Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μπαϊράκι από την Τίνα για αυθαίρετα, ΔΕΗ και σκουπίδια


Την ώρα που το υπουργείο Oικονομικών σκέφτεται να «ταχτοποιήσει» τα αυθαίρετα και οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου να «τακτοποιήσουν» τους βουλευτές ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις κατά την ψήφιση των νέων μέτρων, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καλείται να «περαιώσει» τη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε στους κόλπους της κυβέρνησης.

Η Τίνα Μπιρμπίλη, για άλλη μια φορά, δεν... δίστασε να σηκώσει μπαϊράκι για την περαίωση των αυθαιρέτων, να διαφοροποιηθεί από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη ΔΕΗ και για από τον Γιάννη Ραγκούση για τα απορρίμματα.

Ταυτοχρόνως, δεν δίστασε να δηλώσει ότι αυτή εκφράζει τη βούληση του Πρωθυπουργού για τα αυθαίρετα και να ξεκαθαρίσει πως δεν την ενδιαφέρει άλλο... υπουργείο, εκτός από αυτό το οποίο ήδη έχει!
Μιλώντας στον «Βήμα 99,5» τόνισε πως «δεν πρόκειται να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική». Επανέλαβε ότι τυχόν νομιμοποίηση θα κριθεί αντισυνταγματική, «καθώς τίθεται θέμα ισονομίας μεταξύ των πολιτών».

«Η πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο εκείνον που αυθαιρετεί κι εκείνον που λειτουργεί νομότυπα» προσέθεσε ενώ εμφανίστηκε ανένδοτη και για το θέμα της ΔΕΗ: «Η θέση της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι σαφής. Όταν προχωρήσει η αποκρατικοποίηση, που θα γίνει σε συνάρτηση με την αγορά και την αξία της, θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος».

Διαφορετική στάση τήρησε και για το θέμα της Κερατέας: «Η Πολιτεία θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε προτάσεις για το θέμα των τεχνολογιών. Οι κάτοικοι πρέπει να επιλέγουν την τεχνολογία». Παράλληλα άφησε ανοιχτό και το θέμα της αλλαγής χωροθέτησης : «Θα πρέπει να πειστούμε ως προς την εφικτότητα της πρότασης», είπε ενώ- θυμίζουμε, αύριο θα συναντηθεί με τους κατοίκους.

Η συνέντευξη της Τίνας Μπιρμπίλη, προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, σύμφωνα με ορισμένους δημιούργησε εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και έδωσε το δικαίωμα σε λίγους να σκέφτονται ότι η ΥΠΕΚΑ κάνει το πρώτο βήμα προς μια ηρωική έξοδο.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: