Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ- ΛΕΥΚΑΝΤΕΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ- ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ- ΛΕΥΚΑΝΤΕΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ- ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ... "λευκαντές" κάποιους συναδέλφους του, προκάλεσε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρίας Ελένης Ράϊκου (γνωστής και από την έρευνα για την ΕΡΤ επί Ν.Δ).
Ο κ. Κατσαντώνης επανέρχεται και ρωτά: "Δεν ξέρω πόσα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα- και όχι μόνο- ειδικεύονται στην υπεράσπιση υποθέσεων εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, συνοπτικότερα "βρώμικου χρήματος". Η Εισαγγελία, λόγου χάρη, θα μπορούσε να το πληροφορηθεί εντός...ωρών και να συναγάγει τα όποια συμπεράσματα θα την ενδιέφεραν".
Η παρέμβαση Κατσαντώνη είναι εξόχως ενδιαφέρουσα και έρχεται προς επίρρωση πρόσφατης ανάρτησής μας - ως... Κουίζ-, δια της οποίας αποκαλύπταμε πως διάσημος μεγαλοδικηγόρος που χειρίστηκε πολύ μεγάλες υποθέσεις και παρελαύνει συχνά πυκνά από τηλεοπτικές εκπομπές ως ...ειδήμων με ακαδημαϊκό κύρος, εμφανίζει στη φορολογική του δήλωση εισοδήματα 15.000 ευρώ ετησίως. Όταν, κάθε υποψήφιος πελάτης του πρέπει να πληρώσει μια μικρή περιουσία μόνο και μόνο για να του αφιερώσει ο γνωστός δικηγόρος λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του.
Κρατήστε, ακόμα, την πληροφορία πως ο εν λόγω νομικός έχει χειριστεί υπόθεση- "βόμβα" διάσημου πρόσώπου, το οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών και για περίπτωση ξεπλύματος!
Η υπόθεση βρίσκεται στα συρτάρια των στελεχών του ΣΔΟΕ και κάποια στιγμή, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ (...), θα πάρει τη σειρά της. Ωστόσο, το αστείο είναι πως -όπως σωστά αφήνει να εννοηθεί ο κ. Κατσαντώνης- κάποιοι ΤΙΜΗΤΕΣ που επισημαίνουν παρόμοια ζητήματα φοροδιαφεύγουν συστηματικά, παραβιάζοντας τους νόμους τους οποίους επικαλούνται.
Και, ως θρασείς και υπεράνω...υποψίας, τολμούν και δημοσιολογούν!

Υ.Γ Επειδή ο κ. Κατσαντώνης είναι βέβαιο πως γνωρίζει πολλά, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες παρεμβάσεις του. Γιατί όχι "ονόματα και διευθύνσεις", κύριε καθηγητά;
anatropi2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: