Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μήνυση αστυνομικών κατά της Λιάνας Κανέλλη για τα «φασιστοτσόγλανα»


Μήνυση για εξύβριση κατά της Λιάνας Κανέλλη κατέθεσε τη Δευτέρα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης έπειτα από ... ομόφωνη απόφαση που έλαβε προ ημερών το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

Όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, αφορμή στάθηκε δήλωση της κυρίας Κανέλλη σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου αποκαλεί «φασιστοτσόγλανους» ορισμένους αστυνομικούς.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση - μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Σεβόμαστε και δεχόμαστε κάθε άποψη. Αυτό που δεν ανεχόμαστε είναι να μας εξυβρίζουν και να μας προσβάλλουν. Η συγκεκριμένη φράση μας προσβάλλει ως άτομα, ως Έλληνες Αστυνομικούς και ως εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κοζάνης».

«Μας απογοητεύει το γεγονός ότι ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κατά κρατικών λειτουργών - ένστολων εργαζομένων. Επισημαίνεται ότι η διαμαρτυρία μας και η μήνυσή μας αφορά μία συγκεκριμένη πράξη ενός συγκεκριμένου προσώπου και δεν θα θέλαμε να αντιμετωπιστεί το θέμα σε λάθος βάση».


ΚΚΕ: Ενέργεια με πολιτικές σκοπιμότητες

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, στην οποία κάνει λόγο για «ενέργεια πολιτικά σκόπιμη», αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς των αστυνομικών.

«Η μήνυση που αποφάσισε να καταθέσει το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη αποτελεί ενέργεια πολιτικά σκόπιμη, που τα κίνητρά της δημιουργούν ερωτηματικά. Το απόσπασμα της προεκλογικής συνέντευξης την οποία επικαλούνται έχει ακριβώς το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που αναφέρουν ως βάση της μήνυσής τους. Η μήνυση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ έχει κατ’ επέκταση ως στόχο το ΚΚΕ και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η Λιάνα Κανέλλη θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της» ανέφερε το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: