Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών...


Ο Γιάννης Στουρνάρας αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας τα δύσκολα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «με απόφαση του ... Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο κ. Στουρνάρας εκλήθη να παρευρεθεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στις 7:30 το απόγευμα, στην οικία του πρωθυπουργού στην Κηφισσιά.
Ο Γιάννης Στουρνάρας διατέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994) και τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000).

Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας.

Ο κ. Στουρνάρας γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: