Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ντεμπούτο με γκάφα για το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου


Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στο ραδιόφωνο του Flash, λίγες ώρες πριν την επίσημη παραίτηση Ράπανου:

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θα σας πω αυτό που γνωρίζω: Την Παρασκευή ο... Πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον κ. Ράπανο, όταν έμαθε ότι εισήχθη στο Νοσοκομείο. Τότε έμαθε για πρώτη φορά το ιστορικό της υγείας του κ. Ράπανου. Ο κ. Ράπανος του είπε ότι είναι μια χρόνια κατάσταση που έχει μάθει να ζει με αυτή και ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει τίποτε νεότερο. Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το ενδεχόμενο να μην ορκιστεί ή...


...για το ενδεχόμενο αντικατάστασής του. Όλα αυτά, τα έχω δει μόνο από δημοσιογραφικές πηγές.

ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Να υποθέσω, δηλαδή, ρεαλιστικά ότι η επικοινωνία του κ. Σαμαρά αφορά κατευθείαν την ουσία της πολιτικής και κυβερνητικής τακτικής σας, αφορά δηλαδή η επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τον κ. Ζανιά, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Λαζαρίδη. Προφανώς, ο κ. Ράπανος ξεκουράζεται και δεν συμμετέχει σε αυτή την επικοινωνία.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι και θα σας πω και κάτι άλλο. Ο κ. Ράπανος θα μπορούσε να ορκιστεί σήμερα μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο ή αύριο. Υπάρχει, όμως, ένα πρακτικό ζήτημα. Για να ορκιστεί πρέπει να είναι παρών ο Πρωθυπουργός.

ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Αυτό όμως θα ακύρωνε και τη θέση του κ. Ζανιά, υποθέτω.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Μα, δεν θα ήταν αυτό ζήτημα, θα πήγαινε ο κ. Ράπανος. Το ζήτημα είναι καθαρά πρακτικό. Στον Πρωθυπουργό, οι γιατροί έχουν απαγορεύσει ταλαιπωρία, όπως μια ώρα ορθοστασίας για να γίνει η ορκωμοσία.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν ο μόνος άνθρωπος που κινείται εντός των πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων που είχε καταλάβει ότι ο Ράπανος δεν ορκίζεται λόγω του προβλήματος υγείας του...Αντώνη Σαμαρά. Εύγε... .

Δεν υπάρχουν σχόλια: