Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

NYT: «Έτσι ζουν τώρα οι Έλληνες»


Τα ξένα δίκτυα και πολλά έντυπα μέσα εκτός Ελλάδος, ένα από αυτά και η πασίγνωστη εφημερίδα «The New York Times» έχουν αποφασίσει εδώ και λίγο καιρό να αφήσουν κατά μέρος τα «κακά» άρθρα που κατηγορούν την αναίσχυντη Ελλάδα και τους «βαριεστημένους και άεργους Έλληνες» και να... αναδείξουν το… πραγματικό πρόσωπο της σημερινής Ελλάδας και τα καθημερινά, υπαρκτά προβλήματα του Έλληνα.
Σε ένα τέτοιου τύπου άρθρο, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, αυτή την Τρίτη, ο δημοσιογράφος ήρθε πιο κοντά με τους συμπατριώτες μας και συζήτησε τα της καθημερινότητας και πόσο αυτή άλλαξε, τώρα με την κρίση.
Ένας από τους συνομιλητές του υπήρξε και ο δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Άρης Χατζηγεωργίου. Ο Χατζηγεωργίου εξέπληξε τον Αμερικανό συνάδελφό του, όταν του είπε ότι η ελληνική εφημερίδα έχει μπει στο άρθρο 99 –για χρεοκοπία με τη βούλα της ελληνικής νομοθεσίας- και δεν έχει πληρώσει τους εργαζομένους της εδώ και 7 μήνες….όμως –καθώς παρατήρησε ο «ξένος»- η ζωή συνεχίζεται…

Η συζήτηση έγινε γύρω από ένα τραπέζι, συνοδεία μεζέδων –ο ντάκος και τα ντολμαδάκια αναφέρονται στο σχετικό σημείο- κάτι που, πάντα κάνουμε εδώ στην Ελλάδα, γιατί έτσι ζούμε ακόμα και στα δύσκολα και παρά την κρίσιμη κατάσταση της χώρας και τη «ρακένδυτη» ψυχολογική μας κατάσταση.

Κατέληξε λοιπόν, ο δημοσιογράφος των ΝΥΤ πως, η κατάσταση είναι όσο κρίσιμη παρουσιάζεται και μέσα σε δύο χρόνια έντονα διαφορετική, αλλά καθημερινά «διανθίζεται» και αντιμετωπίζεται με «μαύρο χιούμορ».

Ταυτόχρονα στο άρθρο αναφέρεται και η τάση πολλών –κυρίως- Αθηναίων να μετακινηθούν από την πρωτεύουσα στην επαρχία, όπως ο κύριος Ιωάννης Τσοκαράς, πρώην δημόσιος υπάλληλος, νυν καλλιεργητής τσαγιού του βουνού, ο οποίος άφησε την ελληνική πρωτεύουσα για την Φθιώτιδα, κοντά στο όρος Όθρυς.

Επιπλέον παρουσιάστηκε η άποψη του Πέτρου Βαφειάδη, οικογενειάρχη που ζει με τα παιδιά και τη σύζυγό του στην Αθήνα, που παραδέχτηκε ότι, «τα πράγματα μόνο θα χειροτερεύουν» από εδώ και στο εξής.

Τέλος, παρουσιάστηκε με «ζωντανά» χρώματα και «μελανές σκέψεις» -για το πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η «τάση»- το γεγονός ότι, πολλοί ξένοι επενδυτές, όπως από το Κατάρ αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη επιθυμούν να «βάλουν» χρήματα στην Ελλάδα μετατρέποντάς τη σε «Φλόριντα της Ευρώπης», όπως χαρακτηριστικά είπε ο οικονομολόγος Θεόδωρος Πελαγίδης. Ο κύριος Πελαγίδης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχουν σχέδια μετατροπής των ελληνικών νησιών σε τόπους κατοικίας-απόσυρσης ευκατάστατων Ευρωπαίων.
Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: