Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

«Συμπονάει» τους Έλληνες πολίτες, όχι τους πολιτικούς ο Σόιμπλε


Τη συμπόνια του προς τον ελληνικό λαό, που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί την Κυριακή στην εφημερίδα Tagesspiegel.

«Συμπονώ τους Έλληνες πολίτες. Η ... συντριπτική πλειοψηφία όσων πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας -και αφήστε με να εκφράσω ακόμη μία φορά τη μεγάλη εκτίμηση που τους έχω- δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων, την απώλεια της ανταγωνιστικότητας ή την αναποτελεσματική χρήση των προϋπολογισμών κατά το παρελθόν» αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Στο ζήτημα της μείωσης των μισθών, σημειώνει ότι στο μέλλον θα βρεθούν «περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτούς της Ισπανίας».

«Τί πρέπει να πούμε στους ανθρώπους των χωρών της ανατολικής Ευρώπης ή των χωρών της Βαλτικής, όπου ο κατώτατος μισθός είναι ακόμη χαμηλότερος, αλλά θα συμβάλουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα;» προσθέτει.

Σε άλλες του δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο στα γερμανικά ΜΜΕ, ο χερ Σόιμπλε επέκρινε τους Έλληνες πολιτικούς όσον αφορά στο... θρίλερ με την έγκριση της νέας δανειακής βοήθειας προς τη χώρα μας, μη διστάζοντας να τονίσει πως, για την καθυστέρηση στην έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, «οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα».

Ο κ. Σόιμπλε παράλληλα ξεκαθάρισε ότι, μετά την έγκριση της νέας βοήθειας, θα γίνεται αυστηρός έλεγχος για την εκπλήρωση των όρων που θα τεθούν προς τη χώρα μας, τόνισε ότι το μείζον πρόβλημα για την ελληνική οικονομία είναι η «υπερβολική συμμετοχή του κράτους» και προειδοποίησε για την ανάγκη άμεσων ιδιωτικοποιήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: