Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σωρεία αντιδράσεων για το "γιατί κύριε η Ελλάδα δεν είναι στο ευρώ..." [ΒΙΝΤΕΟ]


Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας που άρχισε να «τρέχει» από χθες το βράδυ...



«Είναι προφανές ότι η... Νέα Δημοκρατία, χωρίς πρόγραμμα, προτάσεις και θέσεις, επενδύει στο φόβο», δήλωσε η κ. Γεννηματά και χαρακτήρισε «απαράδεκτο», «ανήθικο» και «ντροπή», «να χρησιμοποιεί παιδιά στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό μήνυμα, που διχάζει τους Έλληνες».Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «απέναντι στο κλίμα φόβου που προσπαθεί να δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία και την επικίνδυνη ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, υπεύθυνη και εφικτή, για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης».

Ανεξ. Ελληνες: Επιεικώς άθλιο

Εντονη ήταν η αντίδραση και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουϊκ σημείώνει: «Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κατήγγειλαν στη Διακομματική Επιτροπή το επιεικώς άθλιο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στη νέα της τρομοκρατική επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού, έφτασε στο απαράδεκτο σημείο να χρησιμοποιήσει τα παιδιά. Τα Ελληνόπουλά μας. (...) οι Έλληνες γονείς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τον τρόμο που ασκεί επάνω τους ο Αντώνης Σαμαράς και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είμαστε εμείς, όλοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που με την ψήφο μας θα τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες».

Το επίμαχο σποτ -που μέχρι στιγμής εξελίσσεται σε επιλογή αναλόγως ατυχής με το...τζιπ του Γιάννη Τζανετάκου σε παλαιότερες αυτοδιοικητικές εκλογές- μεταφέρει τον θεατή σε μια σχολική αίθουσα της... μετα-ευρώ (κατά την εικασία του διαφημιστή) Ελλάδα.
Ο δάσκαλος αφού απαριθμεί τις χώρες της ευρωζώνης: « Βέλγιο, Ιρλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία», εξηγεί: «Αυτές οι χώρες είναι στο ευρώ»,

«Και η Ελλάδα κύριε;» ρωτάει επιμόνως μια μαθήτρια, ερώτηση που απαντάται με αμήχανη σιωπή.

Και η "γαλάζια" απάντηση με τα πολλά link


"Η υποκρισία δεν έχει όρια" τόνισε, απαντώντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι "οι εκπρόσωποι του λόμπι της δραχμής δεν ενοχλούνται από την παρουσία των παιδιών στο σποτ, αλλά από τα ερωτήματα που βάζουν τα παιδιά, και κυρίως από το γεγονός ότι δεν έχουν να δώσουν απαντήσεις στα παιδιά."
"Τρομαχτικά δεν είναι τα ερωτήματα που βάζουν τα παιδιά – όπως και όλοι οι Έλληνες - αλλά οι απαντήσεις που δίνουν όσοι αδιαφορούν για την παρουσία μας στην Ευρώπη και το ευρώ" σημειώνει ο Γιάννης Μιχελάκης.
Και υπενθυμίζοντας άλλες εποχές και προεκλογικές περιόδους, έκανε αναφορά στην ...Αννούλα του ΠΑΣΟΚ του 1985, στα παιδάκια που - το 2007 – ανεβοκατέβαζαν σημαίες, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι "επιστρατεύει (παιδιά) ακόμα και σήμερα σε δικά του τηλεοπτικά σποτ"



planet-greece.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: