Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στο σφυρί η ΔΩΔΩΝΗ



Είναι οριστικό! Στο ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας, το μεσημέρι, αποφασίστηκη η πώληση όλων των θυγατρικών επιχειρήσεων, στην οποία κατέχει μετοχικά πακέτα, συνεπώς και της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, της οποίας κατέχει το 60% των μετοχών...


Δια στόματος του προέδρου της ... Αγροτικής, Θ. Παντελάκη, ανακοινώθηκε η πώληση της ΕΒΖ, την οποία θα "τρέξει" ως... σύμβουλος πωλήσεων η τράπεζα Eurobank!
Το σχέδιο


Ο κ. Πανταλάκης παρουσίασε την πώληση των αγροτοβιομηχανιών της ΑΤΕ ως μονόδρομο και αναπόσπαστο μέρος του τετραετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε η τράπεζα να υλοποιεί το 2010 και προβλέπεται να ολοκληρώσει το 2013. Τόνισε ότι απορρέει από τις υποχρεώσεις που η χώρα έχει αναλάβει όχι μόνο απέναντι στην τρόικα αλλά και στην γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άφησε δε αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης για την «παράνομη (ύψους 675 εκατ. ευρώ δηλ. πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που δικαιούνταν με βάση το κοινοτικό δίκαιο) χρηματοδότηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το 2008.

«Η ΑΤΕ τότε δοκίμασε τον απαγορευμένο καρπό», είπε παραστατικά για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι η πώληση όλων των περιουσιακών της στοιχείων και η απεμπλοκή από τις μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες που της επιβλήθηκε από την Ε.Ε. από το καλοκαίρι του 2010 (στάλθηκε, όπως αποκάλυψε επιστολή από την γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν») αποτελεί ουσιαστικά την «ποινή» που της επιβάλλεται. «Η τράπεζα αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό επιτήρηση [... ]Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ναι, θα πωληθούν όλα, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο», ανέφερε κάποια στιγμή που οι τόνοι ανέβηκαν ο διοικητής της ΑΤΕ.

Eκτός από τις αγροκτηνοτροφικές βιομηχανίες της ΑΤΕ θα πωληθούν και μερίδια σε όλες τις υπόλοιπες συμμετοχές σε μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, όπως επίσης και όλες οι μειοψηφικές συμμετοχές της τράπεζας σε άλλες εταιρείες, (Αττική Οδός, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κ.α.)

Σε ότι αφορά ειδικά την Δωδώνη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός και ήδη, σύμφωνα με πηγές του planet-greece, μία γαλλική γαλακτοβιομηχανία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή της.
Οι εργαζόμενοι

Μουδιασμένοι είναι οι εργαζόμενοι της Δωδώνης, οι οποίοι είδαν σήμερα όλους τους βουλευτές της Ηπείρου αλλά και τους τοπικούς παράγοντας να τηρούν σιγήν ιχθύος και κανείς να μην κάνει την παραμικρή δήλωση για το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρου βιομηχανίας της Ηπείρου.

Ήδη, οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην προοπτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε ιδιωτικά κεφάλαια, κάνοντας λόγο ακόμη και για πτώση της ποίοτητας των παραγόμενων προϊόντων σε βάρος του καταναλωτικού κοινού. "Θα σημάνει χειροτέρευση της ποιότητας των προϊόντων άρα και της διατροφής των λαϊκών οικογενειών, αφού είναι ήδη γνωστό ότι επιχειρηματικοί όμιλοι εισάγουν γάλα σκόνη από τη Γερμανία και τη Γαλλία με 16 λεπτά το κιλό" αναφέρουν οι χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, το ενεργητικό της τράπεζας θα συνεχίσει να μειώνεται μέχρι το τέλος του 2013 για να αρχίσει να αυξάνεται από τη χρονιά αυτή κι έπειτα.
adena-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: