Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Να δημοσιοποιηθεί το όνομα του βουλευτή που έβγαλε έξω 1 εκατ. ευρώ, ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Φιλ.Πετσάλνικο, με το οποίο ζητούν να κληθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Π. Νικολούδης και ... να δημοσιοποιήσει το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατ. ευρώ, τον Μάιο του 2011, υπέβαλε ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον Βήμα 99,5 πρόκειται για βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά το 2009.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, ο ίδιος ο κ. Νικολούδης αποκάλυψε -στο πλαίσιο της συζήτησης για τα πεπραγμένα της Αρχής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής- ότι «από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί και αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό» σε ό,τι αφορά τον πολιτικό κόσμο «εγώ έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011».

«Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει τον βουλευτή που έσπευσε εν μέσω όξυνσης της κρίσης να διασώσει τα χρήματά του βγάζοντάς τα στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: