Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Άφαντος ο βουλευτής του 1 εκατ. ευρώ


Τα κόμματα τον καλούν να αποκαλυφθεί και να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα. Το ΣΔΟΕ ψάχνει και ο πρόεδρος της Βουλής περίμενει τη λίστα από το υπουργείο Οικονομικών η οποία θα αφορά όσους έχουν βγάλει στο εξωτερικό περισσότερα από 100 χιλιάδες ευρώ.

Μετά από ... πέντε ημέρες και ο βουλευτής ο οποίος «φυγάδευσε» ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό παραμένει άφαντος. Στους διαδρόμους της βουλής είναι το κύριο θέμα συζήτησης και η ονοματολογία δίνει και παίρνει.

Ο Φ. Πετσάλνικος δήλωσε πως μόλις λάβει στα χέρια του την λίστα θα την παραδώσει στην αρμόδια επιτροπή που ελέγχει τα πόθεν έσχες. Ο Πρόεδρος της βουλής επανέλαβε πως ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό και υποστήριξε πως πρέπει το όνομα του βουλευτή να δοθεί στην δημοσιότητα.



Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Βαγγέλης Αργύρης κάλεσε τα κόμματα μέσα από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες να βρούν τον βουλευτή. Υποστήριξε επίσης πως ο πρόεδρος της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος που γνωρίζει το όνομα ίσως να έπρεπε να το πει στην βουλή.




Η υπηρεσία πληροφοριακών συστημάτων μέσω των τραπεζών συγκεντρώνει στοιχεία για εμβάσματα πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ που έβγαλαν ορισμένοι πολιτικοί στο εξωτερικό. Ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της βουλής τόνισε πως άμεσα θα παραδώσει τον επίμαχο κατάλογο στον Πρόεδρο της Βουλής.



Η ΝΔ δια στόματος Γιάννης Μιχελάκη ζήτησε να αποκαλυφθεί και να παραιτηθεί ο βουλευτής που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκ ευρώ. «Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος».

Την έντονη διαφωνία του για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του βουλευτή εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ «Έχουμε φτιάξει ένα πλαίσιο να προστατεύουμε το βιαστή. Λέμε βιαστής και δεν αναφέρεται ποιος είναι. Και αυτός μπορεί να μένει στο διπλανό σου διαμέρισμα και έχεις εσύ δίπλα τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Αυτό κάναμε. Προστασία των κακών»



«Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να παίζει το παιχνίδι Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος 3-4 μέρες τώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: