Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«Μήλον της έριδος»και πάλι (;) ανάμεσα σε ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. ο Μ. Βορίδης


Η έμμεση διαφοροποίηση του Μάκη Βορίδη από τη θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη στην επιλογή του να ανοίξει ζήτημα διερεύνησης όλων όσοι διετέλεσαν Υπουργοί Άμυνας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην υπόθεση των υποβρυχίων, ενεργοποίησε εκ νέου στο παρασκήνιο τη... συζήτηση για ενδεχόμενη μετακίνηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. στις τάξεις της ΝΔ.


Ήδη το θέμα άρχισε να κουβεντιάζεται στα «πηγαδάκια» της Βουλής, στο περιθώριο της προχθεσινής συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο κ. Βορίδης εμφανιζόταν προβληματισμένος για την πυροδότηση της κόντρας ανάμεσα σε Γιώργο Καρατζαφέρη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάτι που δεν έκρυψε και σε δημόσιες δηλώσεις του (Ρ/Σ NET FM), όπου χαρακτήρισε αιτιολογημένη την αντίδραση του Προέδρου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στις έμμεσες βολές του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.

Στελέχη της ΝΔ δεν κρύβουν την πεποίθηση ότι, ανεξάρτητα από το καλό κλίμα που στην παρούσα φάση εμφανίζεται να υπάρχει μεταξύ Βορίδη- Καρατζαφέρη, η συζήτηση για επικείμενη μετακίνηση του Μ. Βορίδη στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένει ανοιχτή. Ωστόσο, όπως λένε χαρακτηριστικά, θα πρέπει να επιλεγεί πολύ προσεκτικά ο χρόνος αλλά και η αφορμή της μετακίνησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλες οι πλευρές τηρούν στάση αναμονής, μέχρις ότου προσδιοριστεί η τελική μορφή της κόντρας Καρατζαφέρη- Μεϊμαράκη, η οποία ανοίξει πιθανώς ένα νέο κεφάλαιο και στις σχέσεις ανάμεσα σε ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.
newpost.gr
Συνεχίζεται

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ- ΛΕΥΚΑΝΤΕΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ- ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ- ΛΕΥΚΑΝΤΕΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ- ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ... "λευκαντές" κάποιους συναδέλφους του, προκάλεσε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρίας Ελένης Ράϊκου (γνωστής και από την έρευνα για την ΕΡΤ επί Ν.Δ).
Ο κ. Κατσαντώνης επανέρχεται και ρωτά: "Δεν ξέρω πόσα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα- και όχι μόνο- ειδικεύονται στην υπεράσπιση υποθέσεων εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, συνοπτικότερα "βρώμικου χρήματος". Η Εισαγγελία, λόγου χάρη, θα μπορούσε να το πληροφορηθεί εντός...ωρών και να συναγάγει τα όποια συμπεράσματα θα την ενδιέφεραν".
Η παρέμβαση Κατσαντώνη είναι εξόχως ενδιαφέρουσα και έρχεται προς επίρρωση πρόσφατης ανάρτησής μας - ως... Κουίζ-, δια της οποίας αποκαλύπταμε πως διάσημος μεγαλοδικηγόρος που χειρίστηκε πολύ μεγάλες υποθέσεις και παρελαύνει συχνά πυκνά από τηλεοπτικές εκπομπές ως ...ειδήμων με ακαδημαϊκό κύρος, εμφανίζει στη φορολογική του δήλωση εισοδήματα 15.000 ευρώ ετησίως. Όταν, κάθε υποψήφιος πελάτης του πρέπει να πληρώσει μια μικρή περιουσία μόνο και μόνο για να του αφιερώσει ο γνωστός δικηγόρος λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του.
Κρατήστε, ακόμα, την πληροφορία πως ο εν λόγω νομικός έχει χειριστεί υπόθεση- "βόμβα" διάσημου πρόσώπου, το οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών και για περίπτωση ξεπλύματος!
Η υπόθεση βρίσκεται στα συρτάρια των στελεχών του ΣΔΟΕ και κάποια στιγμή, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ (...), θα πάρει τη σειρά της. Ωστόσο, το αστείο είναι πως -όπως σωστά αφήνει να εννοηθεί ο κ. Κατσαντώνης- κάποιοι ΤΙΜΗΤΕΣ που επισημαίνουν παρόμοια ζητήματα φοροδιαφεύγουν συστηματικά, παραβιάζοντας τους νόμους τους οποίους επικαλούνται.
Και, ως θρασείς και υπεράνω...υποψίας, τολμούν και δημοσιολογούν!

Υ.Γ Επειδή ο κ. Κατσαντώνης είναι βέβαιο πως γνωρίζει πολλά, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες παρεμβάσεις του. Γιατί όχι "ονόματα και διευθύνσεις", κύριε καθηγητά;
anatropi2020.blogspot.com
Συνεχίζεται

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στο σφυρί η ΔΩΔΩΝΗ



Είναι οριστικό! Στο ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας, το μεσημέρι, αποφασίστηκη η πώληση όλων των θυγατρικών επιχειρήσεων, στην οποία κατέχει μετοχικά πακέτα, συνεπώς και της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, της οποίας κατέχει το 60% των μετοχών...


Δια στόματος του προέδρου της ... Αγροτικής, Θ. Παντελάκη, ανακοινώθηκε η πώληση της ΕΒΖ, την οποία θα "τρέξει" ως... σύμβουλος πωλήσεων η τράπεζα Eurobank!
Το σχέδιο


Ο κ. Πανταλάκης παρουσίασε την πώληση των αγροτοβιομηχανιών της ΑΤΕ ως μονόδρομο και αναπόσπαστο μέρος του τετραετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε η τράπεζα να υλοποιεί το 2010 και προβλέπεται να ολοκληρώσει το 2013. Τόνισε ότι απορρέει από τις υποχρεώσεις που η χώρα έχει αναλάβει όχι μόνο απέναντι στην τρόικα αλλά και στην γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άφησε δε αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης για την «παράνομη (ύψους 675 εκατ. ευρώ δηλ. πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που δικαιούνταν με βάση το κοινοτικό δίκαιο) χρηματοδότηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το 2008.

«Η ΑΤΕ τότε δοκίμασε τον απαγορευμένο καρπό», είπε παραστατικά για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι η πώληση όλων των περιουσιακών της στοιχείων και η απεμπλοκή από τις μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες που της επιβλήθηκε από την Ε.Ε. από το καλοκαίρι του 2010 (στάλθηκε, όπως αποκάλυψε επιστολή από την γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν») αποτελεί ουσιαστικά την «ποινή» που της επιβάλλεται. «Η τράπεζα αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό επιτήρηση [... ]Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ναι, θα πωληθούν όλα, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο», ανέφερε κάποια στιγμή που οι τόνοι ανέβηκαν ο διοικητής της ΑΤΕ.

Eκτός από τις αγροκτηνοτροφικές βιομηχανίες της ΑΤΕ θα πωληθούν και μερίδια σε όλες τις υπόλοιπες συμμετοχές σε μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, όπως επίσης και όλες οι μειοψηφικές συμμετοχές της τράπεζας σε άλλες εταιρείες, (Αττική Οδός, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κ.α.)

Σε ότι αφορά ειδικά την Δωδώνη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός και ήδη, σύμφωνα με πηγές του planet-greece, μία γαλλική γαλακτοβιομηχανία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή της.
Οι εργαζόμενοι

Μουδιασμένοι είναι οι εργαζόμενοι της Δωδώνης, οι οποίοι είδαν σήμερα όλους τους βουλευτές της Ηπείρου αλλά και τους τοπικούς παράγοντας να τηρούν σιγήν ιχθύος και κανείς να μην κάνει την παραμικρή δήλωση για το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρου βιομηχανίας της Ηπείρου.

Ήδη, οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην προοπτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε ιδιωτικά κεφάλαια, κάνοντας λόγο ακόμη και για πτώση της ποίοτητας των παραγόμενων προϊόντων σε βάρος του καταναλωτικού κοινού. "Θα σημάνει χειροτέρευση της ποιότητας των προϊόντων άρα και της διατροφής των λαϊκών οικογενειών, αφού είναι ήδη γνωστό ότι επιχειρηματικοί όμιλοι εισάγουν γάλα σκόνη από τη Γερμανία και τη Γαλλία με 16 λεπτά το κιλό" αναφέρουν οι χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, το ενεργητικό της τράπεζας θα συνεχίσει να μειώνεται μέχρι το τέλος του 2013 για να αρχίσει να αυξάνεται από τη χρονιά αυτή κι έπειτα.
adena-gr.blogspot.gr
Συνεχίζεται

Ο ανίδεος και ο ταχυδρόμος


Αξιοπρεπής δημοσιογράφος ο κύριος Τάκης Σπυλιόπουλος αλλά σήμερα υπέπεσε σε ατόπημα βαρύ.
Ευχαρίστησε και επαίνεσε για το "ρεπορτάζ" του, τον γνωστό μεταφορέα "ειδήσεων" της αντιτρομοκρατικής και άλλων υπηρεσιών , Λαμπρόπουλο.
Το "ρεπορτάζ"? Όλο το βιογραφικό - τι έκαναν και τι δεν έκαναν μέσα από ... τα κιτάπια των μπάτσων - οι τέσσερις προσαχθέντες, για τη φωτιά στη MARFIN.
Ποια δημοσιογραφική δεοντολογία τους νομιμοποιεί να μεταφέρουν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εναντίον τους να υπάρχει κατηγορία?
Γιατί το έκανε ο ταχυδρόμος? Γιατί έτσι το ήθελαν οι "πήγες" του. Αφήνουν μεν τους υπόπτους ελευθέρους γιατί δεν έχουν στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα θέλουν και να τους κρατούν αιχμαλώτους για το εγγύς μέλλον.
Αν βρούνε κάτι.
Βρώμικη δουλειά. Την έκανε πρόθυμα και απροκάλυπτα ο ταχυδρόμος. Και ο Σπυλιόπουλος, ελαφρά τη καρδία, τον συνεχάρη κιόλας. Για το ολοκληρωμένο "ρεπορτάζ" του
Συνεχίζεται

Καρέ-καρέ οι τελευταίες κινήσεις του Γ.Μεστροπιάν


Τίποτα δεν «πρόδιδε» την τραγική κατάληξη για το Γιάννη Μεστροπιάν σύμφωνα με το βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο κατάστημα του αυτόχειρα στην κεντρική Λαχαναγορά.

Η αστυνομία εξέτασε καρέ καρέ το βίντεο αναζητώντας κάποιο ... στοιχείο που θα οδηγούσε, ενδεχομένως, στα αίτια της πράξης του 40χρονου άνδρα.

Ο 40χρονος κάθεται στο γραφείο του. Ξαφνικά σηκώνεται και κατευθύνεται στο υπόγειο του μαγαζιού. Τίποτα δε μαρτυρά τη συνέχεια… Δεν έδειχνε αναστατωμένος, δεν έκανε σπασμωδικές κινήσεις με τα χέρια του. Δείχνει σαν να κατεβαίνει στο υπόγειο για κάποια εκκρεμότητα και εντός ολίγων λεπτών θα επιστρέψει.

Για τον Γιάννη Μεστροπιάν όμως ο χρόνος «πάγωσε» για πάντα γύρω στις 11.15 το πρωί της Τετάρτης.

Λίγο νωρίτερα, στις 10.55, η κάμερα τον δείχνει να συζητά κανονικά με τον πατέρα του.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία συνιστούν «αίνιγμα» για τους αστυνομικούς που διενεργούν την προανάκριση.

Ωστόσο τα, μέχρι στιγμής, στοιχεία συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε - τα οποία ωστόσο δεν ήταν ανυπέρβλητα - σε συνδυασμό με τον υπερήφανο και ευαίσθητο χαρακτήρα του, τον οδήγησαν στην απόφαση της αυτοκτονίας.

Εκτιμούν ότι στο μυαλό του έγινε ένα «κλικ» και έδωσε τέλος στη ζωή του δίχως δεύτερη σκέψη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ενδελεχής έρευνα που έχει γίνει με επίκεντρο το κινητό τηλέφωνο του 40χρονου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι τηλεφωνικές επαφές που προηγήθηκαν του τραγικού συμβάντος ήταν «αθώες» ενώ δεν εντοπίστηκαν μηνύματα που να παραπέμπουν σε κάτι ύποπτο ή ανησυχητικό.

Κατάθεση κλήθηκε να δώσει και το πρόσωπο με το οποίο ο Γιάννης Μεστροπιάν είχε την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους πρόκειται για μία φίλη του 40χρονου, η οποία εργάζεται σε τράπεζα, ωστόσο το περιεχόμενο της συνομιλίας τους δεν επικεντρώθηκε στις οικονομικές συναλλαγές του 40χρονου ή στο θέμα κάποιων οφειλών που είχε.

Ήταν μία φιλική συζήτηση και μάλιστα κανόνιζαν να πιουν καφέ την επομένη.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει περισσότερα από δεκαπέντε πρόσωπα του οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του Γ. Μεστροπιάν.
Συνεχίζεται

Έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Σάντας


Μια εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο Λάκης Σάντας, ο άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών, ένα μήνα πριν από την... συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σβάστικας από τον Ιερό Βράχο.

Ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1922 στη Λευκάδα. Το 1934 η οικογένεια του εγκαθίσταται στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο το 1940 και εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου 1941 θα κατεβάσει, μαζί με το φίλο του Μανώλη Γλέζο, τη χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης. «Ήταν η πρώτη ανάσα της αντίστασης» είπαν στη Βουλή, τιμώντας τον Λάκη Σάντα και το Μανώλη Γλέζο, το Νοέμβριο του 2008. «Δύο δεκαοκτάχρονα που έπαιξαν με την ιστορία, είδαν ένα σύμβολο και αποφάσισαν να γίνουν σύμβολα οι ίδιοι».

Το 1942 εντάσσεται στο ΕΑΜ και λίγο αργότερα στην ΕΠΟΝ και βγαίνει στο βουνό με τον ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε αρκετές μάχες στην Αιτωλοακαρνανία, στη Φθιώτιδα και στην Αττικοβοιωτία και το 1944 τραυματίστηκε.

Το 1946 εξορίζεται στην Ικαρία, το 1947 φυλακίζεται στην Ψυττάλεια, απ' όπου το 1948 στέλνεται στην Μακρόνησο. Θα διαφύγει στην Ιταλία και θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Καναδά, όπου θα ζήσει μέχρι το 1962. Το 1963 θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα, γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, 'ανώνυμοι'» έλεγε.

Εξιστορώντας το εγχείρημα υποστολής της σημαίας στον Ηλία Πετρόπουλο, είχε πει: «Κι έξαφνα ένα δειλινό που ήμαστε στο Ζάππειο και ο ήλιος έγερνε λούζοντας τον ορίζοντα με εκείνα τα χρώματα που μόνο ο αττικός ουρανός έχει, τα μάτια μας γύρισαν στον βράχο της Ακροπόλεως.

» Μέσα στο υπέροχο φόντο της δύσης σταθήκαμε και κοιτούσαμε. Και τότε... το βλέμμα μας έπεσε πάνω στη σημαία τους που υπερήφανα κυμάτιζε ψηλά-ψηλά και η βαριά σκιά της πλάκωνε καταθλιπτικά όλη την Αθήνα, όλη την αττική γη.

» Να τι πρέπει να τους κάνωμε! Ήρθε η σκέψη σαν σπίθα. Να τους την πάρουμε. Να την γκρεμίσουμε και να την ξεσχίσουμε και να πλύνουμε έτσι τη βρωμιά από τον Ιερό Βράχο. Την είχαν στήσει αυτήν την ίδια την πολεμική τους σημαία οι ναζί θριαμβευτικά ως τότε στη Βαρσοβία, στη Βιέννη, στην Αμβέρσα, στη Νορβηγία, στο Παρίσι και στο Βελιγράδι και απειλούσαν να τη στήσουν σε όλο τον κόσμο τότε.

» Μα εδώ είναι Ελλάδα. Είναι η μικρή χώρα που απ' αυτή ξεπετάχτηκε η φλόγα του Πολιτισμού. Είναι η χώρα που δίνει το παράδειγμα πάντα στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας ».

Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Σωτηρία, που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον σώσουν.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝ εκφράζει τη λύπη του για το χαμό του, σημειώνοντας ότι «ανέβασε τις αξίες του ήθους, της ηθικής και της ανιδιοτέλειας στα ύψη. Πάντα απλός, αλλά όχι απλοϊκός, και πάντα σεμνός».

«Η μνήμη του Λάκη Σάντα θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές και τους αγώνες μας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Αριστερά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα τον έχουν πάντα στην καρδιά τους και στη μνήμη τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.
tovima.gr
Συνεχίζεται

Το "σύστημα" Γιαννίκου

kourdistoportocali
Γιαννίκος δεν είναι καινούργιος στην ελληνική τηλεόραση. Έχει περάσει από τα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια, σε σημαντικές θέσεις-κλειδί στη διοικητική τους δομή κι έχει μάθει από μικρός όλο το σύστημα λειτουργίας τους, είτε αφορά το πρόγραμμα, είτε τη διαφήμιση, είτε το ειδησεογραφικό κομμάτι.

Όσοι τον ξέρουν καλά οφείλουν να... ομολογήσουν ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό άνθρωπο, με αίσθηση του χιούμορ, φιλόδοξο και με ένα χαρακτηριστικό: το ταλέντο του στην πώληση. Ο Γιαννίκος μπορεί να σε πείσει ότι έξω από το γραφείο σου χιονίζει, ενώ στην πραγματικότητα επικρατεί καύσωνας, ή ότι είναι μεσημέρι, ενώ στην πραγματικότητα είναι μεσάνυχτα! Σίγουρα δεν είναι τυχαία περίπτωση.

Ενώ ήταν καταξιωμένος διευθύνων σύμβουλος του Star για αρκετά χρόνια, μια ωραία πρωία αποφάσισε να αφήσει το πηδάλιο του σταθμού, για να ανοίξει τα φτερά του. Δέχθηκε μια πρόταση «που δεν μπορούσε να αρνηθεί», όπως δήλωσε αργότερα. Από μεγαλοστέλεχος καναλιού, κλήθηκε από τον Γιώργο Κουρή όχι μόνο να αναλάβει εν λευκώ τα ηνία του Alter, αλλά ταυτόχρονα να πάρει και το 25% του καναλιού, εισηγμένου στο Χ.Α., με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο επιτυχίας του καναλιού και αντίστοιχης, φυσικά, ανόδου της μετοχής της Ελεύθερης Τηλεόρασης, ιδιοκτήτριας του καναλιού.

Το Star αναλαμβάνει ο Πάνος Κυριακόπουλος -εξαιρετικά επιτυχημένο στέλεχος στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ-, ο οποίος «στρώνεται» στη δουλειά, την οποία σύντομα μαθαίνει (από την καλή και την ανάποδη!). Εν ολίγοις, ανακαλύπτει έντρομος ότι ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος (δηλ. ο Κ. Γιαννίκος) έχει προπουλήσει τον διαφημιστικό χρόνο του σταθμού τουλάχιστον για ένα έτος, γεγονός που σημαίνει ότι ο σταθμός θα πρέπει να λειτουργήσει για πάνω από έναν χρόνο χωρίς στην πραγματικότητα να εισπράττει, αφού οτιδήποτε είχε ήδη προεισπραχθεί!

Ο Κ. Γιαννίκος παρακολουθεί πλέον εξ αποστάσεως (ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, πλέον, του Alter) και ετοιμάζει τη δική του νέα αντεπίθεση. Σαρώνει τη διαφημιστική αγορά, υποσχόμενος παχυλά ΥΕΒ (year end bonus, ήτοι επιστροφές στη γλώσσα των διαφημιστών), και καταφέρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανεβάσει το μερίδιο του Alter σε αυτήν.



Το «σύστημα» του εξελίσσεται πλέον παντοιοτρόπως.

Ανενόχλητος, αφού είχε την εν λευκώ διοίκηση στην εισηγμένη, όπου η οικογένεια Κουρή δεν συμμετέχει διοικητικά στην ουσία, παρά μόνο μετοχικά (ο Ανδρέας Κουρής είχε μόνο τη θέση του μη εκτελεστικού αντιπροέδρου), πουλά τον αέρα του σταθμού, δημιουργώντας σημαντικούς τζίρους - που, όμως, στην ουσία είναι εικονικοί, αφού ένα σημαντικό μέρος επιστρέφει με τη μορφή του ΥΕΒ στις διαφημιστικές. Για να γίνει πιο ανταγωνιστικός, βγαίνει στην τραπεζική αγορά, λαμβάνει, με βάση τους τζίρους, χρηματοδότηση και αγοράζει πιο ανταγωνιστικό πρόγραμμα, αλλά φέρνει και καλά ονόματα στον σταθμό, προκειμένου να ανεβάσει την τηλεθέαση και να δικαιολογήσει την προσέλκυση διαφήμισης.

Ταυτόχρονα, χτίζει ένα σημαντικό δίκτυο προσωπικών επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τη δωρεάν προβολή που τους παρέχει ο σταθμός. Από τηλεοπτικά περιοδικά, μέχρι τον «Κόσμο του Επενδυτή» και τη Γενική Θεαμάτων με τις δεκάδες παραστάσεις, παιδικά βιβλία και εκδόσεις (Μοντέρνοι Καιροί), καθώς και δισκογραφικές εταιρείες (Λύρα, FM Records), οι οποίες όχι μόνο βασίζονται στη δωρεάν διαφήμιση από το Alter, αλλά τροφοδοτούν τα έντυπά του με φτηνά CD και DVD, προκειμένου να συντηρούν υψηλές κυκλοφορίες (και όλα αυτά, βέβαια, χάρη στις συνέργειες και τον άπλετο δωρεάν διαφημιστικό χρόνο του Alter και της ιδιοκτήτριας εισηγμένης την οποία διοικεί).

Κάποια στιγμή, ο δανεισμός ξεφεύγει. Και τότε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, μπαίνει μπρος το... πατροπαράδοτο σύστημα της προπώλησης χρόνου, με το αζημίωτο φυσικά. Λέγεται ότι το Alter σήμερα έχει προπουλημένο χρόνο στις διαφημιστικές εταιρείες ύψους 160 εκατ. ευρώ (δηλ. χρήματα που οφείλει συνολικά στη διαφημιστική αγορά), πέραν του τραπεζικού δανεισμού, ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Το ερώτημα που θέτει ο απλός «επενδυτής» του Alter (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για εισηγμένη επιχείρηση) είναι πού πήγαν, άραγε, όλα αυτά τα χρήματα, όταν, μάλιστα, η εταιρεία, για σειρά ετών, έδειχνε κέρδη! Αυτό μάλλον θα πρέπει να το ψάξουν οι αρμόδιες Αρχές (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Χρηματιστήριο, ΣΔΟΕ κ.λπ.), οι οποίες, μέχρι στιγμής, σφυρίζουν αδιάφορα, όπως, άλλωστε, συνηθίζουν να κάνουν σε ανάλογες περιπτώσεις μέχρι σήμερα (ως γνωστόν, διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο).

Και ας μην αναφερθούμε στις αλληλένδετες σχέσεις «διαπλοκής» με τις προσωπικές εταιρείες Γιαννίκου - ένα πραγματικό κουβάρι, όπως διαπιστώνουν οι τράπεζες.

Οι τράπεζες, που φαίνεται πως διαπίστωσαν πρόσφατα ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν (μην ξεχνάμε ότι η πτώση στα έσοδα της διαφήμισης ξεπερνά το 60%), αναγκάζονται να τραβήξουν την πρίζα και να δουν πώς θα σώσουν τις χρεωμένες διαφημιστικές εταιρείες, για να μην καταρρεύσουν και αυτές (τουλάχιστον τρεις κινδυνεύουν άμεσα με στάση πληρωμών) και στη συνέχεια συμπαρασύρουν και τουλάχιστον τα μισά ελληνικά ΜΜΕ στα οποία έχουν υποχρεώσεις, δημιουργώντας ένα μοναδικό ντόμινο στην αγορά της διαφήμισης και των μέσων ενημέρωσης που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά.

Ο ταλαντούχος μουσικός παραγωγός (αυτή ήταν η πρώτη δουλειά του Κ. Γιαννίκου) και φέρελπις executive της τηλεόρασης και των εκδόσεων κατάφερε να βάλει στο χέρι το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής αγοράς, τους μετόχους της Ελεύθερης Τηλεόρασης, τις μισές ελληνικές τράπεζες και 500 απλήρωτους εδώ και μήνες εργαζόμενους, χάρη στο μοναδικό ταλέντο του να πείθει τον συνομιλητή του ότι... μπορεί και να είναι ελέφαντας. Τέτοιο ταλέντο δημιουργίας φούσκας σε μια αγορά με το μέγεθος της ελληνικής θα έπρεπε να μπει στα ρεκόρ Γκίνες... Αλλά μη βιαζόμαστε... Μπορεί όντως και να μπει...
Συνεχίζεται

Guardian διπλής όψεως, για «Βασιλικούς» και «Δημοκρατικούς»


Με μία πρωτότυπη κίνηση η βρετανική εφημερίδα The Guardian, έκλεψε χθες τις εντυπώσεις, ημέρα του πριγκιπικού γάμου στη Μεγάλη Βρετανία.


Κυκλοφόρησε με... δύο εκδόσεις στο διαδικτυακό της πρωτοσέλιδο μία για «Βασιλικούς» και μία για «Δημοκρατικούς». Η εφημερίδα προσέφερε μία εκδοχή-αφιέρωμα στον Ουίλιαμ, την Κέιτ και όλα τα «ντεσού» του γάμου, και μία άλλη που περιελάμβανε την τρέχουσα ειδησεογραφία χωρίς καμία αναφορά στο γαλαζοαίματο σόου. Η εναλλαγή γίνεται με ένα κλικ. «Δημοκρατικοί (Republicans) πατήστε εδώ», «Βασιλικοί πατήστε εδώ» είναι οι επιλογές που δίνει από χθες ο Guardian... Συνεχίζεται

Αποκήρυξαν... την αποκήρυξη της απογραφής ...


Τελικά αν πέτυχε κάτι η αποκήρυξη της απογραφής είναι να ενώσει την πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ εναντίον της... αποκήρυξης.

Χθες στο καφενείο, το εντευκτήριο και τους διαδρόμους της Βουλής οι... βουλευτές της ΝΔ το μόνο πράγμα που συζητούσαν ήταν αυτό. Και όλοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν στο ερώτημα που τους έθεταν δημοσιογράφοι ή συνάδελφοί τους γιατί το έκανε αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ορισμένοι μάλιστα επιστράτευσαν και το χιούμορ τους. Σε μια παρέα ήταν ο Γιάννης Τραγάκης, ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Γιάννης Ανδριανός. Όταν δημοσιογράφος τους πλησίασε και άρχισε να τους ρωτά, ο κ. Τραγάκης χαμογελώντας απάντησε "η απογραφή του πληθυσμού έγινε πριν από λίγα χρόνια και νομίζω ότι θα ξαναγίνει τώρα".

Πιο πολιτικός ο Ανδρεάς Λυκουρέντζος άφησε αιχμές λέγοντας "καλώς ή κακώς υπάρχουν πάντα τα πρακτικά της Βουλής γι' αυτό πρέπει να προσέχουμε όταν μιλάμε".

Και όταν δημοσιογράφος ρώτησε "λέτε να υπάρχει καμία ομιλία Σαμαρά που στηρίζει την απογραφή; " και οι τρεις έφυγαν γελώντας.
Συνεχίζεται

Ο Δήμος του φίλησε το χέρι

Απόψε στο "La Strada"
Που να 'βλεπε τη σκηνή κι ο Μεϊμαράκης. Θα του έδενε ο χαρακτηρισμός που εκτόξευσε απόψε για τον Καρατζαφέρη. Το...

ιταλικό εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό είναι στέκι και των δύο (του δημοσιογράφου και του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ. ) .
Ο Καρατζαφέρης σπορ ντυμένος, με ξεβαμμένο τζιν και το πουκάμισο απ' έξω, ήταν με μια παρέα 3 φίλων του. Ο Βερύκιος ήταν σε άλλο τραπέζι. Όταν, όμως, τον είδε, πήγε και τον χαιρέτησε θερμά. Έσκυψε, μάλιστα και του φίλησε το χέρι.
Θα 'χει πάλι να λέει απ' αύριο ο Ευάγγελος.
Συνεχίζεται

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

For richer for poorer


Σκούρα τα βρήκε το πριγκιπόπουλο! Εκπληκτικό το royal πλάνο με το δάχτυλο της Κάθριν που τράβαγε ζόρια να της μπει η βέρα. Το πιο σούπερ όμως που μας συγκλόνισε, αυτό που μας σήκωσε την τρίχα κάγκελο ήταν... η φράση στους όρκους να μείνει το couple μαζί «For richer for poorer»! Σημείο κόλαφος της διαδικασίας!

Jesus Christ
Βασιλικό κλίμα στη Βρετανία; Αποκριάτικο στο country μας! Το τι στολή κάναμε watch από το πρωί στις εκπομπές δεν λέγεται. Καπελαδούρες, φτερά και ένα κάρο αηδίες εκσφενδονίστηκαν στις μούρες μας. Πρώτοι στη βλακεία!

Όποτε και να το γυρνούσες, Βρετανία ο Σκάι
Α και by the way μιας και έχουμε πιάσει τα βασιλικά, δεν καταλάβαμε why μας πλασαρίστηκε εδώ και τόσο καιρό ο Alpha ως το σούπερ ντούπερ channel που θα παρακολουθεί στενά τα του wedding. Μυστήριο! Διότι πολλές οι φορές σε επίμαχα σημεία που γυρίσαμε στη Κάντζα και απουσίαζε με διαλλείματα. Από την άλλη, ασπροπρόσωπους μας άφησε ο Σκάι. Outsider το Φάληρο!

Πάρτο αλλιώς
Η ημέρα είχε και πολλές… πληροφορίες. Ακριβέστατες! Όπως για παράδειγμα την κατηγορηματική δήλωση (χτυπιόταν!) του στυλίστα Ευταξία, που φιλοξενούσε το «Πρωινό mou», ότι «Σίγουρα δεν είναι το νυφικό Alexander McQueen»… για να αποδειχτεί βεβαίως στη συνέχεια, με την εμφάνιση της νύφης, ότι ήταν τελικά του οίκου. Μέσα έπεσε η διάνοια!

Παρεμβολές
Βρε Star! Βρε Αία! Δώσε εκεί φουλ το πλάνο στο event σε σημαντικές σκηνές και άστα παραθυράκια Skype που μας πέταγες Ζαμπούνηδες και Τατιάνες απανωτά. Τόση amazing δουλειά έκανε ο έρμος σκηνοθέτης!

Φτύστε με κολλάω
Αυτή η Δούκισσα Νομικού πάντως βρε παιδί μου, τη σηκώνει την υποτίμηση! Στο αίμα της! Θεϊκή η έξω καρδιά ατάκα Λιάγκα προς την guest τους συγγραφέα Έλενα Ματθαιοπούλου (γνώστρια τα του παλατιού) όταν έδινε πληροφορίες στην κάλυψη: «Είσαι η καλύτερη καλεσμένη που θα μπορούσαμε να έχουμε»… Και παραδίπλα τους ήταν το μοντέλο-presenter!

Νέα καριέρα ανοίγεται
Και μιας και εμμέσως ανασύραμε στις μνήμες μας το… εκθαμβωτικό «Just the two of us», σας έχουμε ένα νέο αστέρι. Γεννήθηκε! Ο Καραμέρος που όπου τον χάσεις όπου τον βρεις με ένα μικρόφωνο ξημεροβραδιάζεται. Χθες night σε καραόκε τον «έσκιζαν» ωσάν Ρουβά και έδειχναν τα πλάνα τους today υπερήφανα. Βρε κανένας δεν χάνεται!

Χάιντε γεια, wind στα πανιά και τους αγωνιστικούς μας για το Sunday!
(volume και γκαζώστε!)

Γιώτα Δημητρακοπούλου
enimerosi24
Συνεχίζεται

Η πίπα της Ειρήνης

itsaousa
Χθες ήταν τα γενέθλια μιας ξαδέλφης μου και σύρθηκα με το ζόρι σπίτι της.


Σε γενέθλια και γιορτές δεν πατάω σόλα, αλλά στην ξαδέλφη μου την Ειρήνη αν δεν πάω τη ... βούρτσισα.
Είναι ικανή να μου τηλεφωνεί καθημερινά επί ένα μήνα και να παραπονιέται ότι την έχω γραμμένη με ανεξίτηλο, δεν την αγαπάω καθόλου και αδιαφορώ που δεν της κάθεται γκόμενος, γιατί αν τη φτύνω εγώ, πώς να μη τη φτύνουν και οι γκόμενοι;


Στην πραγματικότητα οι γκόμενοι τη φτύνουν επειδή τους τσιμπουκώνει στο πρώτο ραντεβού αλλά αρνείται να πηδηχτεί μαζί τους πριν τους γνωρίσει καλύτερα.



Αν ιδρυθεί Μουσείο Πίπας, θα πάρει το όνομα της: «Η πίπα της Ειρήνης».


Φτάνω σπίτι της κατά τις 7. Μου ανοίγει, με αγκαλιάζει και μου σκάει ένα πεταχτό φιλί στο στόμα.
Εκείνη τη στιγμή είδα μπροστά μου όλες τις πούτσες που έχει τσιμπουκώσει φορτωμένες σε υπερωκεάνιο, να με χαιρετάνε απ΄ το κατάστρωμα.


Μπαίνω στο σπίτι και παθαίνω δεύτερο σοκ. Οι μόνοι άνθρωποι που είχαν έρθει να της ευχηθούν, ήταν η Κούλα και η Μέλπω.


-Καλώς την tsaousa!
-Τι δώρο ήφερες;


Αυτό που έχω εγώ δεν είναι σόι, το τσίρκο Medrano είναι.
Πάω κοντά, τις φιλάω –άφοβα αυτές - και κάθομαι στην πολυθρόνα έτοιμη να περάσω μια βραδιά τρελού σογιού.


-Ένα ουίσκι έφερα ρε Κούλα.
-Σαν τα μούτρα σου είναι η Ειρήνη μας, να πίνει;


Μακάριοι οι ζαβοί. Τι άλλο να της έφερνα; Η ξαδέλφη με ουίσκι απολυμαίνει το στόμα της.


Σε λίγο καθόμασταν όλες μαζί στο σαλόνι και κοιταζόμασταν. Από το cd ακουγόταν Νταλάρας και η Ειρήνη έδειχνε ικανοποιημένη που το σόι την τίμησε.
Έπινε και χαμογελούσε μουγκή. Τώρα το στόμα της δεν ήξερε να το ανοίξει.
Αν δεν έκανα παιχνίδι να περάσει η ώρα, θα αυτοκτονούσα δυναμώνοντας τον Νταλάρα. Πάω κάθομαι ανάμεσα στη Μέλπω και την Κούλα και μοιράζω.


-Μέλπω πότε γεννήθηκες;

-Είμαι γεννηθείς το 29.

-Ήταν ωραία χρόνια τότε;

-Σκατά ήντουνε.

-Αμπαρωμένες σπίτι μνήσκαμε, στην ερημιά και στη μόνωση.

-Και άντρες πού βρήκατε;

-Αμά, τι μου τονε θύμισες τον παλιάθρωπο τον άντρα μου;

-Γιατί τον λες έτσι;

-Ολημερίς πίσω από ένα φουστάνι ήντουνε.

-Σήμερις με τα παντελόνια εσείς σωθήκατε.
-Για ένα πιάτο φαγί τους ανεχτήκαμε, τι νομίζεις;

Το σιντί του Νταλάρα μόλις τέλειωσε ευτυχώς, αλλά η ξαδέλφη έβαλε το τελευταίο του Μητσιά. Ο οποίος, σε ένα στίχο λέει πως "δεν υπάρχει γυναίκα να της χαρίσει τη ζωή του". Τι να τις κάνει ρε άνθρωπε 2 βδομάδες ζωής η γυναίκα; Εκατόν πενήντα χρονών είσαι.


Το ίδιο και η ξαδέλφη μου. Όχι ότι εγώ είμαι πιτσιρίκα, αλλά εκείνη μου ρίχνει πάνω από δεκαετία. Με έναν αποτυχημένο γάμο στην πλάτη της επί Πλαστήρα, ψάχνει άντρα λέει για να πηγαίνουν μαζί Σούπερ Μάρκετ.
Ζει γι αυτή τη στιγμή. Να ψωνίζουν παρέα.


Ξέρω γυναίκες να θέλουν άντρα για το πήδημα, για τα λεφτά, για τη μόστρα, για το φαί όπως η Κούλα και η Μέλπω, αλλά άντρα για τον Σκλαβενίτη δεν είχα ξανακούσει.


Της εξηγώ ότι αν δεν κόψει τα τσιμπούκια άμα τη εμφανίσει, δεν θα βρει άντρα ούτε για το περίπτερο.


-Τι τον τσιμπουκώνεις μωρή στο αυτοκίνητο και μετά φεύγεις; Κάτσε και γαμήσου τουλάχιστον, δείχνει αλλιώς.
-Δε γίνεται να πηδιέμαι με αγνώστους.
-Και μπορείς να χώνεις στο στόμα σου το πουλί τους;
-Λάμπουν οι άνθρωποι καλέ!

-Ρε είσαι ένα και πενήντα κι εκτός από κοντή θα σε λένε και τσιμπουκλού.

-Με λένε εμένα κοντή;;

-Υπάρχει ταμπού για το θέμα, δεν καταλαβαίνεις;

-Που είμαι ένα και πενήντα;

-Που τσιμπουκώνεις κόσμο! Δε λέω, δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώττε, το γράφει και το Ευαγγέλιο, αλλά να έδινες κάτι άλλο καλύτερα; Δώστους μια ταμπακέρα στο πρώτο ραντεβού.

-Άλλη δουλειά δεν είχα.
-Και τι περιμένεις από τον τσιμπουκωμένο, μου λες;
-Να του αρέσει, να ξαναβγούμε και να κάνουμε σχέση.
-Για να τον τσιμπουκώνεις μετά στον Σκλαβενίτη;
-Άμα τα φτιάξουμε θα κοπούν αυτά.

Συμπέρασμα: Ο Νταλάρας και ο Μητσιάς ευνοούν τα τσιμπούκια, αλλά δεν κάνουν για σχέση. Ο δε Σκλαβενίτης, πρέπει να φτηνύνει τα Τζώννυ.
Συνεχίζεται

Αδειάζουν τον «Αγγελιοφόρο»


Email αναγνώστη

Εκρηκτικό κλίμα επικρατεί και πάλι στον «Αγγελιοφόρο», τη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η εργοδοσία με μεθοδευμένες κινήσεις καταργεί θέσεις εργασίας, συρρικνώνει το δημοσιογραφικό δυναμικό και ... αναστέλλει εκδοτικές δραστηριότητες. Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, θυγατρικό σχήμα... των Μπακατσέλου, Μπόμπολα και Ψυχάρη, όπου ανήκει ο «Αγγελιοφόρος», ανακοίνωσε χτες (Πέμπτη) ότι οδηγεί σε εθελουσία έξοδο 6 δημοσιογράφους - επιτελικά στελέχη, απολύει 2 συντάκτες και διακόπτει τη λειτουργία του free press εντύπου «Διαδρομές», το οποίο μοιραζόταν δωρεάν σε διάφορα κεντρικά σημεία, αλλά και σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η επιχείρηση περιορίζει τον αριθμό του προσωπικού τουλάχιστον κατά 4-5 άτομα στο περιοδικό «Close Up», στις διοικητικές υπηρεσίες και στην εκτυπωτική μονάδα «Φίλιππος» στο Κιλκίς. Η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ έκανε γνωστό στα μέσα Απριλίου ότι θέλει το αμέσως επόμενο διάστημα να απομακρύνει συνολικά γύρω στους 40-50 εργαζόμενους από τα γραφεία της εφημερίδας και τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου. Τι επικαλείται γι΄ αυτή τη σφαγή; Τις ζημίες του πρώτου τριμήνου του 2011, οι οποίες παρουσιάζονται κατά πολύ αυξημένες, σε σχέση με πέρσι (κοντά στο 1 εκατ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση και περίπου 3,5 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη βάση). Μετά τις χτεσινές δραματικές εξελίξεις η δημοσιογραφική «πιάτσα» της Θεσσαλονίκης βοά από φήμες και φοβάται ότι όσα συμβαίνουν είναι η αρχή των μαζικών «εκκαθαρίσεων» που έχουν εξαγγελθεί. Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης έκλεισε συμφωνία με την εργοδοσία και ζήτησε από τους δημοσιογράφους-μέλη της να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών 12,5%, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας για ένα χρόνο. Το ίδιο έκαναν και τα άλλα δύο σωματεία, η Ενωση Προσωπικού Θεσσαλονίκης και η Ενωση Τεχνικών Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, αυτές οι ατομικές συμβάσεις προβλέπουν ότι, αν ο εκδοτικός όμιλος παρουσιάσει ζημίες μεγαλύτερες απ΄ αυτές που καταγράφονται στον προϋπολογισμό του ή αν κλείσει ένα τμήμα του ομίλου, τότε ο εργοδότης επιτρέπεται να κάνει ομαδικές απολύσεις χωρίς δεύτερη συζήτηση (βλέπε στο http://financialcrimesnews.blogspot.com/2011/03/blog-post_5761.html και στο http://asyntaxtostypos.wordpress.com/2011/03/04/). Τώρα η ΕΣΗΕΜ-Θ μιλάει για ανατροπή των συμφωνηθέντων και για κακοπιστία της εργοδοσίας, παρά την καλή θέληση και το πνεύμα συνεργασίας που, όπως λέει, έδειξε η ίδια. Σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει «απογοήτευση και αγανάκτηση» για τις δύο απολύσεις δημοσιογράφων, κάνει λόγο για «παραβίαση του πνεύματος και του γράμματος της συμφωνίας που πρόσφατα καταρτίστηκε» και καλεί τη διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ «να μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθεί το περιβάλλον εργασιακών σχέσεων στην επιχείρηση». Τέλος, δηλώνει ότι «θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων». Ολη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ στο http://www.esiemth.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=gr&page=545&NewsItem=1078). Περισσότερες πληροφορίες στο blog της συνδικαλιστικής παράταξης «Ασύνταχτος Τύπος» (http://asyntaxtostypos.wordpress.com/) Συνεχίζεται

Το τσάμικο του Σουφλιά με τη διαπλοκή


Η απόφαση παραπομπής του Άκη Τσοχατζόπουλου σε προανακριτική, φαίνεται ότι έκανε τα στόματα να ανοίξουν και τους βουλευτές να λένε πράγματα που δύσκολα εκστόμιζαν κατά το παρελθόν. Για παράδειγμα, ο... Πάνος Καμμένος, δεν δίστασε σήμερα να δηλώσει ότι συμφωνεί με τη διερεύνηση των προμηθειών και επί κυβερνήσεων ΝΔ αν τυχόν και υπάρχουν κάποιες υπόνοιες.

Το σημαντικότερο όμως που εκστόμισε αφορούσε στον Γιώργο Σουφλιά. Μιλώντας (ΒΗΜΑ fm) για τη διακυβέρνηση της ΝΔ ο Π. Καμμένος δεν δίστασε να θυμίσει ότι ενώ ο Καραμανλής μίλησε για τους περίφημους “νταβατζήδες” ο Γ. Σουφλιάς επέλεξε να διατηρήσει αγαστές σχέσεις με εργολάβους οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες εφημερίδων και καναλιών. Είπε μάλιστα ότι υπάρχει και φωτογραφία (εννοούσε αυτή που βλέπετε) με τον Γ. Σουφλιά να χορεύει τσάμικο, μαζί με τον Σ. Χατζηγάκη συμπληρώνουμε εμείς, με φόντο το όνομα κατασκευαστικής εταιρείας που ανήκει σε ιδιοκτήτη ΜΜΕ.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι, αν μη τι άλλο, ο Π. Καμμένος δεν μασάει τα λόγια του.
Θα μπορούσαμε δε να προσθέσουμε ότι παρά τον σφοδρό πόλεμο που έγινε από τα Μέσα του συγκεκριμένου εργολάβου στην Κυβέρνηση Καραμανλή, κριτική στον Γ. Σουφλιά ουδέποτε έγινε. Έστω και χλιαρή...
Συνεχίζεται

Μείζον θέμα η αποκάλυψη Μεϊμαράκη για Καρατζαφέρη


Η χθεσινή αποκάλυψη του κ. Μεϊμαράκη ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τον επισκέφθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και του ζήτησε να επισπεύσει την παραλαβή των υποβρυχίων που …γέρνουν, από μόνη της, αποτελεί μείζον θέμα.

Δεν είναι μόνον η αξιοπιστία του πολιτικού αρχηγού που θρυμματίζεται. Αυτή έχει ... απωλεσθεί από καιρό εξ αιτίας των οβιδιακών μεταμορφώσεων του κ. Καρατζαφέρη.

Εδώ τίθεται και ένα τεράστιο πολιτικό θέμα και όχι μόνο:

Από απηνής διώκτης και σταυροφόρος της κάθαρσης και της διαφάνειας του δημοσίου βίου της χώρας, ο κ. Καρατζαφέρης μετατρέπεται σε υπηρέτη συμφερόντων!

Η συμπεριφορά του ήταν ….ενδιαφερόμενου τρίτου!

Τι λόγους είχε ο κ. Καρατζαφέρης να ζητά την παραλαβή των υποβρυχίων όταν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι επί του θέματος είχαν τις επιφυλάξεις τους, τις οποίες είναι βέβαιον ότι γνώριζε, ο συνήθως καλά ενημερωμένος Πρόεδρος του ΛΑΟΣ;

Τι δυσκολίες πήγε να υπερκεράσει;

Ποιες ανησυχίες να διασκεδάσει;

Ποίων τις αντιρρήσεις να κάμψει;

Τι διαβεβαιώσεις να παράσχει;

Ποια κάλυψη να προσφέρει;

Και για λογαριασμό ποίων;

Αυτό είναι ανήκουστο για πολιτικό αρχηγό!

Δεν θυμάμαι κανέναν άλλον να ενδιαφέρεται για την προώθηση μιας ξένης παραγγελιάς!

Ακόμα και για τον ίδιο που, κατά καιρούς έχει πεί τα πάντα, για τους πάντες, είναι μεγάλο το …άλμα!

Αν ο κ. Καρατζαφέρης πίεζε για την επίσπευση της παραλαβής, μήπως πρέπει και αυτός να κληθεί στην προανακριτική;

Μήπως πρέπει να μας δώσει και άλλες εξηγήσεις, εκτός του ότι …..ενδιαφερόταν για την άμυνα της χώρας και το καλόν των Ενόπλων μας Δυνάμεων;

Γιατί και ο κ. Τσοχατζόπουλος για το καλόν των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε, ό,τι έκανε…
Α.Δ.
antinews
Συνεχίζεται

Στις χαρές σας οι ανύπαντρες


Tης Έλενας Ακρίτα
Κατ’ αρχάς, µια διευκρίνιση: Επειδή το κείµενο γράφεται παραµονή του γάµου – αν στο µεταξύ βρέθηκε καµιά βόµβαστον λονδρέζικο κάδο ή πιάστηκε το στρίφωµα της Κέιτ στης άµαξας τη ρόδα, χίλια συγγνώµη σας ζητώ, αλλά δεν το χρεώνεται η παρούσα στήλη! ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ φιλοδοξία µάνας:

Οταν µεγαλώσει η κόρη της, να ... πάρει το πριγκιπόπουλο άντρα!

Δεν υπάρχειαυτό, δεν υφίσταται! Να βάζειςτο παιδί σουνα κυνηγάει τον πρίγκιπα από σχολείο σε σχολείο για νατον τυλίξει και να την πάρει!

Θα µου πεις, όλεςοι µανάδες έχουµε όνειρα για τα παιδιά µας.

Αλλά νορµάλ όνειρα, όχι το παραλήρηµα της τρελής. Ευχόµαστε να είναι γερά,τυχερά, να σπουδάσουν, να προκόψουν, να βρουν έναν καλό σύντροφο. Αλλά σκέψου τώρα, εκεί που κάθονται όλες µαζί στο παιδικό πάρτι και βλαστηµάνε τονκλόουν που κάνει τα µπαλόνια σκυλάκια, να ‘χεις και τη µουρλή: – Εµένα η κόρη µου θέλω να γίνει βασιλοπούλα!

Σκοπό της ζωής της το είχε βάλει αυτή! Κι έρχεσαι κι αναρωτιέσαι εσύ τώρα! Οληη υφήλιος τοξέρει, στο Μπάκιγχαµ δεν τους το συνδέσανε τοΙντερνετ ακόµα; Χαµπάρι δεν έχουν πάρει αυτοί; Στα ίδια sites µε µας δεν µπαίνουνε να δουνότι έχουν µπλέξει µε τρελή;

Και πες ότι ο Ουίλιαµ στραβώθηκε από έρωτα... Πες ότι το παλικάρι µάνα δεν έχει να το νοιαστεί! Πες ότι η Καµίλα χέστηκε... Ο πατέρας του, ο αδελφός του, το σόι του µέσα, στον κόσµο τους βρίσκονται; Τι να κάνουµε πια; Πώς να τον σώσουµε τον λεβέντη µας; Να τους στείλουµεεµείς τα links να διαπιστώσουν ότι έχουν µπλέξει µε παράφρονες; Εγινε, σου λέει, το Λονδίνο κόλαση! Ολοι οι δρόµοι µπλοκαρισµένοι... Ολοι οι κάτοικοι κοιτάνε τον ουρανό, θα βρέξει, δεν θα βρέξει... Ολοι οι αστυνοµικοί ψάχνουν τους κάδους... Τρως το γιαούρτι το αποβουτυρωµένο και καταπίνεις και τον κεσέ, µη σεσυλλάβουν για τροµοκράτη! Ασε που έχουν γεµίσει σουβενίρ της συµφοράς! Πιατάκια, τασάκια, σουβέρ,σουπλά, χύτρες,κατσαρόλες, τηγάνια,φλιτζάνια... Θαπιω εγώ τον καφέ µου πρωί πρωί και θα βλέπω τη µούρη τους; Δεν πας καλά, αγάπη µου!

Δεν ξέρω, ίσως σε µαςτους Ελληνεςφαίνονται φαιδρά όλα αυτά... ΙΣως γιατί η µοναρχία – ανκαι κατσικώθηκεχρόνια στον σβέρκο µας – επί της ουσίας πέρασε και δεν ακούµπησε. Εχει να κάνει µε το γεγονός ότι δεν πότισε ποτέ το DNAµας; Δεν τσιµπήσαµε σε όλη αυτήν τη χλιδή που πληρώναµε από την τσέπη µας;

Ζήσαµε ως λαός µια Φρειδερίκη στο πετσί µας; Εναν άβουλο Κωνσταντίνο στα χρόνια της χούντας; Που η «επανάστασή»του έληξε κακήν κακώς θυµίζοντας έντονα τον «Οροφέρνη» του Καβάφη:

«Κι ανίκανα και µισοζαλισµένος Κάτι εζήτησε να ραδιουργήσει, Κάτι να κάµει, κάτι να σχεδιάσει Κι απέτυχενοικτρά κιεξουδενώθη!

Το τέλος του κάπου θα γράφτηκε κι εχάθη Κι ίσως η Ιστορία να το πέρασε Και µε το δίκιο της, τέτοιο ασήµαντο πράγµα ∆εν καταδέχθηκε να το σηµειώσει...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΡΧΙΑ για τον Ελληνα... Κι ίσως γι’ αυτό θεωρεί γελοιότητα το διαπλανητικό αµόκ µε τους βασιλικούς γάµους... Ας αφήσουµε, λοιπόν, το πανηγύρι σε κείνους που το χαίρονται...Που είναι µέρος της κληρονοµιάς τους και µια χαρά κάνουν να τα γουστάρουν όλα αυτά! Στην τελική, η Ελισάβετ µια χαρά κυρία είναι και δεν µπλέκεται ποτέ στα πόδια τους!Ας το ζήσουν, λοιπόν, ας το χαρούν, ας το γλεντήσουν!

Κι εµείς αςσυνεχίσουµε ταδικά µας όνειρα... Για τα δικά µας παιδιά... Που όταν µεγαλώσουν δενθέλουµε να τα καµαρώσουµε πριγκιπόπουλα!
TANEA
Συνεχίζεται

Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή



Στρίγκλα. Τους έχει τρελάνει στο Ραδιομέγαρο. Όλα της φταίνε . Και της μυρίζουν .
Κοιτάει τις αδυναμίες των άλλων . Αυτή είναι ... υπεράνω. Θεά. Δεν δέχεται κουβέντα για τα χάλια της τηλεθέασης του δελτίου.
Φταίει αυτός (ο ψευτό-Θόδωρος) φταίει και ο άλλος (ο διευθυντής ειδήσεων). Φταίει και ο Χατζηπετρής. Μόνο αυτή δεν φταίει.
Ποτέ ίσως άλλοτε, οι - είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν κακολογούσαν τόσο πολύ , άλλη παρουσιάστρια , όσο τη Στάη.
Τελευταία η συνθηματική φράση που κυκλοφορεί στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου είναι "τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή?" ...
Συνεχίζεται

Τι Τσοχατζόπουλος τι Μεϊμαράκης

nonews-news
Από το βήμα της βουλής, στο βήμα της εκπομπής του Παπαδάκη. Ο Καρατζαφέρης επανέλαβε πως πρόκειται για συμπαιγνία των δυο κομμάτων. Και πως για αυτόν κατηγορούμενος σαν τον κύριο Τσοχατζόπουλο είναι και ο κύριος Μεϊμαράκης.
Τα άκουσε ο Βαγγέλης και ... βγήκε λάβρος στο τηλέφωνο.
"Να ελεγχθώ και εγώ , το θέλω πολύ. Αλλά να ελεγχθούν και οι αρχηγοί των κομμάτων (γράψτε Καρατζαφέρης) που βγαίνουν στα τηλέφωνα και λένε αυτά τα πράγματα".
Τα - κάποια ηλικίας- παιδία παίζει...
Συνεχίζεται

Eίδα τους διευθυντές να πέφτουν


Στο Θερμοκήπιο του Πίντερ (που το ανεβάζει άψογα ο Βογιατζής στην Οδό Κυκλάδων) υπάρχει μια σκηνή που την έχω ζήσει. Η σκηνή που το αφεντικό καλεί τα πρωτοπαλίκαρά του, στο τέλος της μέρας, να πιουν ουίσκια και να χαλαρώσουν.

Το ... «κατώτερο προσωπικό», βυθισμένο στα δικά του βάσανα, δεν έχει ιδέα τι εξευτελισμούς υφίσταται το «ανώτερο προσωπικό’». Πολύ πιο άγριους και πολύ πιο απροκάλυπτους. Γιατί μεταξύ αφεντικού και πρωτοπαλίκαρου δεν υπάρχουν νόμοι, καλοί τρόποι και συμβάσεις εργασίας. Υπάρχει η κυνική συμφωνία: είμαστε δυο τέρατα, αλλά ο ένας έχει την εξουσία που ο άλλος θέλει μια μέρα να αποκτήσει.

Έτσι, οι λεγόμενοι διευθυντές είναι συνήθως οι πιο εξευτελισμένοι και κακοποιημένοι υπάλληλοι μιας επιχείρησης.

Το είχα δει πρώτη φορά στο σπίτι ενός εκδότη (ο οποίος εθεωρείτο και φωτισμένος!). Ήμουν 26 ετών και είχα προσκληθεί για μια δουλειά. Η βίζιτα έγινε αρμένικη και κατέληξε σε ένα ψιλοπαραλυμένο δείπνο, απ’ όπου παρέλασε ολόκληρη η Αθήνα της δύναμης και της ελαφράς τέχνης, με σφηνάκια και.. ασήμι στις μύτες. Παρακολουθούσα με γουρλωμένα μάτια. Ο εκδότης είχε εξαναγκάσει το πρωτοπαλίκαρό του (το, κατά τα άλλα, πολύ σεβάσμιο και ορμητικό) να δέχεται ολόκληρο το βράδυ έναν οχετό προσβολών με το χαζό, καλοσυνάτο χαμόγελο που έχουν οι άνθρωποι χωρίς περηφάνια. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτός ο εντελώς τσαλαπατημένος υπάλληλος θα έβγαινε αύριο να κάνει το κομμάτι του στις τηλεοράσεις και να ασκήσει εξουσία στο ανύποπτο μετόχι του.

Κι όμως, βγήκε. Εξόχως αδιάβροχος. Εξόχως έξοχος. Και μένα με κοιτούσε πάντα με ένα γλοιώδες ύφος συνενοχής.

Την ίδια κυνική τελετουργία την είδα στα πιο απίθανα μέρη. Είδα ανθρώπους υπεράνω κάθε υποψίας να γίνονται σκουπίδια, να σκύβουν και να φιλούν το χέρι που τους χαστούκισε. Ανθρώπους μεγάλης παιδείας (και εξουσίας) να χασκογελούν σε βλακώδη ανέκδοτα. Να λένε «ναι-ναι-ναι» σαν κατατονικοί - πηγαίνοντας πίσω μπρος το άσπρο τους κεφάλι. Στα μελιχρά, αχανή γραφεία των αφεντικών, στον ήλιο του απογεύματος (συνήθως με τα πόδια στο τραπέζι και με λυτά πουκάμισα), είδα πνευματικούς ανθρώπους να συγκατανεύουν στις πορνογραφικές περιγραφές, στις κακόγουστες πλάκες, στους γρυλισμούς του κάθε αφεντικού.

Κατάλαβα σιγά σιγά ότι αυτός είναι ο κανόνας στα «ανώτερα κλιμάκια». Κάτι σαν χορός θανάτου. Σαν ορμή θανάτου. Και ότι αυτό συμβαίνει επειδή η δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν είναι πια (ίσως πότε δεν ήταν) χώρος πνεύματος και υγείας, αλλά εξουσίας και διαπλοκής. Συνεπώς, οι άνθρωποι που τον «τρέχουν» αντιγράφουν τους αναβαθμούς κάθε άρρωστης εξουσιαστικής δομής π.χ. ενός διεφθαρμένου κράτους: μικρές λέρες καταχρώνται τον χώρο των αδύναμων και των αδιάφορων και η μεγαλύτερη λέρα καταχράται τον χώρο όλων. Γλώσσα, αλλά και τελική κατάληξη αυτής της συμπεριφοράς είναι η βία - μια βία που ακκίζεται, το γλεντάει, αφοδεύει επί δικαίων και αδίκων. Φαντάζομαι, έχετε δει το Σαλό του Παζολίνι.

Βλέποντας αυτή την εξαίρετα χορογραφημένη σκηνή του Πίντερ (όπου το μεγάλο τέρας παίζει με τα μικρότερα τέρατα όπως η ύαινα με τα μικρά της), με το ουίσκι, τα υποτιμητικά βλέμματα, τον στιγμιαίο εναγκαλισμό στη λάσπη της κοινής τους μοίρας αλλά και την ανάκληση στην τάξη με το μαστίγιο που έχουν μόνο οι αρχηγοί, αυτό το έργο μού έδειξε πόσο άρρωστες είναι οι δομές της εξουσίας - του κράτους και των εκδόσεων
Συνεχίζεται

Γιώργο έχεις μήνυμα...στο Facebook!


Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Ο ισχυρός έχει σκλάβους, ο πλούσιος κόλακες και ο σοφός πολιτικός...φίλους στο Facebook; Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου δεν θα μπορούσε παρα να έχει δημιουργήσει προσωπική σελίδα στο Facebook ως μέσο έμμεσης προβολής των απόψεων του στο διαδίκτυο.

Γνωστός για τις high tec αναζητήσεις του, ενημερώνει είτε ο... ο ίδιος είτε το Γραφείο Τύπου του σε καθημερινή βάση το προφίλ του στο Facebook αναρτώντας ανακοινώσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και... προσωπικά μηνύματα προς τους πολίτες.

Και ενώ παρατηρώντας κανείς τους 42,917 φίλους που έχει στο facebook ο κ. Παπανδρέου θα περίμενε να πρόκειται για φίλα προσκείμμενους στο κόμμα πολίτες είτε για τυφλούς ενστερνιστές των πολιτικών που ακολουθεί, στην ουσία το "κράξιμο" δεν έχει τελειωμό.

Με μια απλή περιήγηση στα εκατοντάδες σχόλια που καταγράφουν οι πολίτες κάτω από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα μπορούσαμε ( με λίγη δόδη υπερβολής) να συμπεράνουμε ότι πρόκειται ακόμη και για ένδειξη πρόθεσης ψήφου...

Αγανάκτηση, ανέχεια, θυμός, αντίδραση και πλήρης απαξίωση ακόμα και από τους χρόνια ψηφοφόρους του είναι οι λέξεις που περιγράφουν την άποψη των πολιτών στην πλειοψηφία της για την πολιτική του πρωθυπουργού, όπως αυτή καταγράφεται φυσικά στο.. facebook.
Για να γίνουμε πιο σαφής παραθέτουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια των "φίλων" του Γιώργου Πάπανδρέου.

"Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε το λαό από την μιζέρια το 1981 και το ΠΑΣΟΚ πάλι 30
χρόνια μετά οδηγεί ένα έθνος στην απόλυτη απελπισία."
" Πως γίνεται μια κυβέρνηση να βάζει πάνω από το λαό το συμφέρον
...των δανειστών;"

"Και έχετε σώσει και τη χώρα? Δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει; Δυστυχώς, είστε απο άλλο πλανήτη"!

"Να φύγετε, βάζετε τον λαό στο ψυχιατρείο... κύριε, εγκληματείτε εναντίον της αστικής τάξης"

"Κυριε πρωθυπουργέ μοιράστε και σε εμάς τα χάπια να τα βλέπουμε καλά ολα"....

"Μη χαλιέσαι Γιώργο! Οι περισσότεροι νεοέλληνες αισιόδοξοι είναι..
όπως ο βενζίνας που μου ΄πλυνε το αμάξι μαζί με αλλά 10... και δεν
έδωσε καμία απόδειξη... ο κρεοπώλης που έδινε αβέρτα κουβέρτα αρνιά
και κατοστάρικο και δεν έκοβε ούτε ΜΙΑ! ...όλοι αισιόδοξοι πως
ΕΤΥΤΥΧΩΣ δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα ..."

"Κύριε Παπανδρέου, 16 μήνες η γυναίκα μου άνεργη, μετά από 23 χρόνια κλείνω το μαγαζί μου, ειλικρινά ευχαριστούμε για την ανάπτυξη που μας προσφέρατε. Και θεωρώ μεγάλο ευτύχημα και κέρδος ότι σε αυτό τον τόπο δεν έφερα παιδιά για να μεγαλώσο...υν κάτω από τέτοιου είδους πολιτικές που εισαγάγατε εσείς και οι όμοιοί σας. Και προσέχτε και κάτι άλλο: δεν σημαίνει ότι επειδή συνειδητά δεν κάναμε παιδιά, δεν αγαπάμε και δεν θα προστατέψουμε αυτόν τον τόπο από την ερήμωση και την καταστροφή".

"Πρόεδρε, οταν θα γυρίσεις την πλατη σε τραπεζες,οικους και συμφεροντα τοτε θα εχεις ολο τον κοσμο με το μερος σου και τοτε θα μπορεσουμε ολοι μαζι! τωρα εμεις τι κατανοηση να δειξουμε ακόμη; Κοντεύουμε να χάσουμε τα σπιτια μας δεν αντεχουμε αλλο. Διωξτους ολους και ελα κοντα μας"

"Δεν αλλάζουμε μαζί γιατί πολλοί δε θέλουν να αλλάξουν. Λόγια του αέρα χωρίς αντίκρυσμα που καταντούν μονοτονία. Το κράτος δε λειτουργεί γιατί έτσι έχει κακομάθει. Όμως την πληρώνουμε και οι δέκα που λειτουργούμε και έχουμε συνείδηση. Η διαφθορά ζει και βασιλεύει χωρίς τιμωρία. Αρχή άνδρα δείκνυσι".


"ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ! Ο λαός είναι απέναντι σας και σε κάθε πολιτικό που λόγο της θέσης του, τον ληστεύει και το προδίδει καθημερινά με λόγια και πράξεις".

"Κύριε Γιώργο Παπανδρέου λυπούμε που σας το λέω αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε την πατρίδα και μετά τα συμφέροντα σας και της αυλής σας.Ο λαός είναι εξοργισμένος μαζί σας και με τους ομοίους σας που έπνιξαν την ΕΛΛΑΔΑ στα σκ..."

Και θα κλείσουμε την παράθεση των στιχομυθιών με ένα σχόλιο χαρακτηριστικό της εναφόρμησής μας για τον εν λόγω κείμενο:

"Κύριε πρόεδρε, εδώ (στο προφίλ σας στο Facebook) υπάρχει τουλάχιστον ελευθερία του λόγου. Έχουμε φωνή και σας γράφουμε τα παράπονά μας και το προβλήματα που μας δημιουργήσατε. Άραγε, μας ακούτε;;"
newpost
Συνεχίζεται

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Διαψεύδει ο Γιάννης Δημαράς τα περί ύβρεων Πάγκαλου εναντίον βουλευτών του Νομού


Ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς διαψεύδει μιλώντας στο thebest.gr το ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για βουλευτές της Αχαϊας κατά τη ... διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα για την απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου.

Ερωτώμενος ο κ. Δημαράς τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία ήταν παρών, δεν άκουσε τον Αντιπρόεδρο να καταφέρεται με ύβρεις εναντίον των βουλευτών και τόνισε ότι αν αυτό ειχε συμβεί θα το είχε σίγουρα αντιληφθεί καθώς καθόταν κοντά στον κ. Πάγκαλο και ήταν παρών καθόλη τη διάρκεια της σύσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι το όλο θέμα ανέκυψε μετά απο δηλώσεις του βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου στον MAX FM. Ο κ. Νικολόπουλος μετέφερε την πληροφορία ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκάλεσε μ..... τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Αχαϊα που συνυπέγραψαν την ερώτηση και άλλων βουλευτών για το τι γίνεται με το λιμάνι της Πάτρας.

Όπως είπε ο βουελυτής, ο κ. Πάγκαλος το ανέφερε αυτο χθες κατα τη διάρκεια της συνάντησης για το θαλάσσιο μέτωπο.
thebest.gr
Συνεχίζεται

Για... εμετούς στην πριγκιπική sick bag


Είστε κι εσείς ανάμεσα σε αυτούς που η λέξη πριγκιπικός γάμος σας γυρίζει το στομάχι και τα συνεχή ρεπορτάζ για το θέμα σας προκαλούν αναγούλα; Υπάρχει ειδική... σακούλα γι’ αυτό. Η βρετανίδα σχεδιάστρια Λύντια Λιθ σχεδίασε το πιο πρωτότυπο σουβενίρ για να σατιρίσει την υπερπροβολή του μυστηρίου: την πριγκιπική sick bag, κοινώς σακούλα που θα χρειαστεί σε όσους νιώσουν την ανάγκη να ξεράσουν. Η ιδέα ξεκίνησε αρχικά στην πλάκα, αλλά μόλις δημοσιοποιήθηκε στο ίντερνετ, εξελίχθηκε σε μεγάλο χιτ, ενώ η 24χρονη σχεδιάστρια βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη να δίνει συνεντεύξεις στο huffingtonpost και στον Independent και να επεξηγεί πώς δεν είναι κατά της μοναρχίας. Οι παραγγελίες άρχισαν να καταφθάνουν από όλον τον κόσμο, ενώ για να αντιμετωπιστεί η ζήτηση δημιουργήθηκε ειδικό site, το www.royalweddingsickbag.com. Tώρα η σχεδιάστρια δεν προλαβαίνει να τυπώνει τα χάρτινα σακουλάκια με το πριγκιπικό ζεύγος σε πρώτο πλάνο, μία κορώνα και από πάνω την φράση ''Throne up'', προφανές λογοπαίγνιο ανάμεσα στο θρόνο (throne) και το ρήμα ξερνάω (throw up).
enimerosi24
Συνεχίζεται

Τι δεν είπε ο Άκης

nonews-news
Υπήρχαν γραμμένα στο κείμενο της ομιλίας που μοίραζε στους δημοσιογράφους. Αλλά δεν τα είπε. Και τα δυο κορυφαία:
1ον. - Το ... ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται. Ούτε και εγώ.
2ον.- Ξεχάσατε πολύ εύκολα κάποιοι από εδώ μέσα πως με τους ψευδομάρτυρες Μαμανέα και Σηφακάκη με τους οποίους το βρώμικο '89 στείλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο...
Από το περιβάλλον του διευκρινίστηκε πως αυτά ισχύουν , αλλά μέσα στη συναισθηματική του φόρτιση του διέφυγαν κατά την εκφώνηση της ομιλίας του...
Συνεχίζεται

Σοκάρει το BBC με προβολή θανάτου on camera


Τον θάνατο ενός 84χρονου καρκινοπαθούς on camera θα παρακολουθήσουν στις 12 Μαΐου από το BBC1 εκκατομύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο.

Ο παρουσιαστής Michael Mosley επιστέφει με το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Inside the Human Body» που δείχνει την πορεία του ανθρώπινου σώματος στον θάνατο.

Ο... ηλικιωμένος πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ πεθαίνει στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του σε κλίμα άκρως συγκινητικό.

Ο παρουσιαστής παραδέχεται ότι το ντοκιμαντέρ θα προκαλέσει πιθανότατα τον εκνευρισμό πολλών ανθρώπων, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η σημασία του να μπορούμε να μιλάμε άνετα για τον θάνατο είναι κάτι πολύ σημαντικό.

«Είδα τον πατέρα μου να πεθαίνει. Τραγούδησε για αρκετά λεπτά και ξαφινκά σταμάτησε και ‘έφυγε’», είπε ο Mosley.
«Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να βρεθώ στο πλάι του εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο 83χρονος Gerarld, που πέθανε την 1η Ιανουαρίου δέχτηκε να δείξει στην κάμερα το θάνατό του, ελπίζοντας ότι αυτή του η πράξη θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να ξεπεράσουν τον μεγάλο αυτό φόβο.
Video
Συνεχίζεται

Βουλή-Υποβρύχια: Κατά Ακη -Σουφλιά ο εισηγητής της ΝΔ


Σε κλίμα πόλωσης και εν αναμονή της τοποθέτησης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠαΣοΚ κ. Α. Τσοχατζόπουλου διεξάγεται στην Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης του κυβερνώντος κόμματος για σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του ιστορικού στελέχους του ΠαΣοΚ στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Ο ίδιος από το... πρωί παρακολουθεί με στενούς συνεργάτες του και τους δικηγόρους του τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ενώ κατά την διάρκεια της διαδικασίας θα προσέλθει, αφού προηγουμένως ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, να μιλήσει επί όσων του προσάπτονται. Η συζήτηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 6.00 το απόγευμα και θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία (απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών).

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εισηγητής της ΝΔ κ. Π. Καμμένος, είπε αναφερθείς στα σκάνδαλα και την εμπλοκή πολιτικών σε αυτά ότι «αν δεν κάνουμε πράξη το άρατε πύλας, που λέγεται στην Ανάσταση, το γιαούρτωμα θα μετατραπεί σε καλάσνικοφ». Λίγο αργότερα ο εισηγητής του ΛΑΟΣ κ. Αθ. Πλεύρης επιτέθηκε στον κ. Καμμένο και στους βουλευτές της ΝΔ που τον χειροκρότησαν λέγοντας ότι «το να ακούγεται ότι τα γιαούρτια θα γίνουν καλάσνικοφ και να χειροκροτά η παράταξη που έχει νεκρούς από την τρομοκρατία είναι ντροπή».

Αν και η ΝΔ τάσσεται υπέρ της συγκρότησης της προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Τσοχατζόπουλο, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «θα ήταν πιστολιά στον αέρα αν δεν συνοδευόταν με την εξεταστική που ζήτησε η ΝΔ προκειμένου να εξεταστεί το σκάνδαλο από τότε που άρχισαν οι συζητήσεις μέχρι και σήμερα», συμπεριλαμβάνοντας και την περίοδο της «γαλάζιας» διακυβέρνησης, ενώ επισήμανε ότι «δεν μπορεί οι απατεώνες να μείνουν ατιμώρητοι». Τόνισε δε ότι «εδώ και πάρα πολλά χρόνια έπρεπε να είχε γίνει αυτή η συζήτηση και να έχουν δικαστεί (οι υπεύθυνοι) από Ειδικό Δικαστήριο», ενώ καταφέρθηκε κατά όσων «λήστεψαν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για να αποκτήσουν βίλες και κότερα». «Λεφτά υπάρχουν και σε λογαριασμούς», είπε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε ότι «δεν είναι όλοι οι βουλευτές ανέντιμοι», προσθέτοντας ότι δεν θα επέλθει η διαφάνεια «αν δεν αποκαλύψουμε τους Βουρλούμηδες που στηρίχθηκαν από Σουφλιά, παρέμειναν απί Παπακωνσταντίνου και τώρα μπήκαν στο ΔΣ του ΄΄Σκάι΄΄ και από υπάλληλοι των γερμανών τώρα, ενώ διώκονται για απιστίες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, μπαίνουν στα διοικητικά συμβούλια των Μέσων που εκλέγουν τους βουλευτές όλους».

Η θέση του κ. Καμμένου ότι το σκάνδαλο δεν περιορίζεται στον κ. Τσοχατζόπουλο σχολιάστηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος είπε ότι τάσσεται υπέρ του εισηγητή της ΝΔ, διερωτώμενος όμως αν «η ΝΔ είναι υπέρ του εισηγητή της». Έτσι ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της σύστασης προανακριτικής για όλους. «Αν ψάξουμε θα ψάξουμε τους πάντες και τα πάντα», είπε, αναφερθείς έτσι και στους μετέπειτα υπουργούς τόσο του ΠαΣοΚ, όσο και της ΝΔ. «Εσείς το 2004 που αναλάβατε δεν καταλάβατε τι είχε γίνει, γιατί δεν κάνατε κάτι;», ρώτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάντως ξεκαθάρισε ότι «σε κόλπα συγκάλυψης εμείς δεν συμμετέχουμε και θα αποχωρήσουμε». Έτσι ο ΛΑΟΣ αποχώρησε από την συζήτηση και δεν αναμένεται να λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης σχολιάζοντας το επιχείρημα του κ. Καρατζαφέρη περί «προανακριτικής για όλους», είπε ότι δεν υπάρχουν ούτε καν οι ενδείξεις για τους μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο υπουργούς, αλλά τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει την μετέπειτα περίοδο. «Ζητώ εξεταστική για να αποδείξω πόσο συκοφάντες είναι όσοι κατηγορούν τη ΝΔ», είπε, υπογραμμίζοντας ότι επί των ημερών του ιδίου, όσο και του κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλου «δεν παραγγείλαμε και δεν παραλάβαμε τα υποβρύχια». Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο κ. Καρατζαφέρης τον είχε επισκεφθεί στο Πεντάγωνο και του είχε ζητήσει να παραλάβει τα υποβρύχια και τις τορπίλες, ενώ έβαλε και βουλευτές του ΛΑΟΣ να του καταθέτουν σχετικές ερωτήσεις.

Η συζήτηση οξύνθηκε και όταν ο έτερος εισηγητής της ΝΔ κ. Αργ. Ντινόπουλος διατύπωσε αιχμές για την νέα σύμβαση που υπέγραψε η παρούσα κυβέρνηση, προκαλώντας την μήνιν του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς την ΝΔ «να επαναφέρει στην τάξη ένα βουλευτή της ο οποίος αναφέρεται σε κρίσιμα εθνικής σημασίας θέματα με όρους και πρακτικές πρωϊνάδικου τηλεόρασης, απαξιώνοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς για τους οποίους πρέπει να είναι υπερήφανος ο ελληνικός λαός, όπως είπε. Σε έντονο ύφος ο κ. Ντινόπουλος απάντησε ότι «τα περί πρωινάδικων τα αντιπαρέρχομαι γιατί σας έχω δει εσάς σε θλιβερούς πρωινάδικους μονόλογους στην κρατική τηλεόραση».

Την παρέμβαση του κ. Πετσάλνικου προκάλεσε η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Γιακουμάτου, ο οποίος είπε ότι κακώς επετράπη στον κ. Τσοχατζόπουλο να έλθει στην Βουλή για να τοποθετηθεί. «Κακώς έρχεται να βεβηλώσει το Κοινοβούλιο», είπε, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής του διευκρίνισε ότι δεν είχε το δικαίωμα να του το απαγορεύσει καθώς το προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Ο κ. Γιακουμάτος επιτέθηκε στον πρώην υπουργό διερωτώμενος «πού τα βρήκε η κυρία Σταμάτη (σ.σ. σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου), μια συνταξιούχος της ΔΕΗ, για να έχει το σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου», ενώ είπε ότι κανείς βουλευτής δεν φανταζόταν «ότι θα συζητά εδώ μέσα για μίζες, για off-shore και τέτοιες αλητείες».

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο εισηγητής του κ. Αντ. Σκυλλάκος τάχθηκε υπέρ της σύστασης της προανακριτικής επιτροπής ωστόσο δήλωσε ότι η όλη υπόθεση «είναι πολύ ευρύτερη ενώ ηθελημένα περιορίζεται μόνο στις μίζες ενός συγκεκριμένου υπουργού και στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ κ. Αθ. Πλεύρης έκανε λόγο για «επιλεκτική μνήμη» και διερωτήθηκε «γιατί μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος, αφού η απόφαση για τα υποβρύχια εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ». Μάλιστα τόνισε ότι «πουθενά δεν λέει η εισαγγελία ότι πέσαμε μόνο στον Τσοχατζόπουλο», ενώ σημείωσε ότι «η εξάλειψη του αξιοποίνου (δηλαδή η παραγραφή) δεν μπορεί να θιγεί και μην κοροϊδεύετε τον κόσμο». Όπως είπε χαρακτηριστικά το αδίκημα της δωροδοκίας συνιστά «καραμπινάτη εξάλειψη του αξιοποίνου», ενώ για το αδίκημα του «μαύρου χρήματος», είπε να παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη διότι αν μείνει στην Βουλή «θα δοθεί το άλλοθι της παραγραφής».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θ. Δρίτσας είπε ότι «ψηφίζουμε αναγκαστικά ναι σε αυτή την εκβιαστικά μονόπλευρη πρόταση για να μην κλείσει η υπόθεση», ενώ έκανε λόγο για «ένα διαχρονικό σκάνδαλο κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση», το οποίο ξεκίνησε με την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε επιπόλαιη την έρευνα που διεξάγει η γερμανική Δικαιοσύνη και ως εκ τούτου επιβάλλεται να γίνει η προανακριτική επιτροπή για να διερευνήσει εις βάθος την υπόθεση. «Να στείλουμε καθαρό μήνυμα προς την κοινωνία αλλά και εκτός συνόρων», είπε ο κ. Βενιζέλος.
BHMA
Συνεχίζεται

Ο άστεγος των βορείων προαστίων


Ακόμα και ο πιο γρήγορος, ο πιο αδιάφορος περιπατητής στη σημερινή Αθήνα, ακόμα και κάποιος που το θέαμα τον αποκαρδιώνει και κάνει τα στραβά μάτια, δε μπορεί να αποφύγει εύκολα την πραγματικότητα: τα χέρια που βυθίζονται στους κάδους απορριμμάτων για να βρουν φαγητό αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Σε μια περίοδο όπου τα ... πάντα λιγοστεύουν, περισσεύει μια αμήχανη σιωπή. «Η Αθήνα έχει αλλάξει πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει γίνει πιο σιωπηλός σχετικά με πράγματα για τα οποία θα έπρεπε κανονικά να μιλάει, για τους άστεγους, την αυξανόμενη φτώχεια κ.τ.λ. Κανείς δε γεννιέται άστεγος. Η κοινωνία «κατασκευάζει» τους απόβλητους και επιπλέον τους αφήνει σ’ αυτήν την κατάσταση, όπως το κράτος που είναι εκκωφαντικά απόν» λέει ο συγγραφέας Νίκος Καρακάσης (γεν. 1969) που έγραψε μια νουβέλα μέσα σ’ αυτό το κλίμα, σχεδόν ανακλαστικά, για έναν άστεγο των… βορείων προαστίων.

«Εβλεπα αυτόν τον άστεγο κοντά στο σπίτι μου στο Χαλάνδρι. Δεν τον ήξερα, δεν του είχα μιλήσει. Μου έκανε εντύπωση, μου φαινόταν παράταιρο που βρισκόταν εκεί και όχι στο κέντρο, όπου λ.χ. θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σ’ ένα συσσίτιο του δήμου. Το μόνο που προξενούσε η παρουσία του ήταν τύψεις».

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε ο συγγραφέας αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν τη νουβέλα του «Η σιωπή της πόλης» μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο. «Ηταν μια επιλογή εξαρχής. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να διαβαστεί στο διαδίκτυο. Δεν ήθελα να βγάλω λεφτά από αυτό, για μένα προείχε η χαρά της γραφής» τονίζει ο ίδιος λέγοντας πως το βιβλίο, που κυκλοφορεί απ’ τις «Βορειοδυτικές Εκδόσεις», όπως είναι τώρα, είναι έτοιμο προς έκδοση, πληροί όλες τις προϋποθέσεις, «έχει η γίνει η κανονική δουλειά» που κάνει ένας οίκος για τα βιβλία που πρόκειται να κυκλοφορήσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Η σπονδυλωτή αυτή ιστορία αναφέρεται σ’ έναν άστεγο που λειτουργεί σαν το μεγάλο σύμβολο της περιθωριοποίησης, κυριολεκτικά και μεταφορικά, που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, τα πέντε πρόσωπα της αδιαφορίας, θα πλέξουν τις ζωές τους με αυτόν εξαιτίας ενός ατυχήματος που θα του συμβεί. Ο άστεγος αυτός σιχαίνεται αυτή την κοινωνία και προτιμά να ζει σ’ αυτό το καθεστώς της εξαθλιωμένης ελευθερίας παρά να είναι μέλος της -όπως θα ήθελαν οι μετανάστες που καταφτάνουν καθημερινά στην χώρα.

«Δεν φταίνε οι μετανάστες για τα χάλια του κέντρου της Αθήνας. Το κράτος έχει απολέσει κάθε ρυθμιστικό ρόλο σ’ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι που αυτοδικούν. Το μεταναστευτικό, ο τρόπος που το αντιμετωπίζουμε, είναι κατά το ήμισυ θέμα παιδείας και κατά το άλλο μισό εδράζεται σε μια αφόρητη ανάγκη που έχουν οι κάτοικοι για να ξεσπάσουν εξαιτίας του τρόπου ζωής στην πόλη που γίνεται όλο και δυσκολότερος» αναφέρει ο συγγραφέας που οσμίζεται μια προσπάθεια να φορτωθούν πράγματα σε ανθρώπους που δε φταίνε σε τίποτα.

Ο Νίκος Καρακάσης μεγάλωσε στην Αθήνα, στις γειτονιές του Νέου Κόσμου και της Κυψέλης. Σήμερα διευθύνει τη δική του εταιρεία πληροφορικής ολοκληρώνοντας την ενασχόλησή του με τους υπολογιστές από μικρό παιδί. Η οικογένειά του είναι καλλιτεχνική: είχε παππού τον Σταύρο Καρακάση, μουσικολόγο και Αλεξανδρινό ποιητή που έπαιζε ωραίο βιολί και υπήρξε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ο παππούς του εξέδωσε ένα βιβλίο με την αλληλογραφία που διατηρούσε με τον φίλο του Κωνσταντίνο Καβάφη. Επιπλέον, θείος του είναι ο γνωστός συγγραφέας Κώστας Καρακάσης, κάτι όμως που ανακάλυψε πριν πέντε χρόνια περίπου.

«Νόμιζα ότι ήμουν ο τελευταίος αυτής της οικογένειας» εξηγεί ο ίδιος. «Η γυναίκα μου έτυχε να διαβάζει ένα βιβλίο του Κώστα Καρακάση εκείνη την εποχή. Είδα την ηλεκτρονική διεύθυνσή του στο οπισθόφυλλο και η περιέργεια με έσπρωξε να τον ρωτήσω αν είμαστε συγγενείς. Ελαβα τελικά μια πολύ ζεστή απάντηση απ’ τον… θείο μου τον Τάκη!» και γενικά έμαθε για το παρελθόν αλλά και το παρόν μιας μεγάλης οικογένειας, που είναι διασκορπισμένη σ’ ολόκληρο τον κόσμο, μετά από μια συγκινητική συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο Ναύπλιο. Ο ίδιος τότε ξεκίνησε να γράφει συστηματικά και σήμερα δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του αλλιώς. «Εγιναν όλα για να αρχίσω να γράφω» πιστεύει ο ίδιος που είναι μια τελείως διαφορετική πένα σε σχέση με τον θείο του.

«Προσωπικά πιστεύω στο νέο μέσο. Ο εκδοτικός χώρος πρέπει να δώσει ευκαιρίες στο νέο μοντέλο ανάγνωσης, αυτή τη νέα μορφή διαβάσματος. Το ψηφιακό βιβλίο είναι γεγονός. Το θέμα είναι πώς οι συγγραφείς θα προσαρμοστούν σ’ αυτόν το νέο περιβάλλον, ούτως ώστε να κερδίσουμε κι άλλους αναγνώστες, κυρίως νεότερους σε ηλικία που όπως ξέρουμε δεν διαβάζουν πολύ. Οι διάφορες ταμπλέτες ανάγνωσης και οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες (e-readers) προς το παρόν κοστίζουν πολύ. Μοιραία όμως θα πέσουν οι τιμές κι σ’ αυτά τα προϊόντα. Εχω την αίσθηση ότι με μικρά κείμενα, με μια νουβέλα σαν κι αυτή, που μπορεί να διαβαστεί γρήγορα και εύκολα (αυτό δε σημαίνει ότι το κείμενο είναι απλοϊκό ή επίπεδο) μπορούμε να προσελκύσουμε αναγνώστες».

Το πρόσφατο μυθιστόρημα του Νίκου Καρακάση «Βασιλιάς Ικελος» (2010) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. «Ο συγγραφέας γράφει. Αυτό είναι το ουσιώδες. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το πώς θα διαδώσει αυτό που έγραψε, ή πώς θα το κάνει στο μέλλον» καταλήγει προσφέροντας αυτή τη νουβέλα 88 σελίδων, «ένα βιβλίο καλοσύνης» που κυκλοφορεί ελεύθερο στις οθόνες των υπολογιστών σας.
tovima
Συνεχίζεται

Το χαμένο της βηματισμό αναζητεί η κυβέρνηση


Nα περιορίσει στο ελάχιστο τις διαφωνίες που έχουν προκύψει στα εσωκομματικά της κυβέρνησης επιθυμεί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εντάσσει σε αυτή τη προσπάθεια την πολυθεματική σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επτά θέματα, μεταξύ των οποίων η... προεπιλογή των προσώπων που θα αναδειχθούν στις κορυφή της πυραμίδας των Ανώτατων Δικαστηρίων, αναμένεται να απασχολήσουν την υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου,σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 12.00 στη Βουλή.

Ειδικότερα το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, καθώς οι θέσεις αυτές κενώνονται τον προσεχή Ιούνιο, λόγω συνταξιοδότησης των προσώπων που τις κατέχουν.

Την σχετική εισήγηση θα κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος στη ίδια συνεδρίαση θα παρουσιάσει και σχέδιο νόμου για τον εξορθολογισμό και την βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δίκης.

Στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν πέντε ακόμη νομοθετικές πρωτοβουλίας, τρεις εκ των οποίων ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ένα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ένα του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων. Ειδικότερα, πρόκειται για τα ακόλουθα σχέδια νόμου:

-Για τους μεσίτες αστικών συμβάσεων (αρμοδιότητα Μ. Χρυσοχοΐδη).

-Για την αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου του ν. 3588/2007 που αφορά τον Πτωχευτικό Κώδικας και την Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης και άλλες διατάξεις (αρμοδιότητα Μ. Χρυσοχοΐδη).

-"Περί Σημάτων Προϊόντων και Υπηρεσιών" (αρμοδιότητα Μ. Χρυσοχοΐδη).

-Για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών, έργων και υπηρεσιών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, που αφορά εναρμόνιση με την Οδηγία 2009/81/ΕΚ, και τη ρύθμιση θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (αρμοδιότητα Ευ. Βενιζέλου).

-Για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό και λοιπές διατάξεις (αρμοδιότητα Ι. Διαμαντίδη).
Συνεχίζεται

Στον φακό των «Πρωταγωνιστών» μιλά η οικογένεια της Αγγελικής για τα γεγονότα της Marfin


Για πρώτη φορά - έναν χρόνο μετά το θάνατο των τριών υπαλλήλων στη Marfin - η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, η αδελφή της Σίσσυ και ο σύζυγός της Χρήστος Καραπαναγιώτης, μιλούν στον ... Σταύρο Θεοδωράκη, ανήμερα την Πρωτομαγιά στους «Πρωταγωνιστές».
Στην ίδια εκπομπή, δύο δημοσιογράφοι, ο Γιάννης Κορωναίος που ήταν μπροστά στην εγκληματική ενέργεια και ο Βασίλης Κουφόπουλος που ήταν παρών στον απεγκλωβισμό μιλούν για την εμπειρία τους.
Επίσης όσοι θυμούνται τη δεκαετία των 80's, θα ακούσουν να μιλά μια εμβληματική μορφή του αναρχισμού, ο Κάιν.
enimerosi24
Συνεχίζεται

Όσα πρέπει να ξέρετε μετά την εισβολή των χάκερ στο Playstation


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν και να προσέχουν οι χρήστες του Playstation της Sony, μετά την εισβολή των χάκερ στο online δίκτυο της εταιρίας, δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα».

Οι «εισβολείς» έκλεψαν κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία ταυτότητας (ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης κ.ά.), διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιθανώς, αλλά όχι επιβεβαιωμένα, αριθμούς πιστωτικών καρτών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, γεγονός που έχει... προκαλέσει ανησυχία στους κατόχους των παιχνιδομηχανών.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» συγκέντρωσε σε πέντε ερωτήσεις όσα πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες του δημοσφιλούς παιχνιδιού:

-Εχω λογαριασµό στο PlayStation Network. Τα προσωπικά µου στοιχεία έχουν κλαπεί;

Σύµφωνα µε την ανακοίνωση της Sony,«όλοι οι λογαριασµοί στο PlayStation Network και στο Qriocity ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί».

Ωστόσο, δεν µπορείτε να είστε σίγουροι µέχρι οι απατεώνες να επιχειρήσουν να χρησιµοποιήσουν τα δεδοµένα σας. Παρακολουθήστε την κίνηση του λογαριασµού σας και, στην περίπτωση που διαπιστώσετε «περίεργες» χρεώσεις, επικοινωνήστε αµέσως µε την τράπεζά σας.

-Πρέπει να αλλάξω τα στοιχεία της σύνδεσής µου στο PlayStation Network;

Προς το παρόν αυτό είναι αδύνατο, καθώς το δίκτυο είναι ανενεργό. Μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία του, θα µπορέσετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.

-Μπορώ να εµποδίσω τους χάκερ να χρησιµοποιήσουν τα δεδοµένα µου;

Οχι. Αυτό που πρέπει να κάνετε όµως είναι να αλλάξετε αµέσως τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιµοποιείτε σε άλλες online υπηρεσίες (τράπεζες, e-shops κ.λπ.) σε περίπτωση που είναι ίδιοι µε τον κωδικό που έχετε στο PlayStation.

-Θα µπορώ να χρησιµοποιώ την πιστωτική µου κάρτα αν είµαι ένα από τα θύµατα;

Οχι απαραίτητα. Εάν πέσατε θύµα κλοπής της online ταυτότητάς σας, το πιθανότερο είναι η κάρτα σας να ακυρωθεί αυτόµατα. Σε αυτήν την περίπτωση επικοινωνήστε µε την τράπεζά σας.

-Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω;

Οι επιτήδειοι συχνά προσπαθούν να υποκλέψουν προσωπικά δεδοµένα στέλνοντας στους χρήστες e-mail τα οποία δήθεν προέρχονται από την τράπεζά τους. Μην απαντήσετε ποτέ σε τέτοια µηνύµατα.

Πρόκειται σίγουρα για απάτη, καθώς καµία τράπεζα δεν πρόκειται να σας ζητήσει να της γνωστοποιήσετε ηλεκτρονικά το PIN ή τους κωδικούς τουe-banking που χρησιµοποιείτε.
real.gr
Συνεχίζεται

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας & στέλεχος στο κόμμα της Ντόρας


Σαν κεραυνός έπεσε στην κοινωνία του Ηρακλείου η είδηση της αυτοκτονίας του Γιάννη Μεστροπιάν, επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στην κεντρική λαχαναγορά, πρώην στέλεχος της... ΝΔ στο Ηράκλειο, σύμβουλος του βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη και στέλεχος πρώτης γραμμής της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο.

Ο Γιάννης Μεστροπιάν βρέθηκε απαγχονισμένος, περίπου στις 12.00 από συνεργάτες του, στο γραφείο του στην κεντρική λαχαναγορά του Ηρακλείου.

Συγκλονισμένοι είναι οι στενοί του συνεργάτες και το περιβάλλον του εκλιπόντος, καθώς τίποτα στη συμπεριφορά του, το προηγούμενο διάστημα, δε μαρτυρούσε το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει ο 40χρονος άνδρας.
papatzides
Συνεχίζεται

Δεν φτάνει που μας…,τους πληρώνουμε κιόλας!!!


Αυτή η είδηση αποτελεί την επιτομή της υποτέλειας: 800.000 ευρώ, περίπου, χρωστάει η κυβέρνηση Παπανδρέου στην Τρόικα για αμοιβές των ελεγκτών της που έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι εδώ, για υπερωρίες, διάφορα έξοδα κλπ. Δεν φτάνουν δηλαδή τα... επιτόκια για τα δάνεια που μας έδωσαν για να μας υποδουλώσουν εσαεί, δεν φτάνουν τα ασημικά του κράτους που ορέγονται, τους πληρώνουμε κι από πάνω έξοδα παράστασης !!!

Επειδή όμως στον Προϋπολογισμό του κράτους δεν προβλέπονται … παραστατικά υποτέλειας, η υπόθεση έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών. Αλλά ούτε έτσι βρέθηκε λύση και οι Τροϊκανοί φωνάζουν “τα λεφτά μας”. Κάποιος κυβερνητικός φωστήρας έριξε και την ιδέα να πληρωθούν από το ΕΣΠΑ, αλλά ούτε κι εκεί προβλέπεται σχετικό κονδύλι.
antinews
Συνεχίζεται

Αρνήθηκε τον υποβιβασμό και απολύθηκε


Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη απόλυση της συναδέλφου Μαρίας Ζαχαράκη, από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια υπηρεσίας ως μονίμου ανταποκριτού του καναλιού στην Τουρκία απολύθηκε, γιατί τόλμησε να ... αρνηθεί τον υποβιβασμό της σε μια ουσιαστικά νεκρή θέση, που δεν είχε δημοσιογραφικό αντικείμενο.
Η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι η απόλυση της συναδέλφου εκτός από το ότι αποτελεί κατάφωρη αδικία στο πρόσωπό της είναι και καταχρηστική και παράνομη γιατί αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης, όπως λειτούργησε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης δηλώνει ότι θα προασπίσει το δικαίωμα της συναδέλφου στην εργασία με κάθε νόμιμο δικαστικό ή εξώδικο τρόπο. Καλεί δε την εργοδοσία του Alpha να ανακαλέσει αμέσως την απόλυση, γιατί διαφορετικά θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι συμβεί.
newpost
Συνεχίζεται

Το αμάρτημα να εισαι πασόκος

nonews-news
...στην ΕΡΤ του Τσιτσιμπίκου και του γέρο-Χυτήρη...
Σωστά τα γράφει ο, πάντα καλά ενημερωμένος, Νικητέας. Μόνο που δεν είναι απλώς της μόδας, να κυνηγάνε τους πασόκους στο ραδιομέγαρο. Ο Τσιτσιμπίκος το ... έχει αναγάγει το θέμα σε επιστήμη.
Όλο το ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ εξαντλείται στην - σιγά τα λάχανα, τώρα- Στάη, τον κυρ Γιακουμή και δυο τρεις άλλους.
Ο Τσιτσιμπίκος για να μη κατηγορηθεί ότι τοποθετεί και προσλαμβάνει ανθρώπους της - ποιας! λέμε τώρα ...- "κατάστασης" ,έχει τα μάτια του στραμμένα στους οργανωμένους νεοδημοκράτες. Όπως αυτός στον οποίο αναφέρεται ο Νικητέας.
Αυτός βέβαια είναι ο ένας λόγος. Ο άλλος και σπουδαιότερος είναι ότι το παλιόμουτρο αυτό, θέλει να χει καλυμμένα τα νώτα του όταν - πράγμα που φαίνεται να γίνεται γρήγορα- έρθουν τούμπα τα πράγματα.
Δεν θέλει να τον κυνηγήσουν και να λογοδοτήσει για τα έργα και τις ήμερες τους στο κρατικό μαγαζάκι.
Αλλά, πλανάται πλάνη οικτράν
Συνεχίζεται