Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι «αντάρτες» βουλευτές άνοιξαν το δρόμο της... επιστροφής


Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης ο εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή με 202 «ΝΑΙ». «ΟΧΙ» ψήφισαν 80 βουλευτές και ένας ψήφισε «παρών»

Από τους διαγραφέντες της Νέας Δημοκρατίας, υπερψηφίσαν οι .. βουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Τάσος Καρυπίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Από την άλλη, οι Ελίζα Βόζενμπεργκ, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιωργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Τσιαμπίκα Ιατρίδη, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Βαγιωνάς αποφάσισαν να απουσιάσουν από την διαδικασία, αν και στην συζήτηση ήταν παρόντες ενώ οι Ελενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς και Μαρία Κόλια – Τσαρουχά έμειναν σταθεροί στις αρχικές τους απόψεις και καταψήφισαν.

Οι υπόλοιποι 16 διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ούτε και σήμερα δεν ψήφισαν το Μνημόνιο (εφαρμοστικό νόμο ) στη Βουλή, είναι προφανές με βάση τις δηλώσεις Σαμαρά, μένουν οριστικά εκτός Νέας Δημοκρατίας. Η εξέλιξη αυτή, είναι πασίδηλο ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κεντροδεξιά.

Σημειώνεται ότι από τους 23 διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της νέας δανειακής σύμβασης κατά την πρόσφατη ψηφοφορία, μόνον ο Χρ. Μαγκούφης άλλαξε την τοποθέτησή του ψηφίζοντας «ναι». Οι υπόλοιποι ψήφισαν όχι και στην ψηφοφορία της Τρίτης, ενώ απόντες ήταν ο Γ. Παπαμανώλης και ο Σπ. Κουβέλης.

Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ -που ναι μεν δεν έχουν διαγραφεί- αλλά τους γνωστοποιήθηκε ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές- στα ψηφοδέλτια του Κινήματος. Ολοι, το βράδυ της Τρίτης ψήφισαν το νομοσχέδιο για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), Βασίλης Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), Χρύσα Αράπογλου (Α΄ Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Κουσελάς (Μεσσηνίας), Δημήτρης Καρύδης (Α' Πειραιά), Μαρία Μίχου (Πιερίας) και Μιχάλης Τζελέπης (Σερρών) ψήφισαν τις σχετικές διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: