Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Έφαγε» 100 πόντους ο Άκης για το κινητό!


Να κηρυχτεί άκυρη η έρευνα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ζητεί με ... προσφυγή που κατέθεσε στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία μετά την απολογία στον ανακριτή είχε οδηγηθεί στον Κορυδαλλό καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέα.

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός, που επίσης βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στον Κορυδαλλό, τιμωρήθηκε με αυστηρή πειθαρχική ποινή (100 πόντων) που καταγράφηκε στο ατομικό του δελτίο πειθαρχικού ελέγχου, για το κινητό τηλέφωνο που είχε στο κελί του, κάτι που απαγορεύεται από τον κανονισμό των φυλακών!

Ειδικότερα, στην προσφυγή της η κόρη του πρώην υπουργού, που αντιμετωπίζει την ίδια κατηγορία με τον πατέρα της, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποστηρίζει ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής της, πριν ακόμη αυτή φτάσει στο στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας, πάσχει από ακυρότητα, αφού παρακάμφθηκε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος που είναι ο μόνος αρμόδιος να διερευνήσει οικονομικά εγκλήματα που στρέφονται κατά του ελληνικού δημοσίου. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση το αδίκημα που ερευνούσε το Σ.Δ.Ο.Ε με παραγγελία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένης Ράικου, ήταν η φοροδιαφυγή.

Δια των δικηγόρων της Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Μαριαλένα Παπαχρήστου, η Αρετή Τσοχατζοπούλου αναφέρει ότι η κ. Ράικου, δεν διαβίβασε, ως όφειλε, τα αποτελέσματα της έρευνας του Σ.Δ.Ο.Ε στον οικονομικό εισαγγελέα για τις δικές του ενέργειες, αλλά αντίθετα στις εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου. Με άλλα λόγια, η κόρη του πρώην υπουργού υποστηρίζει ότι η προκαταρτική έρευνα δεν έπρεπε να συνεχιστεί από τις δυο εισαγγελείς αλλά από τον αρμόδιο εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος. Επίσης, άκυρη είναι σύμφωνα με την προσφυγή της και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, απευθείας από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Για τους λόγους, αυτούς, η Αρ. Τσοχατζοπούλου, υποστηρίζει ότι είναι άκυρη η όλη διερευνητική διαδικασία της υπόθεσης από την εισαγγελία Πρωτοδικών, όπως άκυρες είναι κατά την ίδια και οι «μεταγενέστερες, εξαρτώμενες πράξεις», δηλαδή η κλήση της προς απολογία από τον ανακριτή για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και η προφυλάκισή της.

Πειθαρχική ποινή στον Άκη για το κινητό!

Και ενώ η Αρετή Τσοχατζοπούλου βάλλει κατά των εισαγγελικών χειρισμών που την οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και κατ’ επέκταση και στην προφυλάκισή της, ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η θέση του πατέρα της μετά την τιμωρίας του με αυστηρή πειθαρχική ποινή για το κινητό που εντοπίστηκε στο κελί του από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή με την συμμετοχή του εισαγγελέα των φυλακών, της διευθύντριας τους και του αρχαιότερου κοινωνικού λειτουργού, επέβαλλε στον Άκη Τσοχατζόπουλο πειθαρχική ποινή 100 βαθμών. Κατά πληροφορίες, ο πρώην υπουργός αποδέχθηκε ότι κατείχε το τηλέφωνο.

Η συγκεκριμένη ποινή, που είναι ιδιαίτερα αυστηρή, κατεγράφη στο ατομικό του δελτίο πειθαρχικού ελέγχου και προσμετράται για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του κρατούμενου, την υφ’ όρων απόλυσή του, την χορήγηση άδειας και για τον ευεργετικό υπολογισμό των ημερών της ποινής.

Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι σε περίπτωση που επιβληθούν αντίστοιχες ποινές άνω των 100 βαθμών η χορήγηση ευεργετικών μέτρων γίνεται μόνο με ειδική αιτιολογία από το αρμόδιο όργανο των φυλακών.
Βασιλική Κόκκαλη
Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: