να του πει ότι η εκστρατεία του θα είχε άδοξο τέλος.



Στη Θεσσαλία, το καρναβάλι της Ελασσόνας είναι... ιπτάμενο, λόγω της συμμετοχής αεραθλητών. Στον Τύρναβο το περίφημο Μπουρανί (σούπα με σπανάκι και ξίδι), είναι ένα αποκριάτικο έθιμο που έχει τις ρίζες του στα τέλη του 19ου αιώνα. Πειράγματα στους δρόμους, τεράστιοι φαλλοί στα καρναβαλικά άρματα στο αποκορύφωμα των αποκριάτικων εδκηλώσεων.

Στα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο, λειτουργεί το Λαϊκό Δικαστήριο Ανήθικων Πράξεων. Κάποιοι κάνουν άσεμνες χειρονομίες και συλλαμβάνονται από τους Τζαφιέδες (χωροφύλακες) για να οδηγηθούν στο Δικαστήριο, που το αποτελούν οι σεβάσμιοι του νησιού.

Στη Νάξο, τη σκυτάλη από τους Κουδουνάτους παίρνουν την Καθαρά Δευτέρα οι Κορδελάτοι, οι οποίοι είναι φουστανελοφόροι, με τη δεύτερη ονομασία τους («Λεβέντες») να αποδίδεται στους πειρατές. Από κοντά τους ακολουθούν και οι ληστές, οι «Σπαραρατόροι», που αρπάζουν τις κοπέλες για να τις βάλουν με το ζόρι στο χορό και στο γλέντι. Οι λαϊκές αυτές συνήθειες των μεταμφιεσμένων αποτελούν αναμνήσεις αρχαίων Διονυσιακών εορτών.



Στα Μεστά της Χίου υπάρχει το έθιμο του Αγά, που προέρχεται από την εποχή της τουρκοκρατίας. Ο Αγάς έρχεται στο χωριό και κάθεται στην κεντρική πλατεία μαζί με τη συνοδεία του, όπου «δικάζονται» για διάφορα παραπτώματα από τους κατοίκους και πληρώνει ο καθένας το πρόστιμο του.

Στην Κρήτη, στον Μυλοπόταμο και πιο συγκεκριμένα στα χωριά Μέρωνα και Μελιδόνια του Ρεθύμνου αναβιώνουν έθιμα όπως το κλέψιμο της νύφης, ο «Καντής» και το μουντζούρωμα.

Στη Βόνιτσα υπαρχει το έθιμο του Αχυρένιου Γληγοράκη, ο οποίος λέγεται ότι ήταν ψαράς και απαρνήθηκε τη θάλασσα ψάχνοντας τη μοίρα του στη στεριά. Οι σημερινοί ψαράδες της Βόνιτσας τον καταδικάζουν, φτιάχνοντας λοιπόν έναν αχυρένιο ψαρά, τον οποίο δένουν σ’ ένα γάιδαρο και τον γυρνούν σε όλο το χωριό. Όσο περνά η μέρα στήνουν μεγάλο γλέντι με τραγούδι και χορό και στη συνέχεια τον στέλνουν σε μια βάρκα που φλέγεται στα ανοιχτά. Στη Μεθώνη γίνεται κάθε χρόνο του Κουτρούλη ο Γάμος σε ένα έθιμο με ρίζες από τον 14ο αιώνα.

Πηγαίνοντας στο Ιόνιο, στην Ζάκυνθο, την Καθαρά Δευτέρα γίνεται η Κηδεία της Μάσκας, με τους τεθλιμμένους συγγενείς να αποχαιρετούν τον Καρνάβαλο. Στην Κέρκυρα παρελαύνει ο Σιόρ Καρνάβαλος, ο οποίος όμως στο τέλος δεν γλιτώνει την... πυρά!

Στην βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κοζάνη τα χάλκινα ηχούν στο τελευταίο πανηγύρι του Άη Δημήτρη σε ένα ξέφρενο γλέντι.

Στη Νάουσα, οι Μπούλες και οι Γενίτσαροι κάνουν βόλτες στους δρόμους της πολης υπό τους ήχους του ζουρνά. Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί μαζεύονται όλοι στο σπίτι του αρχηγού και ξεκινούν τις βόλτες στις γειτονιές και τις επισκέψεις στα σπίτια με ακάλυπτο πρόσωπο, όπου τρώνε τα νηστίσιμα και πίνουν τσίπουρο και ξινόμαυρο κρασί.



Στην Βιστωνίδα, στον Πολύσιτο υπάρχει το έθιμο των Μουντζούρηδων κατά το οποίο, οι νοικοκυρές φτιάχνουν την παραδοσιακή λαγάνα και τη φασολάδα από το προηγούμενο βράδυ και το το πρωί της Καθαράς Δευτέρας υποδέχονται τους καλεσμένους, με τους μασκαρεμένους να τους μουντζουρώνουν!

Στην Ξάνθη εκτός από το καρναβάλι της πόλης, υπάρχει και το έθιμο της Καμήλας. Στη Σταυρούπολη, κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης, μουτζουρώνονται μεταξύ τους, με οδηγό ένα ομοίωμα καμήλας και έναν κάτοικο ντυμένο καμηλιέρη!


newpost.gr
Συνεχίζεται

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Εξομολόγηση Κωστόπουλου: «Εγώ φταίω, μπήκα στην γυφτιά της επιδειξιομανίας»


Μια συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Πέτρος Κωστόπουλος. Αφού ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την κατάρρευση της IMΑΚΟ, δεν δίστασε να... κάνει την αυτοκριτική του και να μιλήσει έξω από τα δόντια για ΟΛΑ, απαντώντας παράλληλα και στους επικριτές του.

«Καταρχήν φταίω εγώ. Γιατί όταν κανείς φτιάχνει επιχείρηση, πρέπει να τη δομεί με τρόπο που ν΄αντέχει σε σκληρές συνθήκες. Αυτό δεν έγινε στην ΙΜΑΚΟ, γιατί υπήρχε η εφορία των 90s. Παρασύρθηκα σε δαπάνες που δεν έπρεπε να έχουν γίνει».

Τα τελευταία δυο χρόνια, η απώλεια των εσόδων έγινε ένας κανονικός Αρμαγεδδώνας σύμφωνα με τον ίδιο:

«Μόνο καρκίνο δεν έβγαλα τα τελευταία δυο χρόνια, βάζοντας λεφτά τη μια μέρα και χάνοντας τα την επομένη. Σαν να τα έριχνα σε τρύπιο κουβά. Ναι. Λάθος έκανα. Έπρεπε να έχω σταματήσει την προσπάθεια. Αν είχα βάλει ένα στοπ ενάμιση χρόνο πριν, θα με είχα διασώσει».

Το ότι η ΙΜΑΚΟ πάει για φούντο, το κατάλαβε πέρυσι τέτοια εποχή:

«Τέλη Φλεβάρη. Τότε το διαπιστώσαμε. Θυμάμαι όταν μου το ανακοίνωσε ο οικονομικός μου διευθυντής, έπαθα ψυχολογικό breakdown. Σε όλη μου τη ζωή δεν ήξερα τι είναι κατάθλιψη. Έπαθα κλινική κατάθλιψη σε μια μέρα».

Τα συμπτώματα του ήταν συγκλονιστικά:

«Με έπιασε τρόμος, φόβος για κάθε τηλέφωνο που χτύπαγε, δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι και κρυβόμουν κάτω από τα σκεπάσματα. Δεν μπορούσα ν΄ανέβω σκάλες. Ο εγκέφαλος μου δεν επικοινωνούσε με τα πόδια μου. Η Τζένη έπαθε πλάκα βλέποντας τον άνδρα της μετά από 18 χρόνια γάμου να είναι σαν σκιαγμένο κουνέλι».

Και συνεχίζει εξηγώντας τους λόγους της πτώχευσης:

«Έπεσα στο νταούνιασμα, γιατί έφταιγα εγώ και μόνο κατά 95%. Αν θες να παριστάνεις τον επιχειρηματία, πρέπει να είσαι μπακάλης κάθε μέρα. Εγώ παρίστανα τον καλλιτέχνη και τον δημιουργό χωρίς να κοιτάω τα νούμερα».

Όπως λέει, κόλλησε το σύνδρομο του υπερδοτικού ανθρώπου την περίοδο που πήγαιναν καλά οι επιχειρήσεις του:

«Άμα σου πω τους μισθούς της δεκαετία του ΄90, θα σου φύγουν τα μαλλιά. Το 1995 στο Nitro που ήταν το προσωπικό μου περιοδικό και
ήμουν διευθυντής, πλήρωνα στον από κάτω μου, το υφιστάμενο, 1,5 εκατομμύριο δραχμές καθαρά! Με τέτοιες αμοιβές, θα έπρεπε να με είχαν κλείσει στο Δρομοκαϊτειο!»

Τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν πως έφερε το lifestyle στην Ελλάδα;

«Δεν είμαι εγώ αυτός που αβαντάριζε το Καγιέν, το χρυσό ρολόι και το πρώτο τραπέζι πίστα, πράγματα που τα έχω ξεσκίσει στο κράξιμο».

Παραδέχεται ωστόσο, πως «ξεκινήσαμε το 1987 να παράγουμε περιοδικά για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την κατάντια της Μεταπολίτευσης. Μετά, το 1995 καταλήξαμε σαν λαός σε νούμερα επιδειξιομανίας. Σαν άτομο, μπήκα κι εγώ σε αυτή τη γυφτιά. Ήθελα να έχω γρήγορο αυτοκίνητο, τζιπ, ωραίο σπίτι, ξεχνώντας από πού ερχόμουν. Όμως το θεωρώ και δικαίωμα μου. Δεν τα έφαγα από κανέναν. Ο κοσμάκης δηλαδή είναι αθώος και πάντα κάποιοι τον επηρεάζουν; Γίνεται πνευματικός γίγαντας μόνο τη μέρα που ψηφίζει;»
Το καλύτερο όμως, το φυλά για το τέλος. Διαβάστε:

«Στη Μύκονο, μετά το 1995 άρχισαν να πλακώνουν όλοι. Νεοκοσμικοί, νεόπλουτοι, όλα τα νούμερα της χώρας, οι βίζιτες, οι της προσκολλήσεως, και οι καραγκιόζηδες των πλουσίων. Σύμβολο ολονών τους ήταν το πόσο υψηλό λογαριασμό θα πλήρωναν στα εστιατόρια, κι εκεί μάσησα και είμαι απαράδεκτος γι΄αυτό. Γιατί με τα χρόνια η ατμόσφαιρα έγινε εμετική, κι εγώ μέρος του θιάσου!»

newpost.gr
Συνεχίζεται

Καταργούν τα υπουργικά αυτοκίνητα


Προς κατάργηση οδεύουν τα υπουργικά αυτοκίνητα έπειτα από πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα.

Από την... . ψήφιση της τροπολογίας και μετά, οι ... υπουργοί θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο το βουλευτικό όχημα. Συνεχίζεται

Φεύγουν οι δύο της τρόικας απο την Ελλάδα



Έντονο είναι το παρασκήνιο γύρω από την επικείμενη αποχώρηση τον Τόμσεν και Μαζούν (των δύο εκ των τριών επικεφαλής της τρόικας, από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ αντίστοιχα) από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στην ... κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup την προηγούμενη εβδομάδα, κυβερνητικός αξιωματούχος είχε συζήτηση με τον Πολ Τόμσεν. Ο Δανός τεχνοκράτης, λοιπόν, αποκάλυψε κάποια στιγμή ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα και από το ΔΝΤ λέγοντας ότι μετά από 30 χρόνια στο Ταμείο (διορίστηκε το 1982) ήρθε η ώρα να πάρει σύνταξη.

Ωστόσο, πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι πραγματικοί λόγοι έχουν να κάνουν με την αποτυχία των μεθόδων αλλά και την αλαζονική συμπεριφορά τους. Οι τρεις «τροϊκανοί» συνδέονται με προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα και έχουν να κάνουν όχι μόνο με την παταγώδη αποτυχία στις εκτιμήσεις τους και στην εξοντωτική φορολογική πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση, αλλά και με την «αυτοκρατορική» συμπεριφορά τους.

Έτσι, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών φέρονται να έθεσαν διακριτικά το θέμα της συμπεριφοράς των Τόμσεν και Μαζούχ στο ΔΝΤ. Τελικά, φαίνεται ότι και ο δύο ετοιμάζουν βαλίτσες, ενώ ο τρίτος της παρέας, Ματίας Μορς, παραμένει.

Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν χαρακτηριστικά πως άλλο να είσαι σκληρός διαπραγματευτής και άλλο «να συμπεριφέρεσαι όπως ο αφέντης στον μαύρο δούλο στην Αμερική του 19ου αιώνα». Όπως αποκαλύπτεται, μάλιστα, η τρόικα ήταν αυτή που είχε την έντονη συνομιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο προ τριών εβδομάδων όπου είχαν μπροστά τους μια λίστα με «ναι ή όχι» και αδιαφορούσαν για το έλεγε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ διαγράφοντας απλά με κόκκινο το «ναι» ή το «όχι» στις ερωτήσεις τους.

Παράλληλα, αναφέρεται από κυβερνητική πηγή ότι σε συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, η συμπεριφορά τους ήταν ανάλογη αφεντικού-υποτακτικού…
Συνεχίζεται

Με ανειδίκευτους εργάτες θα προστατεύσουν την Ολυμπία


Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση απόσπασης εργατικού προσωπικού από την Αρχαία Ήλιδα για την κάλυψη των φυλακτικών αναγκών στα μουσεία της Oλυμπίας.
Συνολικά 14 ανειδίκευτοι εργάτες από .. τους τριάντα που εργάζονται στην Αρχαία Ήλιδα, τους επόμενους δύο μήνες πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Πώς όμως από τις ανασκαφές του αρχαιολογικού χώρου θα περάσουν στη φύλαξη των μουσείων, που πρόσφατα έδειξαν να έχουν διάτρητα μέτρα ασφαλείας στη ληστεία του παλαιού μουσείου;

Θα κληθούν λοιπόν εργάτες να φυλάσσουν τα μουσεία, χωρίς να έχουν καν στοιχειώδη εκπαίδευση φύλαξης.

Εκτός όμως από τους κανόνες ασφαλείας οι 14 υπό απόσπαση εργαζόμενοι αναφέρονται και στο καθημερινό κόστος μετάβασης από την περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας που κατοικούν μόνιμα οι περισσότεροι στην Αρχαία Ολυμπία.

Χαμηλόμισθοι εργάτες καλούνται να καλύψουν και τα έξοδα της καθημερινής μετάβασής τους στη νέα τους θέση, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους θα δαπανάται σε καύσιμα.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που εποχικό προσωπικό από ΙΕΚ εξειδικευμένο απόλυτα στη φύλαξη μουσείων, παραμένει εκτός εργασίας.
Συνεχίζεται

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Καταργούν τους μεσάζοντες και στην Αθήνα


Και στον Νέο Κόσμο εθελοντές καταργούν τους μεσάζοντες που ανεβάζουν τις τιμές ακόμη και των αγαθών πρώτης ανάγκης στα ύψη και κάθε Κυριακή θα τα πωλούν σε τιμές πολύ κοντά σε εκείνες του παραγωγού.
Ως... χορηγός επικοινωνίας επελέγη το blog www.neoskosmos-athens.blogspot.com, που από καιρό υιοθετεί και πρωταγωνιστεί σε εκστρατείες πάταξης της ακρίβειας. Το blog το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υιοθετήσει το σύνθημα «Χτυπάμε την κρίση», οι διαχειριστές του οποίου προσπαθούν να πείσουν τους επιχειρηματίες της περιοχής να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές ανάμεσα σε άλλα και την εκστρατεία αλληλεγγύης «Το πιάτο της αγάπης».
Οι παραγγελίες θα δίνονται ηλεκτρονικά και κατά τη συνάντηση της Κυριακής οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τις προμήθειές του απ´ευθείας από τους παραγωγούς σε συσκευασίες των 5 κιλών...

Περισσότερες λεπτομέρειες –και ακριβείς τιμές θα δοθούν σύντομα. Αυτή τη στιγμή οι εθελοντές βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για εξασφάλιση μεγάλων ποσοτήτων (σε λάδια, όσπρια, κοτόπουλα και κρασιά) από τους παραγωγούς...

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις ποσότητες που επιθυμεί να αγοράσει κάποιος στο e-mail pparatiritis@yahoo.com. Στην ίδια διεύθυνση μπορούν να απευθύνονται και οι παραγωγοί με τις προσφορές τους.
Πηγή tovima.gr
Συνεχίζεται

Με αιφνιδίασε η σύμπραξη Βενιζέλου - Λοβέρδου


nonews-news

Όχι στην επιστροφή των διαγραφέντων
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσε να συγκρατηθεί . Έψαχνε να βρει, κομψούς τρόπους για να τα χώσει στο Μπενυτο. Και τα κατάφερε. "Είναι λάθος ο τρόπος που ο Βενιζέλος διεκδίκησε την υποψηφιότητα του".
Ηταν η... πρώτη ρουκέτα του Παγκαλου . Η δεύτερη ανάμεσα σε ειρωνείες καλοστημένες - που θα μπορούσε κανείς να τις παρατηρήσει με δεύτερη ανάγνωση -, αφορούσε τον πολιτικό έρωτα ανάμεσα στο Μπενυτο και το Λοβέρδο. " Με αιφνιδίασε η σύμπραξη Βενιζέλου - Λοβερδου ".
Το γεροντοφρικιο - το βιολί του - άρχισε να λέει για τα λάθη του Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να εξυψώσει τον Βενιζελο.
Βρήκε τον άνθρωπο. "Εδω που φτάσαμε δεν μας σώζει ένα πρόσωπο ", είπε φτύνοντας διακριτικά το Βενιζελο.
Για δε τους υπαινιγμούς σε βάρος του Παπανδρέου, είπε "κι εγω αν ήμουν αρχηγός θα έκανα τα ίδια λάθη η και περισσοτερα. Γιατί αυτές οι δομές που υπάρχουν στο σύστημα εγκλωβίζουν το κάθε αρχηγό".
Ο υστερικός Αναγνωστάκης - έχοντας προηγηθεί, όπως ηδη σας είπαμε και το επεισόδιο με τον Αργύρη - δεν επέμενε και πέρασε στην ερώτηση για τις διαγραφες.
Και εδώ ο Πάγκαλος απάντησε απόλυτα προσαρμοσμένος στη γραμμή Παπανδρέου: Το "Όχι" ήταν επιλογή λαϊκισμού . Αυτοί που έκαναν αυτή την επιλογή είναι σαν να διάλεξαν άλλο κόμμα . Δεν μπορεί να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.
Συνεχίζεται

Τελευταίο φύλλο την Κυριακή για την ισπανική εφημερίδα El Público


Το τελευταίο φύλλο της αριστερής ισπανικής εφημερίδας El Público θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, καθώς η εκδοτική εταιρεία Mediapubli δεν κατόρθωσε να βρει επενδυτές για την εφημερίδα μετά την.. κήρυξη στάσης πληρωμών τον Ιανουάριο. Η ηλεκτρονική έκδοση της El Público θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της.

Η Mediapubli δεν κατέστη δυνατόν να βρει επενδυτές, προκειμένου να συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας, και «για τον λόγο αυτόν, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να σταματήσει την έντυπη έκδοσή της την Κυριακή 26η Φεβρουαρίου» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εκδοτικής εταιρείας.

Η διαδικτυακή έκδοση της El Público συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία -με 5,5 εκατ. χρήστες κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των ενημερωτικών δικτυακών μέσων στην Ισπανία, όπως αναφέρει η Mediapubli.

Η εκδοτική εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Βαρκελώνη, κήρυξε στις 3 Ιανουαρίου στάση πληρωμών, επικαλούμενη κυρίως την επιδείνωση της κρίσης στο χώρο της διαφήμισης, παρά το γεγονός ότι όπως τόνισε στην τότε ανακοίνωσή της αυξήθηκε «η αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας publico.es», και «μειώθηκαν οι απώλειες στις τελευταίες χρήσεις» της εταιρείας.

Στην El Público, την μοναδική αριστερή εφημερίδα της Ισπανίας με ημερήσια κυκλοφορία 87.000 φύλλα, απασχολούνται 160 εργαζόμενοι. Τον Σεπτέμβριο η εφημερίδα χρειάσθηκε να απολύσει το 20% του προσωπικού της.

Στην άλλη εφημερίδα που εκδίδει ο ίδιος όμιλος «Η φωνή της Αστούριας» (La voz de Asturias) απασχολούνται άλλοι 40 εργαζόμενοι και η έκδοσή της συνεχίζεται προς το παρόν, καθώς παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία για την εξεύρεση επενδυτών.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των δημοσιογραφικών ενώσεων της Ισπανίας (Fape), ο τομέας των μέσων ενημέρωσης έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, έχοντας καταγράψει απώλειες 4.924 θέσεων εργασίας από τον Νοέμβριο του 2008, σε μία χώρα που η ανεργία είναι η υψηλότερη μεταξύ των βιομηχανικών χωρών, φθάνοντας το 21,52%.

Τελευταίο θύμα της κρίσης στον Τύπο, η δωρεάν διαθέσιμη εφημερίδα ADN, η οποία έκλεισε στα τέλη του 2011.
Πηγή τα ΝΕΑonline
Συνεχίζεται

Άφαντος ο βουλευτής του 1 εκατ. ευρώ


Τα κόμματα τον καλούν να αποκαλυφθεί και να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα. Το ΣΔΟΕ ψάχνει και ο πρόεδρος της Βουλής περίμενει τη λίστα από το υπουργείο Οικονομικών η οποία θα αφορά όσους έχουν βγάλει στο εξωτερικό περισσότερα από 100 χιλιάδες ευρώ.

Μετά από ... πέντε ημέρες και ο βουλευτής ο οποίος «φυγάδευσε» ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό παραμένει άφαντος. Στους διαδρόμους της βουλής είναι το κύριο θέμα συζήτησης και η ονοματολογία δίνει και παίρνει.

Ο Φ. Πετσάλνικος δήλωσε πως μόλις λάβει στα χέρια του την λίστα θα την παραδώσει στην αρμόδια επιτροπή που ελέγχει τα πόθεν έσχες. Ο Πρόεδρος της βουλής επανέλαβε πως ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό και υποστήριξε πως πρέπει το όνομα του βουλευτή να δοθεί στην δημοσιότητα.



Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Βαγγέλης Αργύρης κάλεσε τα κόμματα μέσα από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες να βρούν τον βουλευτή. Υποστήριξε επίσης πως ο πρόεδρος της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος που γνωρίζει το όνομα ίσως να έπρεπε να το πει στην βουλή.




Η υπηρεσία πληροφοριακών συστημάτων μέσω των τραπεζών συγκεντρώνει στοιχεία για εμβάσματα πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ που έβγαλαν ορισμένοι πολιτικοί στο εξωτερικό. Ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της βουλής τόνισε πως άμεσα θα παραδώσει τον επίμαχο κατάλογο στον Πρόεδρο της Βουλής.



Η ΝΔ δια στόματος Γιάννης Μιχελάκη ζήτησε να αποκαλυφθεί και να παραιτηθεί ο βουλευτής που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκ ευρώ. «Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος».

Την έντονη διαφωνία του για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του βουλευτή εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ «Έχουμε φτιάξει ένα πλαίσιο να προστατεύουμε το βιαστή. Λέμε βιαστής και δεν αναφέρεται ποιος είναι. Και αυτός μπορεί να μένει στο διπλανό σου διαμέρισμα και έχεις εσύ δίπλα τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Αυτό κάναμε. Προστασία των κακών»



«Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να παίζει το παιχνίδι Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος 3-4 μέρες τώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.


real.gr
Συνεχίζεται

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Απέρριψε το δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα της Μάνιας


Απέρριψε σήμερα το δικαστήριο την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της που είχε καταθέσει η Χ . Κ. Τεγόπουλος
κατά της έκδοσης του δεύτερου απεργιακού φύλλου του εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας».



Η ... εφημερίδα «Οι Εργαζόμενοι» κυκλοφορούν αύριο χωρίς εμπόδια στα περίπτερα. Η κύρια εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας προσδιορίσθηκε στις 2 Μάϊου.



Πηγή: tovima.gr
Συνεχίζεται

Καλύτερος ο Τσιόδρας από τον Καψή υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι


«Απείρως καλύτερος ο Τσιόδρας από τον Καψή» παραπονούνται διαρκώς οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και συμπληρώνουν:

«Ο Καψής όταν τον ... ρωτάς, ποτέ δεν ξέρει τίποτα και μονίμως απαντά δεν γνωρίζω»! Ακόμη και στις περιπτώσεις που απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι πληροφορίες που θα μεταδώσει χρειάζονται διασταύρωση! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης που αγνοούσε την διαδικασία με την οποία θα περάσουν από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να παραπλανήσει τους συναδέλφους, αλλά και η πλήρης άγνοιά του για τη λειτουργία του κοινοβουλίου.
Επιπλέον συχνά ταλαιπωρεί τους ανθρώπους του Τύπου απαιτώντας να τρέχουν στο briefing ειδοποιώντας τους μόλις μία ώρα νωρίτερα! Αντίθετα η πλειοψηφία των συναδέλφων δηλώνει ικανοποιημένη με τον Δημήτρη Τσιόδρα που βοηθάει ουσιαστικά το έργο τους, γνωρίζει τα θέματα και δίνει απαντήσεις που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση!

ΠΗΓΗ: enimerosi24.gr
Συνεχίζεται

Βενιζέλος: Πολιτικοί και συγγενείς τους έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό το 2011!


Εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθούν και θα σταλούν στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής και στον πρόεδρο του Σώματος, τα ονόματα πολιτικών για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ότι... υπάρχουν εμβάσματα, είτε στο όνομά τους είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, πάνω από 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό, για το 2011.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στο ΣΔΟΕ να προβεί σε έκτακτους ελέγχους ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα πριν προηγηθεί η διαδικασία της ακρόασής τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καθώς, όπως είπε, μπορεί να είναι αθώες ή ανώδυνες οι περιπτώσεις αυτές.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ
Συνεχίζεται

Κάτι του΄τυχε

nonews-news
Παραμένει "μυστήριο" η εξαφάνιση του Γ. Παπαδάκη
Ανήσυχοι τηλεθεατές από την εξαφάνιση του Γιώργου Παπαδάκη , έπαιρναν τον ΑΝΤ-1 και ζήταγαν να μάθουν τι συνέβη.
Από... το κανάλι απαντούν αυτή την στιγμή πως ο Γιώργος Παπαδάκης είναι καλά στην υγεία του, αλλά κάτι του΄τυχε κι έφυγε.
Και το μυστήριο παραμένει.
Θυμίζει Γιάννη Μαρή.
"Η εξαφάνιση του Τζών Αυλακιώτη".
Συνεχίζεται

«Ανεξάρτητοι Ελληνες» το όνομα του νέου κόμματος του Πάνου Καμμένου


Την ίδρυση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το σήμα του... κόμματος αποτελείται από ένα γαλάζιο γλάρο, τον τίτλο «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε μπλε χρώμα, με υπογραμμισμένη τη λέξη «Ανεξάρτητοι» με κόκκινο χρώμα.

Στις 11:00 αναμένεται να ανακοινωθεί η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

Στο μήνυμα που συνοδεύει το σήμα του κόμματος, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Π.Καμμένος σημειώνει: «Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες».

«Η κίνηση θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι παραμάγαζο της ΝΔ» είχε πει στο «Βήμα» ο κ. Καμμένος, διευκρινίζοντας ότι στη νέα αντιμνημονιακή κίνηση θα ενταχθούν στελέχη της ΝΔ, ανένταχτοι αριστεροί και στελέχη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ».
Συνεχίζεται

Αποδοκιμάσιες με αυγά και γιαούρτια στον βουλευτή της ΝΔ, Νικολόπουλο στην Πάτρα


Επεισόδιο εναντίον του βουλευτή Αχαΐας και τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης ομάδα αγνώστων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, περίπου 20 άτομα προσέγγισαν τον χώρο όπου ο βουλευτής πραγματοποιούσε εκδήλωση με ... στελέχη του και άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του, επειδή ψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες οι πληροφορίες, ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους να διατυπώσουν τις απόψεις τους, ώστε να γίνει διάλογος, αλλά αυτοί συνέχιζαν να φωνάζουν.

Ταυτόχρονα κάποιοι προσπάθησαν να πετάξουν αυγά και γιαούρτια.

Για να μην οξυνθεί περαιτέρω η κατάσταση, ο βουλευτής αποχώρησε και σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση «από άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο», ενώ πρόσθεσε πως είναι ευθύνη όλων των πολιτών να υπερασπιστούν το δικαίωμα στον διάλογο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεχίζεται

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ερωτηματικά για το κόστος της εκπομπής «Σημείο Art» της ΕΡΤ


Προβληματισμό προκαλεί το κοστολόγιο της καθημερινής εκπομπής της ΕΡΤ, «Σημείο Art» που παρουσιάζει η Λιλιάνα Αβρουσίν, δεδομένου ότι πρόκειται για εσωτερική παραγωγή. Συγκεκριμένα το κονδύλι που έχει εγκριθεί ημερησίως είναι 1.745,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Φαινομενικά πρόκειται για ένα χαμηλό ποσό και καθόλου προκλητικό. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε ότι... καθημερινά η εκπομπή, διάρκειας 45’ φιλοξενεί το πολύ δύο με τρία ρεπορτάζ και λαμβάνοντας υπόψιν ότι η μία βάρδια για την ενοικίαση εξωτερικού συνεργείου (με οπερατέρ και ηχολήπτη) δεν κοστίζει περισσότερο από 300,00 ευρώ, προκαλεί εντύπωση και φυσικά πολλά ερωτηματικά. Και επαναλαμβάνουμε, η συγκεκριμένη παραγωγή είναι εσωτερική, δηλαδή, στούντιο, πλατό, φώτα, εργαζόμενοι κλπ καλύπτονται από την ΕΡΤ. Μήπως λοιπόν το ποσό αν και μικρό, τελικά είναι μεγάλο;
enimerosi24.gr
Συνεχίζεται

Ύφεση 4,4% για την ελληνική οικονομία το 2012 προβλέπει η Κομισιόν


Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4,4% το 2012, έπειτα από ύφεση 6,8% το 2011, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομική ανάπτυξη σε Ευρωζώνη και ΕΕ, που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη.

Η ελληνική οικονομία διανύει εφέτος το ... πέμπτο συνεχόμενο έτος ύφεσης.

Για τον πληθωρισμό, η Κομισιόν εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί σε αρνητικό έδαφος (αποπληθωρισμός) και θα μειωθεί κατά 0,50%, έναντι αύξησης 3,1% το 2011.

Στο τμήμα για την Ελλάδα, αναφέρεται ότι το 2011 η οικονομική δραστηριότητα ήταν πιο αδύνατη απ' ότι εκτιμάτο στις εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής.

Η πτώση της εγχώριας ζήτησης, σημειώνεται, οφείλεται στη μείωση των εισοδημάτων, τη «σφικτή» πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση για τον ιδιωτικό τομέα και τη συνεχιζόμενη «προσαρμογή» στην αγορά εργασίας.

Στην έκθεαη γίνεται αναφορά στη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 22% και την εκτίμηση ότι το μοναδιαίο κόστος εργασίας (το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος) θα μειωθεί κατά 15% μέσα στην επόμενη τριετία.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ενώ η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τους κατώτερους μισθούς στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αναμένεται να πλήξει την εγχώρια ζήτηση, γεγονός το ποίο βραχυπρόθεσμα ίσως έχει αρνητικές επιπτώσεις για την απασχόληση.

Μεσοπρόθεσμα, η Κομισιόν εκτιμά ότι άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να δημιουργήσουν πιο ευνοϊκές συνθήκες για την απασχόληση.

Η εγχώρια ζήτηση εφέτος θα συρρικνωθεί, δεδομένης της αναμενόμενης επιτάχυνσης της «προσαρμογής» στην αγορά εργασίας, με μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Οι επιδόσεις στον τομέα των εξαγωγών προβλέπεται ότι θα είναι «λιγότερο δυναμικές» απ' ό,τι τα προηγούμενα τρία χρόνια, μολονότι ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα από τις μειώσεις στο εργατικό κόστος για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από την ασθενή εγχώρια ζήτηση, συνεπώς ο εξωτερικός παράγοντας (η ζήτηση από το εξωτερικό) θα συνεχίσει να συμβάλει θετικά στο ΑΕΠ, σημειώνεται.

Τέλος, για τον πληθωρισμό, προβλέπεται μείωση 0,50%, λόγω της αναμενόμενης μείωσης των εισοδημάτων και της καταναλωτικής δαπάνης από τις περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
in.gr
Συνεχίζεται

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Από το αλαλούμ με τις υπερωρίες στην ΕΡΤ στη λίστα απολυθέντων που απαιτεί το μνημόνιο ΙΙ


Εσχάτως η διοίκηση της ΕΡΤ στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα στεγανό σύστημα ελέγχου του ωραρίου των εργαζομένων, ακολουθεί ένα αυστηρό σύστημα διασταύρωσης (που... προκαλεί πολλά ερωτηματικά – ειδικά στην περίπτωση των δημοσιογράφων), το οποίο αντιπαρατίθεται με τις ώρες που αναγράφονται στην ηλεκτρονική κάρτα κάθε εργαζόμενου. Οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι εφαρμόστηκε εξαιτίας πέντε περιπτώσεων που δήλωναν υπερωρίες, αλλά ήταν άφαντοι, με αποτέλεσμα το σύστημα να μην μπορεί να εκδώσει την πληρωμή δεκαπενθημέρου!
Ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτούς τους πέντε, λέγεται ότι απώτερος στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι η δημιουργία λίστας εργαζομένων που το καλοκαίρι – όπως ορίζει το μνημόνιο ΙΙ – θα απολυθούν. Μάλιστα κάποιοι ακόμη πιο κακεντρεχείς, ισχυρίζονται ότι στο «κόλπο» (της δημιουργίας λίστας) ενεργό ρόλο παίζουν και κάποιοι υπάλληλοι της ασφάλειας του κτιρίου!
enimerosi24.gr
Συνεχίζεται

Νέο χτύπημα των Anonymous στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης



Οι Anonymous φέρονται να εισέβαλαν και πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου ανέβασαν κείμενο με το οποίο ζητούν την ... απελευθέρωση του 18χρονου και την απαλλαγή των δύο άλλων μαθητών Λυκείου που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ομάδα GHS (Greek Hacking Scene), η οποία σύμφωνα με την αστυνομία είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη ηλεκτρονική επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Φεβρουαρίου.

Το ministryofjustice.gr παρέμενε ανενεργό τουλάχιστον μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο κείμενο που ανέβηκε στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφερόταν ότι «τα παιδιά της GHS δεν είχαν να κάνουν κάτι με το site αυτό. Ελευθερώστε τους, κάνετε μεγάλο λάθος, αυτό έγινε από τους Anonymous και όχι από τα παιδιά της GHS».

Στη συνέχεια, οι εισβολείς απευθύνονται στους πολίτες της Ελλάδας λέγοντας ότι «τους έχει αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια με την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ και τους τραπεζίτες», ότι «έχει πεθάνει η Δημοκρατία στην Ελλάδα από την ώρα που ανέλαβε μια κυβέρνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον λαό».

Και καταλήγουν με το εξής: «Για κάθε ένα άρθρο του νομοσχεδίου της ντροπής που θα ψηφίζετε, εμείς θα κλείνουμε το σύστημα και μιας εφορίας, διαγράφοντας τα χρέη των Ελλήνων πολιτών».

Από αρμόδιους αξιωματικούς ΕΛΑΣ διευκρινίζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι τρεις κατηγορούμενοι χάκερ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμμετέχουν στην ομάδα GHS, η οποία πραγματοποίησε το προηγούμενο χτύπημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και σωρεία ηλεκτρονικών επιθέσεων σε άλλες ιστοσελίδες. Εκφράζουν, επίσης, την εκτίμηση ότι και η νέα εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης προέρχεται από την ίδια ομάδα γι' αυτό συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εντοπισθούν και τα υπόλοιπα μέλη της, που καλύπτεται από τους Anonymous.

Δείτε ένα βίντεο που δημοσιεύεται στο κανάλι AnonGRGreece στις 20 Φεβρουαρίου 2012 σχετικά με το #OpGreece, το hashtag με το οποίο ομαδοποιούνται τα σχετικά tweet για τις φερόμενες ως επιθέσεις από τους χακτιβιστές Anonymous στην Ελλάδα.
in.gr
Συνεχίζεται

Δείτε τις μούντζες των μαθητών στα Γιάννενα



Σάλος έχει προκληθεί από την… μούντζα, που όπως σας είπαμε χθες, έριξαν οι μαθητές στα Γιάννενα στους επισήμους κατά την διάρκεια της παρέλασης για την απελευθέρωση της πόλης.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο -ντοκουμέντο η απαξίωση δε ήρθε μόνο από ... τους μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος, αλλά από όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στην παρέλαση.

Οι προηγούμενοι απλώς… γυρνούσαν με εντελώς απαξιωτικό τρόπο το κεφάλι από την αντίθετη πλευρά από αυτή που καθόντουσαν οι «επίσημοι», ενώ ένα ακόμα τμήμα άρχισε να γιουχάρει.

Η τελευταία «ομάδα» μαθητών όμως μετά το σύνθημα του σημαιοφόρου -«Είστε μ@λ@κες», είπε- ήταν και η πιο προκλητική, η οποία στάθηκε αφορμή να αποχωρήσει έξαλλος ο δήμαρχος της περιοχής υποστηρίζοντας ότι η κίνηση ήταν οργανωμένη από δύο εκπαιδευτικούς.

Δείτε το στιγμιότυπο από το βίντεο του palmosipirou…
Συνεχίζεται

Παπανδρέου: «Απαιτώ περισσότερο σεβασμό»


H συμφωνία του Eurogroup αποκλείει τη χρεοκοπία και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λέει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο BBC.
«Η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει και δεν θα βγει από το ευρώ», λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «ΗARDtalk» και η οποία μεταδίδεται σήμερα από το βρετανικό δίκτυο.
Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι αυτή η συμφωνία που και που μας δίνει περιθώριο ανάσας για τις μεγάλες αλλαγές, «φυσικά σημαίνει και ότι πρέπει να κάνουμε σκληρή δουλειά».
«Αλλά απαιτώ και περισσότερο σεβασμό γιατί έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι αναφέρεται σε διεθνείς αναλυτές, αλλά και ανθρώπους των αγορών.
Επιπλέον, αναφέρει ότι λόγω της πίεσης που υφίσταται όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα και οι φημολογίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα, έχουν προκαλέσει μεγάλο πόνο και έχουν συμβάλει και στην ύφεση, λόγω του φόβου που προκαλείται στους πολίτες.
Υποστηρίζει ότι χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθότι οι πολίτες της ΕΕ νιώθουν αδύναμοι και διερωτώνται ποιοι λαμβάνουν τις αποφάσεις.
Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι αν και στην ΕΕ είμαστε «οικογένεια», δεν έχουμε καταλάβει πόσο βαθιά συνδεδεμένοι είμαστε και πως γι' αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη οικονομική διακυβέρνηση και λιγότερες προκαταλήψεις που, όπως λέει, αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα
Συνεχίζεται

Το… ύπουλο χτύπημα Βορίδη στον Καρατζαφέρη μέσα από μια «αθώα» τροπολογία!


Ως γνωστόν η τροπολογία Βορίδη για να κλείνουν τα τηλεοπτικά κανάλια που δεν εκπέμπουν πλέον ψηφιακά κατατέθηκε στη Βουλή. Το ερώτημα όμως που αβίαστα προκύπτει είναι ποιον εξυπηρετεί σε αυτή τη φάση; Αν ... εξαιρέσουμε την περίπτωση του Alter, οι γνωρίζοντες το συγκεκριμένο θέμα υποστηρίζουν και σωστά, ότι το πρόβλημα θα δημιουργηθεί με τα περιφερειακά κανάλια που πήραν άδεια ψηφιακής εκπομπής, αλλά δεν εκπέμπουν με ψηφιακό σήμα. Και ως εδώ καλά! Ποιος όμως, εκτός όλων των άλλων σταθμών που έχουν φυτρώσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, διαθέτει τοπικό κανάλι; Μα φυσικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης με τον θρυλικό ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ! Μήπως λοιπόν ο Μάκης Βορίδης είχε στόχο τον πρώην αρχηγό του; Λέτε να βάλθηκε να τον φιμώσει τώρα που πέρασε στο απέναντι διαμέρισμα της πολυκατοικίας; Λέμε εμείς τώρα!
enimerosi24.gr
Συνεχίζεται

Να δημοσιοποιηθεί το όνομα του βουλευτή που έβγαλε έξω 1 εκατ. ευρώ, ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Φιλ.Πετσάλνικο, με το οποίο ζητούν να κληθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Π. Νικολούδης και ... να δημοσιοποιήσει το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατ. ευρώ, τον Μάιο του 2011, υπέβαλε ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον Βήμα 99,5 πρόκειται για βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά το 2009.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, ο ίδιος ο κ. Νικολούδης αποκάλυψε -στο πλαίσιο της συζήτησης για τα πεπραγμένα της Αρχής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής- ότι «από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί και αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό» σε ό,τι αφορά τον πολιτικό κόσμο «εγώ έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011».

«Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει τον βουλευτή που έσπευσε εν μέσω όξυνσης της κρίσης να διασώσει τα χρήματά του βγάζοντάς τα στο εξωτερικό.
Συνεχίζεται

Η Ελλάδα χρειάζεται «σχέδιο Μάρσαλ» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΤΕπ


«Σχέδιο Μάρσαλ» χρειάζεται η Ελλάδα, πέρα από το αναπόφευκτο πρόγραμμα λιτότητας, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» την Τετάρτη.

Ο... . πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ και ο αντιπρόεδρος Πλούταρχος Σακελλάρης θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο το απόγευμα της Τετάρτης.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Χόιερ εξηγεί ότι μόνο με ένα «σχέδιο Μάρσαλ» μπορεί να επιστρέψει η ανάπτυξη και σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε μια τέτοια προσπάθεια: «Την περασμένη χρονιά δώσαμε δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια στην πραγματική οικονομία. Θέλουμε φέτος να το επαναλάβουμε» τονίζει.

Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα της Τράπεζας, o κ. Χόιερ επισημαίνει ότι θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να δανείζουν ευκολότερα τις επιχειρήσεις, αλλά και και στην συνεργασία της Τράπεζας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή έργων υποδομής, όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, η οποία -όπως είπε- θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισηγείται να αξιοποιηθούν οι Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και διαθέτουν υψηλά προσόντα, πηγαίνοντας στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας επί τόπου.

Ως η «οικογενειακή» τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Πάντως, ο κ. Χόιερ ζητεί αύξηση της κεφαλαιακής της βάσης κατά 5-10 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Τράπεζας και προτείνει την επιστροφή στα κράτη-μέλη, μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων, των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν απορροφήθηκαν.

Ο ίδιος δεσμεύεται για στενότερη συνεργασία με την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους δύο θεσμούς με κύριο λόγο στην διαχείριση του κοινοτικού προϋπολογισμού.
in.gr
Συνεχίζεται

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο βουλευτής που έβγαλε 1.000.000€ στο εξωτερικό


Τον Μάιο του 2011 και ενώ η Ελλάδα βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού, βουλευτής έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό, λίγο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Αυτό αποκάλυψε, ο.. πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Π. Νικολούδης.

"Ένας ή μία βουλευτής έβγαλε 1.000.000€ στο εξωτερικό" είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα πεπραγμένα της Αρχής, που διεξήχθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολούδης, σε ό,τι αφορά τον πολιτικό κόσμο, διαπίστωσε ότι "ένας ή μία έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011".

Ο κ. Νικολούδης δεν κατονόμασε τον ή την Βουλευτή, δηλώνοντας ότι η πράξη δεν είναι αξιόποινη, με την τυπική έννοια του νόμου.

"Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, κατέληξε λέγοντας ότι χωρίς να θέλει να παίξει τον ρόλο του συνήγορου του πολιτικού κόσμο, διαφωνεί με την στοχοποίηση όλων των πολιτικών, λόγω μεμονωμένων περιστατικών, όπως αυτό που αποκάλυψε.
news247.gr
Συνεχίζεται

Η απόφαση για την Ελλάδα κλείνει την πόρτα της στάσης πληρωμών, λέει ο Μπαρόζο


Ο κίνδυνος μιας στάσης πληρωμών της Ελλάδας στις προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων της αποφεύχθηκε χάρη στη συμφωνία που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης για .... το νέο πακπετο στήριξης της χώρας, διαβεβαίωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η συμφωνία «κλείνει την πόρτα στο σενάριο μιας στάσης πληρωμών με όλες τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα είχε αυτή», είπε ο κ. Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε «ουσιαστικό βήμα προς τα μπροστά» τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας, σημειώνοντας ότι αυτή θα επιτρέψει στην Ελλάδα «να οικοδομήσει μια πιο σταθερή οικονομία, ικανή να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο κ. Μπαρόζο τόνισε για μία ακόμη φορά τη σημασία της δημοσιονομικής προσαρμογής και της προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα [...] Πιστεύω ότι το μήνυμα αυτό πρέπει να είναι σαφές. Και ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα είναι να πούμε την αλήθεια», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο Φινλανδός επίτροπος, αρμόδιος για Οικονομικές και Νομιασματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, είπε ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας αποτελούν «εξαίρεση» και η διαδικασία συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα εφαρμοστεί σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα είναι μια μεμονωμένη και μοναδική περίπτωση που δεν θα επαναληφθεί στην περίπτωση άλλων χωρών της Ευρωζώνης», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Εξάλλου, τόσο η Ιρλανδία, όσο και η Πορτογαλίας είναι εντός στόχων στην εφαρμογή των προγραμμάτων τους» συμπλήρωσε.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν (και σίγουρα θα συνεχίσουν στο ορατό μέλλον) να αποκλείουν το ενδεχόμενο του PSI (δηλαδή εν γένει του «κουρέματος» του χρέους για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ωστόσο στις αγορές αυτά τα λόγια δεν έχουν ιδιαίτερη αξία.

Απεναντίας, εκτιμάται ότι η επόμενη χώρα που θα -θελήσει να- ακολουθήσει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά κάποιους από τους όρους της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, θα είναι η Πορτογαλία και αμέσως μετά η Ιρλανδία...

* Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία αυτή εξέφρασε σήμερα και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία αυτή αποδεικνύεται «λογική όσον αφορά την κατάσταση της Ελλάδας», εκτίμησε.
Πηγή in.gr
Συνεχίζεται