Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ληστεία «κατά παραγγελία» το χτύπημα των δύο δραστών στο Μουσείο της Ολυμπίας


Χτύπημα «κατά παραγγελία» φαίνεται πως εκτέλεσαν οι δύο δράστες της ένοπλης ληστείας στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας.

Σύμφωνα με ... την κατάθεση της 48χρονης αρχαιοφύλακα την οποία ακινητοποίησαν οι δράστες, αλλά και από τις κινήσεις τους που έχουν καταγραφεί από το κλειστό σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης αναζητούσαν συγκεκριμένα εκθέματα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

7 φωτογραφίες


«Μου ζήτησαν να τους δείξω τα χρυσά στεφάνια, τη συλλογή γραμματοσήμων Παπαστεφάνου και ένα χρυσό δαχτυλίδι» κατέθεσε η φύλακας.

Οι δύο ένοπλοι ληστές φαίνεται ότι ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι για τον τρόπο φύλαξης του Μουσείου, αλλά δεν ήταν εξίσου ενημερωμένοι για το πού φυλάσσονταν τα αντικείμενα που ήθελαν, καθώς η συλλογή γραμματοσήμων Παπαστεφάνου δεν φυλάσσεται στο συγκεκριμένο μουσείο.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, από το Μουσείο εκλάπησαν περίπου 65 μικρά χάλκινα αναθήματα, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες αφαίρεσαν και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ένοπλη ληστεία ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος έχει υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: