Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η καχυποψία μεταξύ Μπόμπολα – Ψυχάρη φρενάρει τη χρηματοδότηση του καναλιού που κινδυνεύει από «έμφραγμα»


Οι εργαζόμενοι στους «Βασιλιάδες» διαμαρτυρήθηκαν έξω από τον ΔΟΛ!


Μπλοκαρισμένη για τα καλά είναι η κατάσταση στο Mega, αφού όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, δεν προχωράει ούτε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ούτε το ομολογιακό δάνειο. Τα δύο θέματα που... συνδέονται μεταξύ τους, θα ξεμπλοκάρουν μόνο στην περίπτωση που προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου σύμφωνα με το κανάλι η ευθύνη βαρύνει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παρά την αισιοδοξία όμως από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, αφού οι εκδότες δεν συμφωνούν στο τρόπο χρηματοδότησης του καναλιού, δηλαδή, να βάλουν το χέρι στην τσέπη! Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εντοπίζεται στην πλευρά, Μπόμπολα και Ψυχάρη, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα κωλυσιεργούν και δεν βάζουν τα χρήματα που τους αναλογούν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αιτία της καθυστέρησης είναι κυρίως, η οικονομική αδυναμία της πλευράς Ψυχάρη (που καλείται ταυτόχρονα να ενισχύσει τον ΔΟΛ και το Mega) και δευτερευόντως, η αμοιβαία καχυποψία των δύο εκδοτών που έχει ενσκήψει εσχάτως ανάμεσά τους! Μάλιστα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ακόμη και η δύσκαμπτη πλευρά Μπόμπολα έχει «χαλαρώσει» λόγω των νέων έργων που έχει αναλάβει σε γειτονική βαλκανική χώρα, αλλά εξακολουθεί να κρατά στάση αναμονής, περιμένοντας να κάνει το πρώτο βήμα η πλευρά Ψυχάρη! Αντίθετα η οικογένεια Βαρδινογιάννη, παρότι δεν χαίρεται που θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη, δεδομένου ότι κάθε μήνα χάνει αρκετά με το Star, είναι έτοιμη όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο, να βάλει το μερίδιο της!

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση του μεγάλου καναλιού φοβάται ξαφνικό «έμφραγμα» από την έλλειψη ρευστού, αφού σε πολλές περιπτώσεις αδυνατεί να καλύψει ακόμη και βασικές καθημερινές ανάγκες!

Την ίδια ώρα, παραγωγοί, δημιουργοί (βλ. Έλενα Ακρίτα), ηθοποιοί, αλλά και μια σειρά από προμηθευτές πιέζουν για χρήματα… Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση των εργαζομένων στο σίριαλ «Βασιλιάδες» που βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα δεδουλευμένα τους! Μάλιστα σε συνάντηση που είχαν με τον διευθυντή παραγωγής του ΑΤΑ, κατάφεραν να αποσπάσουν την υπόσχεση ότι θα πληρωθούν εντός του Ιουλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όμως, η υπόσχεση δεν αναμένεται να τηρηθεί!
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: