Πέμπτη 28 Απριλίου 2011
Όσα πρέπει να ξέρετε μετά την εισβολή των χάκερ στο Playstation
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν και να προσέχουν οι χρήστες του Playstation της Sony, μετά την εισβολή των χάκερ στο online δίκτυο της εταιρίας, δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα».
Οι «εισβολείς» έκλεψαν κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία ταυτότητας (ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης κ.ά.), διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιθανώς, αλλά όχι επιβεβαιωμένα, αριθμούς πιστωτικών καρτών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, γεγονός που έχει... προκαλέσει ανησυχία στους κατόχους των παιχνιδομηχανών.
Η εφημερίδα «Τα Νέα» συγκέντρωσε σε πέντε ερωτήσεις όσα πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες του δημοσφιλούς παιχνιδιού:
-Εχω λογαριασµό στο PlayStation Network. Τα προσωπικά µου στοιχεία έχουν κλαπεί;
Σύµφωνα µε την ανακοίνωση της Sony,«όλοι οι λογαριασµοί στο PlayStation Network και στο Qriocity ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί».
Ωστόσο, δεν µπορείτε να είστε σίγουροι µέχρι οι απατεώνες να επιχειρήσουν να χρησιµοποιήσουν τα δεδοµένα σας. Παρακολουθήστε την κίνηση του λογαριασµού σας και, στην περίπτωση που διαπιστώσετε «περίεργες» χρεώσεις, επικοινωνήστε αµέσως µε την τράπεζά σας.
-Πρέπει να αλλάξω τα στοιχεία της σύνδεσής µου στο PlayStation Network;
Προς το παρόν αυτό είναι αδύνατο, καθώς το δίκτυο είναι ανενεργό. Μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία του, θα µπορέσετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.
-Μπορώ να εµποδίσω τους χάκερ να χρησιµοποιήσουν τα δεδοµένα µου;
Οχι. Αυτό που πρέπει να κάνετε όµως είναι να αλλάξετε αµέσως τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιµοποιείτε σε άλλες online υπηρεσίες (τράπεζες, e-shops κ.λπ.) σε περίπτωση που είναι ίδιοι µε τον κωδικό που έχετε στο PlayStation.
-Θα µπορώ να χρησιµοποιώ την πιστωτική µου κάρτα αν είµαι ένα από τα θύµατα;
Οχι απαραίτητα. Εάν πέσατε θύµα κλοπής της online ταυτότητάς σας, το πιθανότερο είναι η κάρτα σας να ακυρωθεί αυτόµατα. Σε αυτήν την περίπτωση επικοινωνήστε µε την τράπεζά σας.
-Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω;
Οι επιτήδειοι συχνά προσπαθούν να υποκλέψουν προσωπικά δεδοµένα στέλνοντας στους χρήστες e-mail τα οποία δήθεν προέρχονται από την τράπεζά τους. Μην απαντήσετε ποτέ σε τέτοια µηνύµατα.
Πρόκειται σίγουρα για απάτη, καθώς καµία τράπεζα δεν πρόκειται να σας ζητήσει να της γνωστοποιήσετε ηλεκτρονικά το PIN ή τους κωδικούς τουe-banking που χρησιµοποιείτε.
real.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου