Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το «κούρεμα» πάει... Βουλή

«Καυτή» η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα για την ελληνική κυβέρνηση, με την «μάχη» των Βρυξελλών να μεταφέρεται στην Βουλή. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε δύο κρίσιμες συνεδριάσεις, αναμένεται να... ενημερώσει τους βουλευτές του κόμματός του καθώς και την Ολομέλεια της Βουλής για το «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους.

Αναλυτικότερα, για τις εξελίξεις μέσα στο επόμενο κρίσιμο διάστημα θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απόγευμα της Δευτέρας. Μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής και τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα και άμεσης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί για την εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που αρχίζει στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταδικάσει εκ νέου τα πρωτοφανή γεγονότα που σημειώθηκαν κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και να ζητήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Ωστόσο, αυξάνονται διαρκώς οι φωνές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, αφού οι περισσότεροι βουλευτές αντιμετωπίζουν καθημερινά έντονες διαμαρτυρίες από πολίτες στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ορισμένοι θέτουν εκ νέου το ζήτημα πρωτοβουλιών, όπως ο Δημήτρης Λιντζέρης ο οποίος, μιλώντας στον Βήμα FM την Κυριακή, επανέλαβε ότι είναι απαραίτητη μια εθνική συμφωνία για να βγει η χώρα από το τέλμα. Τόνισε, δε, ότι η Βουλή αυτή μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης, δεν έχει τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια.

«Η πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη και αναγκαία, λόγω απόφασης της Συνόδου Κορυφής και λόγω των γεγονότων στην παρέλαση» επισήμανε ο κ. Λιντζέρης.

Παράλληλα, για την απόφαση θα ενημερώσει την Τρίτη ο πρωθυπουργός την Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια συνεδρίασης κατά την οποία θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: