Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παπανδρέου: «Απαιτώ περισσότερο σεβασμό»


H συμφωνία του Eurogroup αποκλείει τη χρεοκοπία και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λέει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο BBC.
«Η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει και δεν θα βγει από το ευρώ», λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «ΗARDtalk» και η οποία μεταδίδεται σήμερα από το βρετανικό δίκτυο.
Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι αυτή η συμφωνία που και που μας δίνει περιθώριο ανάσας για τις μεγάλες αλλαγές, «φυσικά σημαίνει και ότι πρέπει να κάνουμε σκληρή δουλειά».
«Αλλά απαιτώ και περισσότερο σεβασμό γιατί έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι αναφέρεται σε διεθνείς αναλυτές, αλλά και ανθρώπους των αγορών.
Επιπλέον, αναφέρει ότι λόγω της πίεσης που υφίσταται όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα και οι φημολογίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα, έχουν προκαλέσει μεγάλο πόνο και έχουν συμβάλει και στην ύφεση, λόγω του φόβου που προκαλείται στους πολίτες.
Υποστηρίζει ότι χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθότι οι πολίτες της ΕΕ νιώθουν αδύναμοι και διερωτώνται ποιοι λαμβάνουν τις αποφάσεις.
Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι αν και στην ΕΕ είμαστε «οικογένεια», δεν έχουμε καταλάβει πόσο βαθιά συνδεδεμένοι είμαστε και πως γι' αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη οικονομική διακυβέρνηση και λιγότερες προκαταλήψεις που, όπως λέει, αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: